מהפנטזיה האיטלקית למורשת ישראלית: סיפורה של משפחת גטניו

זהו סיפור על חברה משפחתית שאת דרכה החלה עם אולם תצוגה קטן ולאורך השנים הפכה לאחת החברות המובילות והמקצועיות בענף המשטחים בישראל. משפחה אחת, שלושה דורות, ואמונה שחדשנות, עבודה קשה ויחסים אנושיים הם המתכון להצלחה אמיתית.

משפחת גטניו

במשך יותר מארבעה עשורים, עוד הרבה לפני שמשטחי הפורצלן הענקיים למטבח הפכו לפופולריים,  והרבה לפני שהפורצלן שנראה בדיוק כמו אבן טבעית הפך לחלק בלתי נפרד מהבית הישראלי, משפחת גטניו כבר הייתה שם – מזהה הזדמנויות, פורצת דרך ובעיקר מסרבת לקבל את המובן מאליו ובכך הפכה לאחת מהחברות המובילות והמשפיעות בענף המשטחים בישראל.

1

"הכול התחיל מאבא שלנו, יצחק גטניו" מספר הבן, אריק גטניו, מנכ"ל החברה. "הוא הקים את החברה לפני 45 שנה, בתקופה שבה היצע השיש הטבעי בישראל הסתכם ב 4-5 סוגים שונים בלבד".

גם היום, בגיל 90, יצחק גטניו מהווה השראה לבני המשפחה. "הוא היה מגיע למפעל בשש בבוקר, דואג לעובדים, פותר בעיות. עם מוסר עבודה שמלווה אותנו עד היום" אומרת הנכדה בר גטניו , דור שלישי לחברה, שאחראית על כל נושא השיווק וקשרי האדריכלים.

8

את אחת ההחלטות המשמעותיות ביותר קיבלו בניו, אריק ונתן גטניו "לא רצינו להיות עוד חוליה בשרשרת אספקת השיש והעיבוד. החלטנו להיות גם יבואנים  – לחלוש על התחום מא' ועד ת'". רגע אחרי שסיימו את השירות הצבאי בשנת 1988, הרבה לפני עידן האינטרנט החליטו האחים לעשות מעשה לא שגרתי והשיגו רשימה של עשרה מפעלים גדולים, יצרני שיש איטלקיים באזור ורונה ויצאו למסע שישנה את פני החברה ותחום השיש למטבחים ואמבטיות בישראל. "נחשפנו לעולם שלא הכרנו.  באותה עת בישראל כולם עבדו עם אותם ארבעה או חמישה סוגי גרניט. באיטליה, לאחר שיטוטים במפעלים, גילינו ספק מיוחד במינו שהציע עושר מטורף של צבעים, טקסטורות ודוגמאות אותן הוא ייבא הישר מברזיל".

"ביחד עם בעל המפעל נסענו בין עיירות, נחלים ונופים ירוקים. הגענו למפעל, שם התוודאנו לסוגי שיש בצבעים מרהיבים ממחצבים בברזיל. הבנו שהשיש הזה הוא GAME CHANGER בענף". אלא שמפעלי השיש בארץ של סוף שנות ה-80 לא היו מוכנים למהפכה. "החלטנו שאנחנו ניצור את השוק, ונשווק עצמאית את הגרניט מברזיל, מה שהוביל לפריצת דרך משמעותית בצבעי השיש".

7

תפנית נוספת, שהכניסה לישראל את משטחי הפורצלן שכולם מכירים ורוכשים למטבחים ואמבטיות, התרחשה לפני כעשור. "בזמן ביקור בתערוכת משטחים פגשנו נציג של חברה איטלקית שייצרה לוחות פורצלן דקיקים במיוחד. נחשפנו למשטחים בעובי של 3 מ"מ והבנו שכאשר מחזקים שני לוחות באמצעות רשת תומכת ביניהם, הם יכולים להתאים גם למטבח. מיד זיהינו את הפוטנציאל והבנו שהמוצר הזה עתיד לערער את מעמדם של משטחי הקוורץ, שהיו מאוד פופולאריים למטבח ולשנות שוב את שוק המשטחים" מסביר אריק גטניו.

