כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  חלומות בקומתיים: אוצרות טבע בבית פרטי ברמת השרון

חלומות בקומתיים: אוצרות טבע בבית פרטי ברמת השרון

האי בבית הדו קומתי קוצר, המטבח הגדול בוטל עוד בשלב התכנוני, ובבית שנבנה מחדש הוגשם חזונה העיצובי של האמנית המתגוררת בו: חומרים טבעיים כמו עץ, בטון וברזל וכמה שפחות צבע

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אורית ארנון


הדיירים: זוג + 2
המיקום: רמת השרון
השטח: 140 מ"ר + 70 מ"ר גג
התקציב: 700 אלף שקלים
עיצוב פנים: בטי יעקובסון

בעלת הבית, אמנית בעלת טעם משובח, חלמה שנים על בית וידעה בדיוק איך היא רוצה שייראה. כאמנית שיוצרת פרטי עיצוב לבית בעבודת יד מאוצרות שהיא מלקטת בטבע, שמקשטים בתים ומכניסים אליהם הרבה אופי, היא אוהבת חומרים טבעיים כעץ, בטון וברזל וסולדת מצבע. כשהמעצבת פגשה אותה ואת בעלה, היא הבינה מיד את החזון העיצובי לייצר בית אקלקטי בצבעוניות א-כרומטית ונרתמה לעזור להגשים אותו עבורם. "חומרים והשראות שנאספים לפני פרויקט מסייעים לדייק את הדרך וליצור בסופו של דבר הרגשה של בית משלכם ולא בית מקטלוג", אומרת המעצבת.

נוף לברושים

נוף לברושים
ספה אפורה

ספה אפורה
ספה אפורה

הבית ברמת השרון, שכולל שתי קומות, היה מחולק לשתי דירות נפרדות, שבכל אחד מהם התגורר דייר אחר. בני הזוג ביקשו לאחד אותן לבית אחד ולהכניס את נוף הברושים. את סוויטת ההורים ביקשו לבנות בגג, להחליף את המדרגות הלולייניות למדרגות ברזל נוחות, וליצור שני חדרי ילדים זהים ופינת עבודה לאב שעובד מהבית.

מדרגות לקומה שנייה

מדרגות לקומה שנייה

שיפוץ הבית כלל הריסה טוטלית של שתי הקומות, בנייה מחדש והכנסת תשתיות אינסטלציה וחשמל חדשות, עבודת גבס, בניית היחידה בגג, החלפת מפתחים וחלונות, דלתות ומדרגות. כמו כן, תוכננו נגרויות למטבח ולשאר הבית והתאורה. המחשבה הראשונית הייתה ליצור מטבח גדול לאורך כל קיר, להאריך את האי ולהוסיף לו מקומות ישיבה, אולם בני הזוג לא רצו מטבח גדול וביקשו לקצר אותו ואת האי. מחשבה נוספת שעלתה היא להסיר שני עמודים בבית כדי לפתוח במלואו את החלל בין המטבח לסלון, אך בירור העלויות הכריע והפתרון שנמצא הוא לשזור את העמודים בתוך התכנון.

מטבח אפור

מטבח אפור
חלון במטבח

חלון במטבח
כלי מטבח

כלי מטבח

הכניסה לחלל הפתוח של המטבח והסלון חושפת מיד את נוף הברושים המהפנט ואת החלונות הבלגיים. החלונות שממסגרים את הנוף במראה נקי ומושלם, תוכננו כך שלא יהיה צורך במעקה. המטבח בסגנון כפרי לייט עם משטחי עבודה מעץ, ובסלון ספה שחורה מבד וספת רביצה שממוקמת מתחת לוויטרינה. המדרגות הלולייניות מול הוויטרינה פורקו והוחלפו במדרגות ברזל ארוכות ונוחות, המובילות לסוויטת ההורים ולגג, ומתחתן ממוקמת פינת האוכל. בהמשך מוביל מסדרון רחב לחדרי ילדים, השווים בגודלם, שמסתיים בחדר רחצה בגווני שחור-לבן. המסדרון עצמו הורחב כדי ליצור נישה לפינת עבודה לאב, ומולו תוכנן ארון כביסה.

פינת עבודה במסדרון

פינת עבודה במסדרון
חדר רחצה כללי

חדר רחצה כללי

בקומת הגג נבנתה סוויטת ההורים, שחלונותיה לבנים כדי להשרות תחושה של צימר רגוע ולהבדיל אותם מחלונות הקומה התחתונה. מעל חדר הרחצה שלהם התגלתה תקרה גבוהה מאוד, שנוצלה לגלריית אחסון.

סוויטת הורים

סוויטת הורים
ארון וינטג לבן

ארון וינטג לבן
רחצה הורים

רחצה הורים
מערך ריהוט קומת כניסה

קומת כניסה

מערך ריהוט קומת כניסה
מערך ריהוט קומת גג

קומת הגג

מערך ריהוט קומת גג

עוד בנושא

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

בתים משופצים

של נחושת ושל אור: בית פרטי במושב שלא ויתר על המרחב


בית מודרני חם בשדה ורבורג, שבו מגדלים ילדים קטנים, שומר על פתיחות מרבית, אחסון שנטמע בחללי הבית בלי להרגיש וצבעוניות טבעית שמתכתבת עם הנוף

בתים משופצים

דרמה בשחור ועץ: שיפוץ עדכני בנגיעות של כפר


בית פרטי בהרצליה בנוי כ-Town-House עם ארבעה מפלסים. הוא עוצב עם ריהוט מעץ מלא לצד חומרים עדכניים בשחור, אפור, עץ וברזל שיצרו יחד חמימות ונועם מודרניים

תגובות

בית שכיף לגור בו. קצת פחות אהבתי את ארון האמבטיה השחור, וכן את גרם המדרגות המתכתי והשחור.

כתיבת תגובה