אתגר כפול: איחוד ושיפוץ שתי דירות במלון דירות

איש עסקים כבן חמישים בפרק ב' של חייו הגשים חלום של מגורים במלון דירות מול הים. אביבה סיטון, המעצבת שליוותה אותו בפרויקט עמדה בהצלחה באתגר של שיפוץ דירה במלון דירות ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בשתי דירות שחוברו ביניהן

|||||שיפוץ דירה במלון - יחידת האירוח|שיפוץ דירה במלון מטבח|שיפוץ דירה במלון סלון|שיפוץ דירה במלון סלון|שיפוץ דירה במלון סלון|שיפוץ דירה במלון - קיר חדר שינה|שיפוץ דירה במלון חדר שינה|שיפוץ דירה במלון חדר רחצה|שיפוץ דירה במלון פינת אוכל|שיפוץ דירה במלון קיר בחדר שינה|שיפוץ דירה במלון
100 מ"ר
שי בן אפרים
ליאור טישלר
אביבה סיטון

50+50 בחלוקה אחרת של 30+70

הדייר שבחר לגור דרך קבע במלון, רכש שתי דירות צמודות ששטחה של כל אחת 50 מ"ר. הוא רצה שתי דירות, אחת למגוריו והשנייה לאירוח ילדיו הבוגרים ואורחים אחרים. אולם בעריכת התוכניות שקדמו לשיפוץ הדירה, במלון הדירות ווסט בתל אביב, הסתבר שלמגורי הדייר נדרש שטח גדול יותר מ 50 מ"ר, על כן הוחלט על חיבור שתי הדירות וחלוקה מחדש של שטחן.

סלון מינימליסטי

נוף הים שחודר פנימה דרך הוויטרינות הגדולות משפיע כל העיצוב

נוף הים שחודר פנימה דרך הוויטרינות הגדולות משפיע כל העיצוב

ריצוף הדירה בשיטת שבלונה מוכנה מראש

תוכניות החלוקה הושלמו, השיפוץ התחיל ואתו האתגרים: ימים ושעות העבודה מוגבלים, קירות אלכסוניים, הבדלי גבהים ברצפה, הזזת מערכות תפעול, כל זאת תחת מגבלת זמן אדוקה: הדייר חייב לחזור לדירה תוך ששה שבועות. כדי לעמוד בלוח הזמנים, המעצבת אביבה סיטון, תכננה את הכול עד הפרט הקטן ביותר, דאגה לרכישת כל החומרים ומרכיבי העיצוב ודאגה שהכול יהיה בארץ ובמלאי.

סלון ומטבח

גוון התכלת העדין בלוחות השיש מהווה רקע לגידים שמזכירים את צבע חול הים

גוון התכלת העדין בלוחות השיש מהווה רקע לגידים שמזכירים את צבע חול הים

הכול פתוח ואין כמעט קירות

הרצפה המהממת, שיש בגוון תכלת עדין וגידים מוזהבים, היוותה בסיס לבחירת החומרים, הרהיטים והלבשה הבית. כאשר כל פרט במרכיבי עיצוב הפנים נבחר כיחידה שמשלימה את תחושת ההרמוניה עליה משפיע הנוף שחודר לכל פינה בבית. היות שכל החזית הדירה הינה וטרינה הפונה את הים, לא נותרו כמעט קירות. אלה שנשארו, כמו הקיר בסלון והמטבח, חופו באלמנטים עשויים עץ, ומסביב שולבו פתרונות פונקציונליים כמו מחסן קטן , שרותי אורחים ומכונת כביסה ומייבש.

קיר כח בסלון

הקיר היחידי בסלון חופה בעבודת נגרות מעוצבת הכוללת גם מקומות אחסון

הקיר היחידי בסלון חופה בעבודת נגרות מעוצבת הכוללת גם מקומות אחסון

חלוקה לאזורים באמצעות צבעים

הגדרת שטחו של המטבח, שמשולב במרחב החברתי, נעשתה באמצעות חזיתות בגוון אפרפר בהיר מאחוריהן מקומות אחסון המשלבים את כל מכשירי החשמל. האי, שגודלו הותאם לשטח המרחב החברתי, נועד לקפה של בוקר מול הים, ארוחה חפוזה, משטח עבודה ומקומות אחסון נוספים.