"הזמנו קונטיינר עוד לפני שידענו איך לעבוד עם החומר בשל הדקיקות שלו.  הבנו שהמכונות שברשותנו לא מתאימות לחיתוך ולעיבוד לוחות הפורצלן הדקיקים". עוד לפני שדגם את השוק, אריק גטניו פתח מפעל עם מכונות ייעודיות לטובת לוחות פורצלן. ביחד עם האיטלקים פיתח את התהליך לייצור לוחות גדולים, שעד היום משמשים כמשטחים מובילים למטבחים בארץ ובעולם.

באדיבות שיש גטניו

2
צילום: מאור מויאל | עיצוב: מירב אלקובי

הם החלו להציג את הלוחות בפני חברות מטבחים ואדריכלים, ובכך נפתח שוק חדש לגמרי. "התגובות היו מדהימות. אנשים לא האמינו שאפשר לייצר משטחים גדולים ומרשימים מפורצלן לחלל המטבח", מסביר בגאווה אריק גטניו.

כיום פועלת משפחת גטניו מאולם תצוגה המשתרע על פני יותר מ-500 מ"ר בפתח תקווה, לצד מפעל מתקדם לעיבוד משטחים, ומציעה מגוון עצום של דגמים וטקסטורות, כולל קולקציות איטלקיות בלעדיות בעלות גימורים וטקסטורות המדמות אבן טבעית של המותג האיטלקי NUOVOCORSO    , מהחברות הגדולות בעולם לייצור משטחי פורצלן.

באדיבות שיש גטניו

4
צילום: תמיר רוגובסקי | עיצוב: אורלית יוסף

לאורך השנים צברה החברה קהל לקוחות מגוון במיוחד. בין לקוחותיה ההיסטוריים נמנו ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, הזמר מתי כספי זיכרו לברכה ואישי ציבור רבים. כיום ממשיכה החברה לעבוד עם חברות הבנייה המובילות בישראל, לטובת פרוייקטי בנייה רוויה, בהן  אלקטרה, קידר, אשטרום, דניה סיבוס ואאורה, לצד אדריכלים ומעצבי פנים מובילים ולקוחות פרטיים רבים.

באדיבות שיש גטניו

5
צילום: עמית גושר | עיצוב: תמר מיכלוביץ

את הפעילות הדיגיטלית, השיווק וקשרי האדריכלים מובילה בר גטניו, שיזמה שיתופי פעולה עם שורה של ידוענים ומשפיעני רשת, בהם אילנית לוי, דניאל גרינברג, רוני פרץ, קרן אגם, המעצב ליעד יוסף, אור סולטאני, שלומית שוסטר, מירי לב והשפית עינב חקון שאצל כולם מתנוסס בגאווה שיש גטניו.

את החברה מובילים כיום שלושת האחים – אריק המנכ"ל, יניב הסמנכ"ל ונתן המנהל את תחום המכירות. אל הדור השני הצטרפו גם בני הדור השלישי – כאמור בר גטניו ושגב גטניו, המוביל את תחום הפרויקטים.

שיש גטניו, קודם כל עסק משפחתי

10
צילום: יח"צ

ומה לגבי העתיד?

"אנחנו קודם כל עסק משפחתי חם, מפרגן ומעצים. גם את המשפחה וגם העובדים שהפכו להיות חלק מהמשפחה. רובם נמצאים איתנו שנים ארוכות. במקביל אנו תמיד שואפים להמשיך לחדש ולהביא בשורות חדשות לשוק , תוך החיפוש המרגש אחר הדבר הבא", מסכם אריק גטניו.

9
צילום: יח"צ
צרו קשר

    רוצים ליצור קשר עם הספק? מלאו פרטים בטופס הבא:

    תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *