קונים דירה? הדברים שאולי שכחתם לבדוק

נמאס לכם מדירות שכורות, החלטתם סופית: קונים דירה ! לפני שאתם חותמים על חוזה תבדקו כמה פרטים חשובים, לפניכם כמה טיפים שיעשו אתכם מאושרים

אחרי חודשים ארוכים של חיפוש דירה מצאת את הדירה שמוצאת חן בעיניכם. מספר החדרים מתאים לגודל המשפחה, החלוקה לחדרים בסדר, המרחק מהעבודה, מגן הילדים, מבית ספר וממרכז קניות קטן מספיק קרוב להליכה ברגל או נסיעה באופניים וממש לא מחייב להחזיק מכונית, בקיצור זהו…חותמים חוזה. רגע, תעצרו. קניית דירה זו התחייבות לשנים, רגע לפני שאתם מקבלים את המפתחות, כדאי שתבדקו כמה דברים חשובים. לפניכם  טיפים חשובים שיכולים להשפיע על איכות החיים שלכם עכשיו ובעתיד

 

2

הדירה סבבה, מה עם הבניין ?

דירה היא חלק מבניין ולא ניתן להפריד בין השניים. כדי להגיע לדירה, להיכנס דרך הדלת הראשית, לסגור אותה להרגיש שאתם בעולם הפרטי שלכם, אתם חייבים לעבור בלובי של הבניין ולעלות דרך המדרגות או במעלית. האם בחנתם לעומק מה מצבו של המסלול הזה? איך נראית הכניסה ? האם פתיחת דלת הבניין מאובטחת באמצעות אינטרקום ? האם יש מעלית אחת בלבד ? ודרך אגב, האם יש גנרטור למעלית במקרה של הפסקת חשמל? מראה תיבות הדואר? ועוד שאלה שלא תמיד אפשר לראות את התשובה. בן כמה הבית, מתי הוא נבנה ? זה מוביל לשאלה הבאה ששוב לא רואים את התשובה אבל אפשר לשמוע אותה. האם הקירות והתקרה בבניין מבודדים במידה מספקת שתאפשר לכם לחיות את חייכם בנחת ולא להיות מעורבים בחיי השכנים ?

1

 

 

 

5
4

מסמנים V וחוזרים לדירה

האם אי פעם חשבתם לאיזה קבוצה אתם שייכים ? לאלה שאוהבים שמש וחום או שאולי אתם מעדיפים דירה קרירה יותר ואפילו קצת אפלולית. בכל מקרה כשאתם בודקים את הדירה אם היא מתאימה לצרכים שלכם תתייחסו גם לכיווני האוויר. בדירה דרומית מערבית, רוב שעות היום תיהנו מאור השמש, בדירה מזרחית רק בבוקר, ודירה צפונית מתאימה בעיקר חודשי הקיץ ולכל אלה שאוהבים את הקור. ההתייחסות לכיווני האוויר מובילה באופן אוטומטי לבדיקת מצב החלונות ולאן הם פונים. שימו לב לגודל שלהם, ואם הם קטנים מדי, מה האפשרות להגדיל אותם. חשוב מאוד לשים לב לאטימות של מסגרות החלונות, במיוחד בדירה שפונה בכיוון מערב הידוע בכמות הרוחות. כמו כן תבדקו אם בסביבת הבניין יש מוקדי רעש שעלולים בעתיד להפריע לכם, כמו למשל, תחנת אוטובוס צמודה, גן ילדים או מתנ"ס צמוד, מרכז קניות שמהבוקר מגיעות אליו משאיות לפרוק סחורה וכדומה. אבל אל תיבהלו,  כי אם החלונות מצוידים בשכבות זכוכית מבודדת רעש. אפשר להתפשר עם כל מה שהזכרנו.

3

אפרופו חלונות

הזכרנו את החלונות כפתחים להכנסת אור ואוויר שהימצאותם בדירה חשובה לבריאות הגוף והנפש. אבל לחלונות יש גם צד שני, מהפנים החוצה. זה מוביל למחשבה של בטיחות במיוחד אם יש לכם ילדים קטנים בבית. מאוד מומלץ למגן את החלונות באמצעות סורגים, שדרך אגב קיימים היום בשוק סורגים שקופים, כמו כן את מעקה המרפסת כדאי מאוד להגביה.

 

6

מחוץ לדירה – סביבה ושכנים 

אתם יכולים להסכים או להתכחש לעובדה שבמגורים בבניין מתקיימים יחסי גומלין בין השכנים, במיוחד אלה הקרובים לדירה שלכם. אתם יכולים להסתפק בשלום, שלום. או יותר מזה, אבל לפני שאתם לקבלים החלטה על הדירה תרחרחו קצת על השכנים. כי שכן חם מזג שמתעצבן על כל דבר עלול להרוס לכם את החיים, ואולי הוא טיפוס רגוע אבל התחביב שלו זה תיפוף ויש לו מערכת תופים בבית ממש בסלון, או שאולי במקרה הוא נגר חובב. או שהכלב שלו לא מפסיק לנבוח גם בשעות הלילה המאוחרות. בקיצור תפקחו עין ותקשיבו זה חשוב.