מטבח קטן

כל פינה בשטחו היחסית קטן של המטבח נוצל למקומות אחסון ומשטחי עבודה ואכילה

כל פינה בשטחו היחסית קטן של המטבח נוצל למקומות אחסון ומשטחי עבודה ואכילה

לארוחות חגיגיות יותר שנערכות מול הנוף המקסים של הים, עוצבה פינת אוכל עגולה בגוון חום כהה, שנותנת כבוד לגווני הרצפה המתחברים עם צבעי הנוף החודר פנימה.

פינת אוכל עגולה

אין כמו ארוחה חגיגית על רקע של נוף ים מדהים

אין כמו ארוחה חגיגית על רקע של נוף ים מדהים

כשרוצים, גם חדר השינה פתוח אל הנוף

למרות השטח הקטן יחסית של הדירה, היה חשוב לדייר ולמעצבת להעניק לדירה תחושה של מרחב גדול, ושנוף הים יגיע לכל פינה בבית. לכן הוחלט שהקיר המפריד בין חדר השינה לסלון יהיה שקוף.

מחיצת זכוכית בחדר השינה

חדר השינה משתקף מאחורי קיר הזכוכית השקוף

חדר השינה משתקף מאחורי קיר הזכוכית השקוף

המעצבת מצאה פתרון לקיר הזכוכית השקוף, אשר בלילה, או בכל שעה אחרת ביממה, כאשר נדרשת אינטימיות נעימה בחדר השינה, נהפכת הזכוכית לאטומה בלחיצת כפתור.

מחיצת הזכוכית סגורה

גומחה בכניסה אל הבית מול המטבח נוצלה לעיצוב פינת עבודה

גומחה בכניסה אל הבית מול המטבח נוצלה לעיצוב פינת עבודה

לא כמו… אלא ממש סוויטה במלון

בחדר השינה שפתוח מכל צדדיו הפתוח כולו לנוף שחודר פנימה, עוצב ארון בגדים גדול. בזכות קיר הזכוכית ישנה בחדר תחושה של מרחב גדול ומפנק.

מיטה זוגית גדולה

ממדי המיטה הרחבה הותאמו לגודלו של החדר

ממדי המיטה הרחבה הותאמו לגודלו של החדר

בחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה, לוחות הפורצלן, המשמשים כריצוף וחיפוי קירות עד התקרה.

חדר רחצה

הצגת תכלית של המקלחת עם אריחי שיש מדויקים

הצגת תכלית של המקלחת עם אריחי שיש מדויקים

הכול כלול ביחידת האירוח

שיפוץ הדירה במלון הדירות החל בדירת האירוח הקטנה, במטרה לאפשר לדייר לחזור ולהתגורר בדירה עד השלמת כל הפרטים. קצב השיפוץ בדירה הקטנה היה מהיר יותר, בזכות רצפת הפרקט המקורית אותה החליטה המעצבת להשאיר. רצפת הפרקט המקורית נשארה. הדירה מכילה את כל הפונקציות הנדרשות: סלון עם ספה הנפתחת למיטה, מטבח, מקלחת וגם כמובן מרפסת הצופה אל הים.

יחידת אירוח

ביחידת אירוח עם נוף אל הים

ביחידת אירוח עם נוף אל הים

עצה קטנה בעקבות ההצלחה

המעצבת אביבה סיטון הוכיחה שעמידה באתגר תלויה בתכנון מקדים ואלה דבריה: "תמיד כדאי לתכננן היטב ומראש את כל הפרטים לשיפוץ. להזמין את כל החומרים מראש, ולוודא שהכול בארץ ולא חסר שום דבר במלאי, רק אז כשרשימת החומרים והאלמנטים העיצוביים קיימים, מתחילים בשיפוץ".

פינת ישיבה מול הים

עם הגב אל הים והפנים אל הדירה עליה חלם הדייר

עם הגב אל הים והפנים אל הדירה עליה חלם הדייר

קרדיטים לספקים:

פרביטל

כוכב אלומיניום

ריהוטים

תומס תאורה

עלאדין

מודי קרמיקה

int(0) cat: 554prof: 677680
המלצות נוספות
בודק...