כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(935) "

הדיירים: זוג + 2
המיקום: מרכז הארץ
התקציב: 240,000
עיצוב פנים וסטיילינג: הילה אריאלי

הדיירים שקלו לעבור לפנטהאוז בבניין הסמוך לדירה שבהם הם מתגוררים, אולם עלות המעבר הייתה צפויה לעמוד על מיליון שקלים לפחות. מעצבת הפנים הילה אריאלי שכנעה אותם לוותר על רכישת הפנטהאוז, ובמקום זאת לשפץ את הדירה שלהם. "לא תמיד הפתרון הקל הוא לעבור דירה", אומרת במעצבת. "הסברתי שעם תכנון נכון נוכל להגדיל את החלל הציבורי ולשנות את נראות הבית בהרבה פחות כסף ממה שיגרור מעבר דירה".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(637) "

אחרי שנפתרה סוגיית ה"לשפץ או לעבור"?, הדיירים והמעצבת צללו לתוך העבודה. התהליך החל עם הרחבה של החלל הציבורי, ומשם גלש גם לשיפוץ של חדרי הרחצה ושל חדר השינה הראשי. בנוסף, הריצוף הוחלף בפרקט, הקירות נצבעו מחדש ותוכננו פרטי נגרות ומקומות אחסון רבים. כדי לחסוך בעלויות הוחלט שלא להחליף את הרהיטים, אך נקנו גופי תאורה חדשים שמשדרגים את כל מראה הדירה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(924) "

בשביל להגדיל את החלל הציבורי של הבית, הוחלט לבטל את שירותי האורחים. מהלך זה הרחיב את כל המעבר בחלל, וגם אפשר להוסיף שני ארונות אחסון גדולים.

חלוקת החלל הציבורי שונתה גם היא. הסלון ופינת האוכל החליפו מיקום, וכעת החלל נראה הרבה יותר פתוח והיציאה למרפסת יותר נגישה. בנוסף, שונה המבנה של המטבח. במקור המטבח הה בנוי בצורת ח', אך עכשיו הוא מתוכנן כ-ר', כשבמרכזו יש אי מרווח עם ארבעה מקומות ישיבה. כדי ליצור קשר בין המטבח לסלון, המזנון נצבע באותו צבע של האי. להשלמת המראה, שולבו בחלל הציבורי טפט, תאורה ותמונות חדשות.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(975) "

חדר ההורים זכה גם הוא לטיפול, ועוצב באווירה של מלון מפנק. מטעמי חסכון, המיטה לא הוחלפה, אך נוספו לה שתי שידות צד בגוון תואם. בנוסף, שולבו בחדר וילון, תאורה וחפצי נוי שונים. יחס מיוחד הוענק לחדר הרחצה של ההורים. כל החיפויים בחלל זה הוחלפו, ותוכנן לשם ארון עץ שמחמם את האווירה.

תשומת לב לא פחותה הוקדשה לחדר הרחצה הכללי. גם כאן הוחלפו כל החיפויים, וכעת החדר מחופה באריחים בהירים. בשביל להאיר את החלל עוד יותר, נבחר לשם ארון כיור בגוון תכול. "השיפוץ כלל הורדה של שירותי אורחים אז היה חשוב שמקלחת הכללית תהיה יפה ומזמינה", מסבירה המעצבת.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(1641) "

עוד חלל שזכה לטיפול מסור הוא החדר שמשמש כחדר עבודה וכחדר משחקים. כדי לפתוח את החדר הזה לחלל הציבורי של הבית, הוחלט לבטל את הקירות שלו, ולבנות במקומם מחיצת זכוכית. כדי לשמור את החדר מסודר תוכננו לשם מקומות אחסון למשחקים. בנוסף, שולבה שם פינת ישיבה מודולרית שניתן להפוך למיטה במידת הצורך.
מהרגע שבו הילה אריאלי עזרה ללקוחות להכריע אם לשפץ או לעבור דירה, היא הרגישה שהם סומכים עליה באופן מלא. "זה שהם בחרו לצאת לשיפוץ המאסיבי והלא פשוט הזה בתקופה מאתגרת עם שני ילדים קטנים בבית הוכיח לי כמה אני שמחה לעסוק במה שאני עושה", משתפת המעצבת. "ליוויתי אותם לאורך כל התהליך ונהניתי מכל רגע עד לתוצאה הסופית".

רשימת ספקים חלקית:
נגרות – ארגו נגרים
פינת ישיבה בחדר המשחקים – חיבורים בתאלס
קיר זכוכית בחדר משחקים – אלומטריה
טפט בסלון – alea design
תמונות בפינת אוכל – אליאור דקור
שטיח בסלון – השטיח האדום
שידות צד בחדר ההורים – ענת מוצרי עץ

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/12-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף

לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף

הדיירים התלבטו אם לשפץ או לעבור דירה, ובזכות המעצבת בחרו באופציה הראשונה וחסכו כשלושה רבעים מעלות המעבר הצפויה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאיה אבגר


הדיירים: זוג + 2
המיקום: מרכז הארץ
התקציב: 240,000
עיצוב פנים וסטיילינג: הילה אריאלי

הדיירים שקלו לעבור לפנטהאוז בבניין הסמוך לדירה שבהם הם מתגוררים, אולם עלות המעבר הייתה צפויה לעמוד על מיליון שקלים לפחות. מעצבת הפנים הילה אריאלי שכנעה אותם לוותר על רכישת הפנטהאוז, ובמקום זאת לשפץ את הדירה שלהם. "לא תמיד הפתרון הקל הוא לעבור דירה", אומרת במעצבת. "הסברתי שעם תכנון נכון נוכל להגדיל את החלל הציבורי ולשנות את נראות הבית בהרבה פחות כסף ממה שיגרור מעבר דירה".

