הדיירים: זוג
המיקום: שכונת תל ברוך, צפון תל אביב
מהנדס קונסטרוקציה: גיורא גולדהכט
פיקוח וניהול ביצוע: אריה כהן
על מגרש ריק צר וארוך בתל ברוך, תכננה האדריכלית בית דו משפחתי. לשני הבתים נבחר קונספט של "שניים ביחד וכל אחד לחוד", כלומר שני חלקי המבנה אינם זהים, אבל חיים יחד בהרמוניה. כל צד של המבנה קיבל את הייחוד העיצובי שלו המותאם לדייריו מבפנים ומבחוץ. לכן חזיתות הבתים אינן זהות, אך מותאמות בקווי התכנון.
כל בית תוכנן החל ממצב של מגרש ריק ועד שהמבנה אוכלס, כולל תכנון אדריכלי ועיצוב פנים עד לפרטים הקטנים ביותר. הבית הימני בן 4 הקומות תוכנן על מגרש בו לפי קווי הבניין המותרים נשארו לרוחב הבית 6 מטרים בלבד. חלק חשוב מהאתגר האדריכלי היה איך להעמיד את הבית וחלליו בצורה שתמנע הרגשה של המצאות בתוך חלל צר וארוך.
האתגר טופל גם ברמת האדריכלות המבנה וגם באדריכלות הפנים. לכיוון החזית לרחוב נעשה שימוש בחלונות רציפים בגובה 3 קומות כדי לייצר מעבר אור מסיבי לפנים המבנה. החלונות הרציפים הם בחזית דרומית, ולכן הם חופו ברפפות חיצוניות חשמליות רציפות לגובה 3 קומות על מנת לאפשר סינון ושליטה על האור והשמש.
בפינות המבנה עמודים נותקו מהקירות והורחקו החוצה על מנת לייצר חזית שקופה רציפה ללא עמודים בפינות. זה איפשר לייצר וויטרינה פינתית ולפתוח עוד חזית עם מראה לגינה. ניתוק העמוד מהקיר והרחקתו החוצה יצרו מצב בו שתי חזיתות של הבית נפתחו לנוף עם "פינה שקופה", המייצרת נקודת מבט עם שדה ראייה רחב יותר אל החוץ. היציאה לגינה נעשית משתי החזיתות, אלמנט שגם הוא מטשטש את ההימצאות בחלל צר.
דלתות: חקשוריאן
העמדת הקירות והריהוט נעשתה בצורה מיטבית על מנת לייצר מעברים ותחושה מרווחת בכל מקום בבית כדי שלא יורגש החלל הצר. ריהוט הסלון הונח במרכז החלל כך שסביבו יש מעברים ואין צפיפות. סגנון העיצוב שנבחר הוגדר מהתחלה כעכשווי מודרני ומינימליסטי, מה שעזר להתמודדות המוצלחת עם החלל הצר שאינו מרגיש כזה. גם כשנעשה שימוש בחומרים חמים בעיצוב כמו עץ, הייתה הקפדה על קווים מינימליסטים ועכשוויים כדי לייצר קלילות בעיצוב שלא תפגום בתחושת המרחב, שעליה כל כך חשוב להקפיד בתכנון בית שממדדיו גבוליים.
מבחוץ נעשה חיבור של המבנה על ידי קורות אל מבנה החנייה שבחוץ – אלמנט שמסתיר מעט את העובדה שחזית הבית צרה. ההקפדה הזאת יצרה מצב שבו היום לא מרגישים שמדובר בבית צר וארוך גם מבחוץ וגם בחלליו הפנימיים.
גופי תאורה: יאיר דורם
בשלב התכנון דמיינה המעצבת את הבית כבית לבן לגמרי, כדי לתת תחושת גודל במידת האפשר ולשמור על הדיוק של התכנון. אבל כשהבית הפך למציאות התווספו לו נגיעות של צבע וקיר אחד מעץ. דוגמא לנגיעות הצבע היא ספרייה ירוקה שנבנתה במעלה המדרגות ונצפית מכל נקודה בחלל המדרגות. קיר העץ נבנה כקיר ארונות במטבח ומשמש נקודה של חום בתוך המראה של קומת הקרקע.
מטבח: מטבחי טונצ'לי
צבעוניות עליזה והומור יושמו גם בעיצוב חדרי הרחצה, בהם נעשה שימוש באריחים ייחודיים. בחדרי הרחצה הנוספים נעשה שימוש באריחי קיר עם ציורי הצייר/מעצב האיטלקי פורנסטי: כדור פורח, עין, שפתיים, וכן פניה של זמרת האופרה (לינה קבליירי) האופיינים לעיצובי פורנסטי. נגרות חדרי הרחצה הותאמה לסגנון האריחים ולצבעיהם, כך שהאדום שמופיע בשפתיים המעוטרות ובכדור הפורח של פורנסטי המשיך גם בארונות האמבטיה שנבנו בתכנון מיוחד ומותאם.
נגרות: שבי רייכמן נגריית אלונים אמירים
בשירותי האורחים נעשה שימוש באריחים עם הדפס הנראה כנייר עיתון – אלמנט המתכתב עם הווית קריאת העיתונים בחדרי השירותים.
ריצופים וחיפויים: ויה ארקדיה
553
מדוע אין תוכניות?
חדר אמבט משעשע
משגע...במיוחד חדר האמבטיה
חדר האמבטיה מקסים, אבל המטבח ...
מה עם תכנית?
ירחון כמו שלכם צריך לשקף יותר מקצועיות חוץ מתמונות מקומיות , שלרב הפרופורציה בהם לא משקפת מציאות. למה לא מצרפים תכניות?
לא, לא ולא
לא מספיק משקף
מסכימה עם קודמיי שחסרה תכנית.בוודאי כשמדברים על נתוני הפתיחה כאתגר
במילה אחת יפהייפה שאפו
מקסים, מקצועי תכנון מעודן מדוייק ויפה
ממש מוצלח!!!!!!
תכנון מבריק בהתחשב באילוצים הקשים. אהבתי את העיצוב
מקסים. גם אדריכלות החוץ וגם עיצוב הפנים
תכנון מבריק בהתחשב באילוצים. אהבתי את העיצוב
מקסים, גם מבחוץ וגם מבפנים
עיצוב מקסים !
מקסים ! גם מבחוץ וגם מבפנים
בית יפה מאד, תכנון חכם ולא סטנדרטי !
יפה מאד! תכנון מוקפד נקי ואסתטי מאד
יפייפה ומקסים !
נהדר! אינטיליגנטי ומתוחכם ויפה מאד !!!