היוקרתיות ניכרת כבר ברחבת הקבלה. צילום: אסף פינצ'וק
מתכנני המלון: פייגין אדריכלים
מעצב פנים: ניר גלעד, NousDesign
נסיעה ארוכה לאורך חופי הכנרת, תוביל אתכם לחוף כורסי, הסמוך לחוף צאלון, בצד הצפוני של הכנרת, שהיה עד לפני כשנה שומם מבחינה תיירותית. ושלא תבינו אותנו לא נכון, עדיין מדובר בחוף שקט ומבודד, פיסת שמיים ומים שקטה ורגועה. אי ירוק בים ממש.
450 עצי דקל נשתלו כאן בתהליך הבנייה של המלון המפואר הזה, ועוד 250 עצי פרי, ביניהם אשכוליות, מנגו, תפוזים, לימון וקלמנטינות, ואי אפשר לפספס את עץ הזית המרשים בן ה-500 שנים שבכניסה למלון. המתחם כולו שופע בירוק ובהדרים אל מול חופי הכנרת, וכשאנחנו אומרים מתחם, אנחנו מתכוונים ל-100 דונם, כן?
עץ זית בן 500 שנה ברחבת הכניסה של סטאי כנרת. צילום: אסף פינצ'וק
בסטנדרטים של מיאמי
במשך שנים רבות לא נבנה מלון חדש בסביבת הכנרת. בחודש יוני אשתקד נפתח "סטאי" (משמעות השם חוף באינדונזיה), שבבעלות קבוצת האחים נקש, לאחר ההצלחה הגדולה שלהם עם מלון סטאי שבסאות' ביץ' מיאמי, פלורידה, אשר זכה להכלל ברשימת המלונות המובילים בעולם על-פי מדריך התיירות פורבס. הוא מדורג כמובן כמלון 5 כוכבים. "האחים נקש החליטו להביא לישראל את מותג המלונות היוקרתי שלהם מסאות' ביץ' שבמיאמי ומלון 'סטאי כנרת' הוא הראשון שבהם" מוסר אבי חורמרו, מנכ"ל קבוצת נקש בישראל. "בחודש ינואר 2018 צפוי להיפתח מלון 'סטאי תל אביב', הממוקם בכיכר השעון ביפו. התפוסות כבר מלאות".
סוויטה גדולה ומרווחת ומרפסת עם בריכה אישית המשקיפה לכנרת. צילום: אסף פינצ'וק
האט טאב פרטי בסוויטות גולן. צילום: אסף פינצ'וק
הגלילון העליון
היוקרתיות מורגשת כבר בכניסה למלון, ברצפת השיש המבריקה שבמתחם הלובי ובגופי התאורה הענקיים והמרהיבים. התחושה היא שנכנסים להיכל מוזהב. גם במתחם הספא, בבר ובחדר האוכל תפגשו גופי תאורה מרשימים, אך יחד עם זה, הריהוט שבהם ועיצוב החדרים במלון בכלל, מזכיר לנו איפה אנחנו נמצאים. כאן זה לא מיאמי אלא יותר הגליל. העיצוב נשמר מאד ישראלי וכפרי.
חדר האוכל בסטאי כנרת. צילום: אסף פינצ'וק
כניסה לחמאם ולספא. צילום: אסף פינצ'וק
במלון 110 חדרים מרווחים, מתוכם 88 סוויטות מפוארות עם בריכות פרטיות צמודות, ו-22 חדרי דה לקס. גודל הווילות הוא כ-60 מ"ר והן מתאימות לאירוח של משפחה בת 4 נפשות, ואילו חדרי הדה-לקס מתאימים לאירוח זוגי והם בגודל של כ-30 מ"ר. בקומות העליונות נמצאות "סוויטות גולן" והן מרפסות הצופות אל הכנרת והרי הגולן, עם האט-טאב פרטי, המתאים לישיבה של עד ארבעה אנשים. בכל החדרים מיטת קינג סייז, חדר אמבטיה מרווח, טלוויזיה חכמה, מכונת נספרסו, מיני בר ועוד פינוקים.
חדרי האמבטיה גדולים מאד, וכוללים אמבטיה עם דק עץ טבעי וגם מקלחת גשם, למי שמעדיף מקלחון. למי שכן בוחר באמבטיה, צפויה הפתעה נעימה – קיר זכוכית גדול צמוד, דרכו ניתן להשקיף על הנעשה בחדר וכמובן על הנוף הקסום של הכנרת הנשקף מן המרפסת.
חדר אמבטיה מפנק בשילוב עץ טבעי. צילום: אסף פינצ'וק
זה לא כיור. זו האמבטיה. קיר זכוכית משקיף ממנה לחדר והמרפסת. צילום: אסף פינצ'וק
הבריכה בסטאי כנרת. צילום: אסף פינצ'וק
עוד במלון, בריכת אינפיניטי עם נוף מושלם לכנרת, פינות התרגעות, בריכת פעוטות, מתחם אירועים וכנסים, טרקלין- לאונג' בר, מועדון נוער ובית כנסת. מתחם הספא והבריאות ב'סטאי כנרת' משתרע על שטח של כ- 1,000 מ"ר וכולל 12 חדרי טיפול, שבכל אחד מהם מיטה מתכווננת מחוממת ומקלחת אישית צמודה, בריכת זרמים, חדר כושר, חמאם טורקי וסאונה יבשה.
סטאי
מי עיצב
ובטעות שכחתם לציין מי עיצב את המלון ?
מי המתכנן?
נראה נחמד מאוד, די תמוהה שבשום מקום אין קרדיט למתכנן
האם?
האם סגרו לא פחות ממאה דונם לציבור הרחב והפכו אותו חוף לעשירים בלבד?
מלון סאטי
תכנן ניר גלעד בעל משרד לעצוב בלונדון. מתמחה בתכנון מלונות.
כתוב למעלה את שמות המתכנן ומעצב
מתכנן: פייגין אדריכלים מעצב: ניר גלעד נראה ממש נחמד חלום של ממש
מהמם