אחרי שנפתרה סוגיית ה"לשפץ או לעבור"?, הדיירים והמעצבת צללו לתוך העבודה. התהליך החל עם הרחבה של החלל הציבורי, ומשם גלש גם לשיפוץ של חדרי הרחצה ושל חדר השינה הראשי. בנוסף, הריצוף הוחלף בפרקט, הקירות נצבעו מחדש ותוכננו פרטי נגרות ומקומות אחסון רבים. כדי לחסוך בעלויות הוחלט שלא להחליף את הרהיטים, אך נקנו גופי תאורה חדשים שמשדרגים את כל מראה הדירה.

בשביל להגדיל את החלל הציבורי של הבית, הוחלט לבטל את שירותי האורחים. מהלך זה הרחיב את כל המעבר בחלל, וגם אפשר להוסיף שני ארונות אחסון גדולים.

חלוקת החלל הציבורי שונתה גם היא. הסלון ופינת האוכל החליפו מיקום, וכעת החלל נראה הרבה יותר פתוח והיציאה למרפסת יותר נגישה. בנוסף, שונה המבנה של המטבח. במקור המטבח הה בנוי בצורת ח', אך עכשיו הוא מתוכנן כ-ר', כשבמרכזו יש אי מרווח עם ארבעה מקומות ישיבה. כדי ליצור קשר בין המטבח לסלון, המזנון נצבע באותו צבע של האי. להשלמת המראה, שולבו בחלל הציבורי טפט, תאורה ותמונות חדשות.

חדר ההורים זכה גם הוא לטיפול, ועוצב באווירה של מלון מפנק. מטעמי חסכון, המיטה לא הוחלפה, אך נוספו לה שתי שידות צד בגוון תואם. בנוסף, שולבו בחדר וילון, תאורה וחפצי נוי שונים. יחס מיוחד הוענק לחדר הרחצה של ההורים. כל החיפויים בחלל זה הוחלפו, ותוכנן לשם ארון עץ שמחמם את האווירה.

תשומת לב לא פחותה הוקדשה לחדר הרחצה הכללי. גם כאן הוחלפו כל החיפויים, וכעת החדר מחופה באריחים בהירים. בשביל להאיר את החלל עוד יותר, נבחר לשם ארון כיור בגוון תכול. "השיפוץ כלל הורדה של שירותי אורחים אז היה חשוב שמקלחת הכללית תהיה יפה ומזמינה", מסבירה המעצבת.

עוד חלל שזכה לטיפול מסור הוא החדר שמשמש כחדר עבודה וכחדר משחקים. כדי לפתוח את החדר הזה לחלל הציבורי של הבית, הוחלט לבטל את הקירות שלו, ולבנות במקומם מחיצת זכוכית. כדי לשמור את החדר מסודר תוכננו לשם מקומות אחסון למשחקים. בנוסף, שולבה שם פינת ישיבה מודולרית שניתן להפוך למיטה במידת הצורך.
מהרגע שבו הילה אריאלי עזרה ללקוחות להכריע אם לשפץ או לעבור דירה, היא הרגישה שהם סומכים עליה באופן מלא. "זה שהם בחרו לצאת לשיפוץ המאסיבי והלא פשוט הזה בתקופה מאתגרת עם שני ילדים קטנים בבית הוכיח לי כמה אני שמחה לעסוק במה שאני עושה", משתפת המעצבת. "ליוויתי אותם לאורך כל התהליך ונהניתי מכל רגע עד לתוצאה הסופית".

רשימת ספקים חלקית:
נגרות – ארגו נגרים
פינת ישיבה בחדר המשחקים – חיבורים בתאלס
קיר זכוכית בחדר משחקים – אלומטריה
טפט בסלון – alea design
תמונות בפינת אוכל – אליאור דקור
שטיח בסלון – השטיח האדום
שידות צד בחדר ההורים – ענת מוצרי עץ

עוד בנושא

בתים משופצים

מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח


תוך חודשיים וחצי בלבד, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך לבית מואר וזורם. ולא, לא מדובר בדירה קטנה אלא במבנה בן ארבע קומות

בתים משופצים

מי צריך אותם בכלל? ביטול קירות מיותרים


זה אולי נשמע מסובך ומאיים, אבל ביטול קירות לא נחוצים יכול להיות הפתרון הטוב ביותר בשביל הבית שלכם. הנה ההוכחה

בתים משופצים

לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף


הדיירים התלבטו אם לשפץ או לעבור דירה, ובזכות המעצבת בחרו באופציה הראשונה וחסכו כשלושה רבעים מעלות המעבר הצפויה

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

תגובות

כתיבת תגובה