הסביבה – רוצים לצאת להליכה, לשחק עם הילדים או לרדת עם הכלב. תבדקו את הסביבה הקרובה יותר או פחות. האם יש שדרה קרובה ובמקרה הכי טוב פארק. או שכל זה לא מדבר אליכם ואתם מתסדרים נהדר עם אורבניות מוחלטת.

 

10
9

מה מסתתר בתוך הקירות

חזרנו לפנים הדירה. בדקתם את הקירות, הרצפה והתקרה. אין סימני נזילות, הרצפה מפולסת וישרה, הקירות צבועים והכול נראה נהדר. המתווך או בעל הדירה גם סיפרו לכם שלא מזמן שופצו מערכות המים והחשמל. אתם מרוצים מכול, מחלוקה לחדרים, ממראה הדירה ובקיצור מוכנים לחתום חוזה. אבל כמו שכולנו יודעים משפחה זו מסגרת חיים שחלים בה שינויים, חשבתם מה יקרה בעוד כמה שנים כשתרצו לעשות שיפוץ ? לצורך כך הכי טוב אם תוכלו לקבל מבעלי הבית תוכנית של הדירה. כך בעוד מועד תוכלו לדעת איפה יש עמודי תמיכה שלא ניתן להרוס, איפה עוברים הצינורות של מערכות התפעול השונות ובכלל, רצוי לדעת מה מסתתר מאחורי הקירות.

 

7

הפוזה של הפאזות 

כשאתם שואלים ובודקים את מצב מערכות התפעול, חשוב שתזכרו לשאול כמה פזות יש בבית. כי נכון להיום לחלק מהמכשירים שמשולבים בעיצוב הפנים, נדרשות שלוש פזות, כמו למשל כיריים אינדוקציה. מזגנים וכדומה. אם יש בבית שלוש פזות. הכול טוב, אם לא, כדאי למאוד לדאוג לכך לפני שאתם עוברים לדירה החדשה, כי לצורך התקנת שלוש פזות בדירה חייבים לערב את חברת החשמל שתאפשר לחשמלאי מוסמך לבצע את העבודה הנדרשת.

8

לקראת הסוף 

אם רכשתם דירה מקבלן, תדלגו על הסעיף הזה, אבל אם רכשתם דירה יד שנייה, תקראו אותו בעיון. בעגה המקצועית קוראים לזה אינוונטר. כלומר מה מכול מה שאתם רואים בסיור שלפני הרכישה נשאר בדירה. לפעולה הזאת שני כיוונים, החיובי, מצא חן בעיניכם מדיח הכלים בילדאין, אבל דווקא אותו בעלי הבית לא מתכוונים להשאיר, או ארונות הבגדים שבנויים בתוך נישות בחדרי השינה. האם הם נשארים או שהם מיועדים לפירוק ? ומה עם המיטה הענקית בחדר שינה הורים, והספרייה המיושנת בסלון, דווקא אותם בעלי הבית יהיו שמחים להשאיר לכם. תעברו על הכול ! תכינו רשימה מדויקת, שחס וחלילה לא תצטרכו לעשות הובלה כפולה, האחת להביא את כל הדברים שלכם ולהוציא מהדירה את מה שאתם לא רוצים.

11

רגע לפני שפותחים בקבוק שמפניה

זהו. סימנתם וי על כל סעיף ברשימה, אתם שלמים עם ההחלטה ומאושרים. עוד משהו קטן רגע לפני שאתם פותחים את הארנק ומתחילים לשלם. חשוב מאד שתשימו לב לכל הדקויות המשפטיות. בראש ובראשונה תוודאו שהמוכרים הם אכן הבעלים החוקיים והבלעדיים של הדירה, ושאין עליה עיקולים. בנוסף, כדאי לבדוק שכל הנכסים שצמודים לדירה כמו חניה ומחסן גם הם רשומים בטאבו. עכשיו תתחילו לשלם.

סגרתם על מחיר  הדירה, דאגתם למזומן + משכנתא. זה עדיין לא  סוף פסוק. כי כאן מתחילים כל התשלומים המעצבנים שלפעמים מעדיפים לשכוח מהם, כמו אריזה והובלה, שיפוצים קטנים ועיצוב הדירה לפי טעמכם, דמי תיווך ועלות עורך הדין. יש גם מס רכישה ותשלום לרשות המקרקעין והטאבו כאן  פחות או יותר מסתיימים התשלומים החד פעמיים. אבל אז. מגיעים התשלומים השוטפים של ארנונה ומיסי בית + חשבונות של מים, חשמל, גז, אינטרנט וכול שאר הדברים שחתמתם עליהם ובטוח שזכרתם להעביר אותם על שמכם אחרי שהדיירים קודמים שילמו הכול עד מועד העברת הדירה על שמכם.

שיהיה לכם בשעה טובה.

 

תמונה לתוכן הכתבה (74)
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...