בית שאוהבים לארח ולהתארח בו. הוילה בנחלה באזור עמק איילון
הדיירים: זוג + 4
המקום: כפר בן נון
גינון ועיצוב נוף: יעקב כספי
בית משפחתי הממוקם בכפר בן נון הצליח לייצר שילוב מסקרן בין מראה ישראלי מקומי לבין הסגנון הטוסקני הרומנטי. הבית הכפרי פרוש על רכס הנחלה וטובל בטבע, תוך טשטוש הגבולות בין חוץ פנים, ותוכנן כמקום מפגש, התכנסות ואירוח המותאם לאופי בעליו. את הנחלה שעתידה הייתה להפוך לביתם החדש, פגשו בני המשפחה בזמן טיול בסמוך לאזור בו התגוררו וכבר באותו רגע הצליחו לזהות את הפוטנציאל הטמון בשטח נטול המבנים. בתחילת תהליך הבניה, סיפרו בני הזוג כי במפגש הראשון עם השטח, הם ראו בו מעין בד קנבס נקי, אשר כאילו נלקח מציור נוף טוסקני קסום, אותו יוכלו להתאים לחלומם. כך החל תהליך העבודה המשותף מול סטודיו האדריכלים, כאשר הקו המנחה לאורך כל הדרך, היה הניסיון ללכוד את הרוח הטוסקנית ולתרגם אותה לבית משפחה מרווח, בסגנון המותאם לאופי ולאקלים המקומי.
פינות ישיבה ואירוח תוכננו באזורי החוץ, לבקשתם של הדיירים הנוהגים לארח לעיתים תכופות
כאוהבי טבע ומטיילים מושבעים, ביקשו בני הזוג לייצר עבורם בית אשר ישמור על קשר הדוק עם אזורי החוץ. כך תוכננה גינה רעננה ופורחת הכוללת מגוון צמחי תבלין, בוסתן, כרם ופינות ישיבה ואירוח רבות. צורך נוסף אשר דרש התייחסות מיוחדת מבחינה תכנונית, הגיע מתוך העובדה כי בני המשפחה נוהגים לארח לעיתים תכופות, לרבות בני משפחה המגיעים מחו"ל לתקופות ממושכות וזקוקים ליחידת אירוח פרטית משלהם. כך נולדה תוכנית הבית אשר מושתתת על יצירת מספר אגפים נפרדים באזור הלינה, המחוברים לחלל האירוח המרכזי והפתוח לגינה ולנוף. אגפים אלו משפיעים גם על מראו החיצוני של הבית, והם אלו שמחברים את הבית לסגנון טוסקני-מקומי, לצד שילוב עם חומרי הגמר אשר נבחרו כך שישתלבו בהרמוניה עם הסביבה הטבעית.
קירות החוץ נבנו מלבנים בגוון כורכרי משתנה, במטרה ליצור תחושה של קיימות ועל-זמניות
שילוב מסקרן בין מראה ישראלי מקומי לבין הסגנון הטוסקני הרומנטי
עבור בניית הבית, בני הזוג בחרו בחברת "אוסטק-שמיר" אשר מתמחה בבניה ירוקה, תוך שימוש במגוון טכנולוגיות מתקדמות, אשר אחת מהן מתמחה בבניית קירות מרובי שכבות. כך נבנה עבור הבית קיר חיצוני הכולל מספר שכבות של בידוד טרמי ורפלקטיבי המופרדים ביניהם בכיסי אוויר, על מנת לאפשר יעילות אנרגטית מקסימלית. כחלק מהרצון לייצר תחושה של קיימות על-זמנית, הוחלט לבנות את קירות החוץ מלבנים בגוון כורכרי משתנה, כך נבחרו לבני חרס ייחודיות מבלגיה תוצרת Vandersanden (ביבוא אוסטק שמיר) המיישמת בניית קירות לבנים בשיטה המסורתית.
חלל האירוח המרכזי מואר מאוד בזכות חלונות גדולים, המופרדים בעמודי אבן במראה כפרי
פריטי הנגרות תוכננו בסגנון כפרי מעודן, המדגיש את השפה הכללית של הבית
אזור האירוח המרכזי מואר מאוד, בזכות שימוש בחלונות גדולים אשר נבנו כיחידות המופרדות על ידי עמודי לבנים במראה כפרי. החלל מתאפיין בתקרת עץ חשופה, משופעת וגבוהה ולה קורות גושניות, אשר יוצרות מראה דמוי אסם. כל האלמנטים בחלל, החל מגופי התאורה, פריטי הנגרות אשר תוכננו בסגנון כפרי מעודן ואף ריצוף הטרוורטין המגוון ושילובו עם פרקט אלון טבעי גס, יוצרים אוסף אקלקטי של סגנונות אשר יוצרים יחד מראה טוסקני המושפע ממיקומו הגיאוגרפי.
