תכנון תאורה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בעיצוב בית חדש או בשיפוץ בית קיים. מדובר בתכנית מורכבת שבה צריך לקחת בחשבון את צורת ההעמדה של הרהיטים השונים ואת הפונקציות שנדרשות מכל חלל. בנוסף, מאחר שנקודות התאורה קבועות בתוך הקיר או התקרה, קשה מאד לשנות את המיקום שלהן לאחר שהתכנית יוצאת אל הפועל.
נשמע מלחיץ? החדשות הטובות הן שתמיד ניתן לשנות או לשדרג את התאורה בבית באמצעות גופי תאורה משלימים. הכוונה כאן היא למנורות שמתחברות לכל שקע חשמל ושקל לנייד מחלל לחלל. בתוך הקטגוריה הזאת נמצאות מנורות עומדות, מנורות צד שניתן להניח על רהיטים, וגם מנורות דקורטיביות שתורמות לא רק לתאורה בבית אלא גם לעיצוב הפנים.
מנורות עומדות
מנורות שעומדות על הרצפה הן חלק בלתי נפרד מהתאורה בבית, ולרוב נמצא אותן בחללים כמו סלון, פינת ישיבה וחדר עבודה. אלומת האור שבוקעת מהמנורות האלה היא ממוקדת ולעיתים גם מתכווננת, ולכן הן מתאימות במיוחד לקריאה או לצפייה בטלוויזיה.
למרות תפקידן הפרקטי, מנורות עומדות גם יכולות לתרום מאד למראה הבית. היום קיימות לא מעט מנורות מעוצבות שמתאימות למגוון סגנונות עיצוב. מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ' מסכימה שהתאורה בבית רחוקה מלהיות רק פונקציונלית. "לתאורה יש תפקיד חשוב ודומיננטי בעיצוב הבית", היא אומרת. "היא יוצרת סצנה, מכתיבה אווירה ונותנת את הטון בחלל".
מעניין