כל מי שמחפש דירה יודע שיש חשיבות עצומה לכיווני האוויר שאליה היא פונה, אבל לא תמיד קל להבין מהם הכיוונים המומלצים. מסביב רצות הרבה מאד סטיגמות, שגם אם יש בהן אמת מסוימת, הרי שהן לא משקפות את כל התמונה. מאחר שכיווני האוויר הם נתון שאי אפשר לשנות, חשוב מאד להכיר את המאפיינים שלהם ולא להסתמך על תפיסות חלקיות.
המדריך הבא יעזור לכם לנפץ חלק מההנחות הרווחות, ולהבין באמת מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מכיווני האוויר. על הדרך גם תוכלו לגלות מה אפשר לעשות עם חדר או מרפסת שלא פונים לצד הכי האידיאלי מבחינתכם.
מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מכיווני האוויר
יהיה לכם קר וחשוך: כיוון אוויר צפון
כיוון אוויר צפוני – מה טוב בו?
לכיוון צפון יצא שם רע עד כדי כך שדירות צפוניות לרוב יעלו פחות מדירות דרומיות – אבל האמת היא שמדובר בכיוון שיכול להיות משתלם למדי בארץ חמימה כמו שלנו. מאחר שאין בצפון קרינת שמש ישירה, הוא מוצל וקריר יותר משאר כיווני האוויר. בקיץ זה יתרון מובהק כיוון שאפשר ליהנות מטמפרטורה נוחה וממשב רוח גם בלי להדליק מזגן. בנוסף, יהיו פחות בעיות של סנוור כאשר צופים בטלוויזיה או עובדים מול המחשב, וגם יהיה נעים יותר לשהות במרפסת בחודשים החמים.
אז איפה הבעיה?
אם אתם הולכים על דירה צפונית, חשוב שתדעו שכמו שתחסכו בקיץ כסף על מזגן, כך בחורף תדרשו להדליק יותר אמצעי חימום ואורות. בנוסף, מיעוט קרני השמש עלול לגרום עם הזמן להיווצרות של טחב ועובש.
האידאלי הם ארבעה כיווני אויר כמובן.הכמעט אידאלי הם שלושה מערב דרום וצפון או מזרח.מערב דרום הם כיוונים אידאליים ומשלימים זה את זה.