גופי תאורה טכניים: קמחי תאורה, גופי תאורה ייחודיים: חותם
כלים סניטריים: ויה ארקדיה. מקלחונים: מיטרני
חומרי הגמר נבחרו כך שישתלבו בהרמוניה עם הסביבה הטבעית
חלונות ואלומיניום: אלום זוהר
רשימת ספקים חלקית:
חיפוי קירות חוץ בלבני חרס: Vandersanden בלגיה
בטון מוחלק: בומנייטף דרך המלך
גינון ועיצוב נוף: יעקב כספי
רעפים מדגם ויזום: עץ ועצה
חלונות ואלומיניום: אלום זוהר
בנית פרגולה: אביחי לאוצקר ודני גתי
ריהוט חוץ: ארגמן רהיטי גן
כלים סניטריים: ויה ארקדיה
ריצוף וחיפוי: ויה ארקדיה
נגרות: נגריית פטיש בראש
מקלחונים: מיטרני
גופי תאורה טכניים: קמחי תאורה
גופי תאורה ייחודיים: חותם
דלת כניסה ופנים: חקשוריאן
ריהוט פנים: חותם
מאוורר תקרה: Ecopoint
אביזרי סטיילינג : חותם
חיקוי עלוב וחסר נדמה של יונתן מונג׳ק
תכנון החלל
הבית חביב - בלי היומרות הוא היה אפילו עוד יותר חביב. החלפה בין הסלון לפינת האוכל היא חובה: לא נעים לשבת בסלון שאין לו שום עוגן והוא מוקף במעברים, ומצד שני, בפינת אוכל זה ממש לא מפריע. סלון שנמצא מול הנוף היה הרבה יותר הגיוני ונעים
קשה לפרגן?
לא חובבת כפריות אבל..
משגע שאפו
ממש יפה
הבית מקסים, שטח חוץ מזמין, נראה חמים ומזמין. נראה שהושקעה מחשבה רבה (וכסף) להתאים את הבית ליושביו. כבוד!
לא ברור
ערבוב סגנונות צבעים וחומרים ללא קשר. מה הקשר בין שיש יוקרתי לבית כפרי?
לא טוסקנה ולא בטיח
היה אפשר כל כך יותר טוב... כזה פוטנציאל אינסופי של בית כפרי, ויצא סתם חירבוש מעורבב של סגנונות. חבל
בדיוק טוסקנה...
לפתוח עיצוב טוסקני במילון ולמצוא בדיוק את הבית הזה...
נראה כמו פרוייקט מוצלח אך מיושן
הבחירות שנעשו פה בעיצוב ובחומרים הן ישראליות כפריות ולא טוסקניות. הבעיה שלי היא שהפרוייקט נראה לפחות מלפני 5 שנים. כל העיצוב, בחירת החומרים והתאורה. גם הגינה מאוד מיושנת. בעיה נוספת היא שמצד אחד בניה ירוקה ומצד שני לבנים שעשו כל הדרך מבלגיה כשיש בישראל אבן מקומית... למה? או לפחות אבנים מפירוק. כנל לגבי ריצוף . אין מדיה בבית? טלויזיות? חיבורים למחשבים? שקעים? אזור הטענה? פינת עבודה? לא הבנתי את מטרת הקיר הצף בסלון.
מושקע אבל...
רצפת השיש היוקרתית הזאת לא קשורה לסגנון הכפרי גם חדרי הרחצה נראים לקוחים מסגנון אחר בכלל. בנוסף, המטבח ממש קטן לדעתי ביחס לשטח הבית הגדול במיוחד שבאיזור שלו (בסמוך לפינת האוכל) יש הרבה מרווח פנוי
רדו לעם!
נמאס מעיצוב לאלפיון העליון בלבד. רוב עם ישראל גר בדירות פשוטות של 3-4 חדרים. שם נמצא אתגר העיצוב האמיתי. בדירות הפשוטות ובתקציבים המוגבלים.
בכפר בן נון בשבע בערב אפילו כלבים לא מסתבבים ברחוב
צ'עמם מחץ....
בית נחמד, טבל מה בידוק הקשר לטוסקנה ? לא ברור...
לא נפלתי בכלל
שטח יפה, לא מנוצל טוב אוירה קרה. בית לא מזמין. חבל
ריצפת השיש משרה אוירה קרה מנוכרת ולא אישית. בית סטנדרטי ולא מרשים חבל
הוילה
לא משהו צבעים קודרים אין חמימות
סוג כזה של בית. רואים בכל מקום שיש כסף