לעצב בית בלי לטעות זאת משימה בלתי אפשרית, ובכל זאת יש כמה שגיאות שאפשר להימנע מהן די בקלות. אם אתם עומדים לפני תכנון בית זה בדיוק הזמן לוודא שאתם לא נופלים גם בטעויות העיצוב הנפוצות האלה. במקרה שהבית שלכם כבר גמור ומוכן יש אמנם פחות גמישות, אבל כמו שאנחנו לומדים מיום כיפור – תמיד כדאי לנסות לתקן.
הטעות: לא חושבים על מרחקים ומעברים
איך נמנעים?
בתכנון בית צריך לחשוב על הנדסת אנוש. הכוונה היא לוודא שכל הגבהים, המרחקים והמעברים מתאימים לממדים של בני אדם. אנשי מקצוע יודעים בדיוק מהם התקנים הנדרשים, אך כשמעצבים בית לבד לפעמים לא מקדישים מספיק חשיבות למידות השונות. הטעות הזאת יכולה לגרור מצבים שבהם אין מספיק מקום מעבר לצד המיטה, או שקשה מאד לצאת למרפסת.
מלבד הנדסת האנוש, חשוב גם לוודא שהרהיטים השונים לא מפריעים זה לזה, ושניתן לפתוח בקלות כל ארון וכל מגירה. אם יש לכם רהיטים מודולריים כמו שולחן או מיטה נפתחים, כדאי לוודא שיש מספיק מקום גם בשביל הגרסה המוגדלת שלהם. בנוסף, צריך להבין שלא כל הרהיטים נשארים כל הזמן באותו מנח. כיסאות הם דוגמה נהדרת כיוון שרובנו רגילים לדמיין אותם צמודים לשולחן, אבל בשביל לשבת עליהם בנוחות צריך להרחיק אותם כ-40 סנטימטרים לאחור – וזה בהחלט דבר שצריך לתכנן מראש.
ואיך מתקנים?
אם הבית כבר מוכן, הפתרונות האפשריים הם לשנות את העמדת הריהוט או לרכוש רהיטים חדשים במידות שמותאמות לחלל. אפשרות אחרת היא לדלל חלק מהפריטים הקיימים, וכך להפוך את הבית לנוח ונגיש יותר.
