כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט

החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אסף ברנר


הדיירים: זוג + 3
המיקום: כפר סבא
השטח: 350 מ"ר מגרש, 260 מ"ר בנוי
התקציב: 900 אלף שקל
עיצוב פנים וסטיילינג: חיה חנן

שיפוץ בית הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשמדובר בבית שנפרש על פני ארבע קומות – האתגר עולה מדרגה. מעצבת הפנים חיה חנן מספרת שהלקוחות ביקשו לתכנן את כל הבית מחדש כדי להתאים אותו לצרכים העדכניים שלהם ושל שלושת ילדיהם. בין היתר הם רצו להרחיב את החלונות בבית, להגדיל את חדרי השינה ולהפוך את עליית הגג ליחידת מגורים עבור בנם הבכור.

סלון ופינת אוכל

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
פינת ישיבה בסלון

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
פינת ישיבה בסלון

בקומת הכניסה נמצאים הסלון, המטבח, שירותי האורחים והממ"ד. לבקשת הדיירים, המטבח הוגדל, וכעת הוא כולל מקומות אחסון רבים ואי רחב שמתאים לעבודה ולישיבה. בסמוך למטבח נמצא הממ"ד שמשמש כחדר שירות. לפני שיפוץ הבית, דלת הממ"ד הכבדה הייתה גלויה ופגמה במראה החלל הציבורי, אך כעת היא מוסתרת מאחורי דלת אסם מעוצבת.

הטיפול בקומת הכניסה כלל גם הרחבה של חלק מהחלונות כדי לאפשר כניסה רבה של אור. "היכן שהיה ניתן לפתוח ולהגדיל מפתחים עשינו זאת", אומרת המעצבת. "אחד הדברים שאני אוהבת בחללים זה אור טבעי והשתקפות של הסביבה, גם אם היא פחות פסטורלית ויותר אורבנית".

מטבח כפרי

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
מטבח כפרי

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
מטבח כפרי

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט

קומת המגורים, שבה נמצאים חדרי השינה והרחצה, תוכננה גם היא מחדש. בזכות ביטול של אחד מהחדרים, הוגדל החדר של הבת וגם נוסף חדר כביסה שימושי. ביחידת השינה של ההורים הוחלט לבטל את חדר הארונות, ולתכנן במקומו שני ארונות מקבילים. ביטול חדר הארונות, יחד עם הרחבה של החלון הקיים, הפכו את יחידת ההורים למרווחת ומוארת הרבה יותר.

החדרים הרטובים טופלו גם הם במסגרת השיפוץ המקיף. חדר הרחצה הכללי חופה מרצפה עד תקרה באריחים בהירים, ושולב בו ארון רחב עם שני כיורים. בחדר הרחצה של ההורים תוכנן ארון כיור קטן יותר בגוון עץ טבעי, שמשתלב היטב עם האריחים האפורים שנבחרו לשם.

חדר שינה הורים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
חדר שינה הורים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
חדר שינה לבת

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט

אחת הבקשות החשובות ביותר של הדיירים הייתה להשמיש את עליית הגג, ולהפוך אותה ליחידת מגורים נוחה עבור הבן המתבגר. היחידה החדשה כוללת חדר שינה מרווח וחדר רחצה. בשביל להאיר את הקומה נפתחו בתקרה שני חלונות סקיילייט, שגם מוסיפים טאץ' צעיר.

מעצבת הפנים חיה חנן מספרת על תהליך עבודה אינטנסיבי אך מספק. "שיפוץ הבית ערך כחמישה חודשים וכלל תכניות רבות, מחשבות בחירות וחיבורים", היא משתפת. "הלקוחות האהובים נתנו לי להוביל אותם בחופשיות ובאמונה, וזה בדיוק מסוג הפרויקטים שבסופם את מזמנת לך עוד כמותם".

חדר שינה במרתף

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
ארון כיור בחדר רחצה

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט
ארון כיור בחדר רחצה

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה