התקנת בריכה בגינה: כמה זה יעלה לכם?

עם כל הכבוד לקאנטרי השכונתי, החלום הרטוב האמיתי הוא בריכה בגינה הפרטית של הבית. איך זה קורה וכמה זה עולה? המדריך שיעשה לכם סדר

עודד סמדר סרג' בן דוד

בריכה בגינה של הבית היא ללא ספק החלום הרטוב של מרביתנו, שכן מעבר לנופך האסתטי ולסטטוס היוקרתי שהיא מוסיפה לנכס שלנו, הבריכה יכולה לספק לנו גם לא מעט רגעי פינוק בימים החמים. למרות שבזמנים אלה בריכה היא ממש לא נחלתו הבלעדית של המעמד המבוסס בחברה, בלי תכנון קודם ראוי, היא עלולה לעלות לכם לא מעט כסף. אז לפני שאתם מזנקים אל המים העמוקים, בואו לבדוק כמה זה עולה לכם. בכדי לבדוק את הסוגיה פנינו לרן זינגר משמיים בריכות שחייה, אפי חן מחברת "אקוופולקו חן" ולאריאל בר- לב מ"ספורט סנטר", כדי שיסייעו לכם להחליט איזו בריכה כדאי לרכוש.

ג'קוזי
1-22.jpg
צילום: עמית גירון | עיצוב: נוימן חיינר
בריכה בבית פרטי
2-19.jpg
צילום: עוזי פורת | עיצוב: הילה אוחיון

בריכה החל מ-7,000 שקלים

למשפחות שאינן מעוניינות לבזבז משאבי זמן וכסף רבים על התקנת בריכה שקועה באדמה, קיימת תמיד האפשרות המוזלת והנוחה: הצבת בריכה עילית זמנית העשויה פלסטיק או p.v.c. כפועל יוצא מהיותן של בריכות אלו מוצר DIY (עשה זאת בעצמך) לכל דבר ועניין, הן מגיעות בקופסה, ניתנות להרכבה עצמית ותחזוק  שוטף פשוט יחסית וכמובן גם אינן מצריכות בניית תשתיות מיוחדות.

מחיר מוערך:
בריכה עגולה שקוטרה 244 ס"מ וגובהה 76 ס"מ המגיעה ללא משאבה – 400 ש"ח.
בריכה עגולה בקוטר של 366 וגובה 99 ס"מ כ- 2400 ש"ח כולל משאבה.
בריכה מלבנית בגובה 122 ס"מ, אורך 513 ס"מ ורוחב של 330 ס"מ כ-7000 ש"ח, כולל משאבה.
הבריכות העיליות ניתנות להשקעה באדמה בעלות שיכולה לנוע בין 2500 ש"ח ל- 30 אלף ש"ח בהתאם למורכבות הפרויקט.

בריכה בנויה לחצר

לקוח מ-pinterest

3-15.jpg

בריכה ב-50 עד 100 אלף ש"ח

אם התקציב שלכם לבריכה בגינה קצת יותר גבוה, ואתם רוצים להשתכשך בבריכה שקועה בסגנון אולד סקול בגינה הפרטית, יש כיום כמה פיתוחים שכדאי לכם לשקול. לפי המומחים איתם דיברנו, הן פחות יציבות מבריכות הבטון היצוקות, אך בהחלט יכולות לספק את העבודה ואפילו לזמן ממושך – ויש כמה סוגים:

בריכה מתועשת

הינה בריכת שחיה מוכנה המיוצרת במפעל, לכן ניתן להרכיבה בזמן קצר יחסית מזה שלוקח להתקין בריכות בטון יצוקות. שלד קירות הבריכה מתועשת הינם פנלים העשויים מפלדה, רצפתה יצוקה בשכבה דקה של בטון ומעטפת הפנים שלה מורכבת מיריעות ויניל או פלסטיק.

מחיר מוערך בהתאם לגודל הבריכה:
5 מ"ר בעומק שני מטרים: כ- 50 אלף ש"ח.
11 מ"ר בעומק של ארבעה מטרים: כ-70 אלף ש"ח.
15 מ"ר בעומק של ארבעה מטרים: 90-100 אלף ש"ח.

בריכות פייברגלס

בריכות עשויות מזכוכית פייברגלס שמיוצרות במפעל ונראות ממש כמו אמבטיות גדולות. את הבריכות הללו מביאים עם מנוף ומתקינים באדמה. עלותן כ- 10- 20 אחוזים פחות מבריכות מתועשות, אך בהתאם לכך הן גם נחשבות לאיכותיות ועמידות פחות.

מחיר מוערך:
5 על שני מ"ר: 40-45 אלף שקלים.
11 על ארבעה מ"ר: 65 אלף ש"ח.
15 על ארבעה מ"ר: בסביבות ה-90 אלף ש"ח.

בריכה בבית פרטי
4-19.jpg
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירלי דן

בריכה החל מ-100 אלף

אם אתם לא רוצים להתפשר על המחיר ולא אכפת לכם להשקיע גם לא מעט זמן וכסף, אתם בהחלט נופלים בקטגוריה זו של בריכות יצוקות מבטון. העבודה על פרויקטים כאלו עלולה לקחת במינימום חודש וחצי וכדאי שתהיו ערוכים לבלות לא מעט זמן מחוץ לחצר, שכן העבודה כוללת חפירה, בנייה, מילוי וחיפוי, אשר יעשו על ידי סוללה של אנשי מקצוע.

הבריכות היצוקות נחלקות אף הן לשני סוגים עיקריים. בריכות הגלישה הנחשבות לסוג היפה יותר שכן הן מאובזרת המערכת סינון הגורמת לגלישה של המים אל מחוץ לבריכה ולתוך תעלות גלישה המתאימות לכך, דבר המשווה למים מראה של זרימה ותזוזה. מהצד השני של המתרס ישנן בריכות הסקימרים, שמערכת סינון המים שלהן אינה כוללת תעלות גלישה או מערכת איזון של המים, ועל כן הן זולות יותר.

מחיר מוערך:
בריכה קטנה בגודל של 7 על 3 מ"ר: 120-130 אלף ש"ח.
בריכה בינונית בגודל של 11 על ארבעה מ"ר: 140 אלף ש"ח.
בריכות גדולות (15 על ארבעה מ"ר ואילך) יתומחרו החל מ-200 אלף שקלים.

המחירים שצוינו הם לבריכות סקימרים. עבור בריכות גליש יש תוספת של כ- 30-40 אחוזים.

תוספות מיוחדות:
חיפוי פסיפס+ איטם+ רובה אפוקסית: 500-800 ש"ח למ"ר.
קרמיקה: 10-20 אחוזים פחות למ"ר.
שיש: מתחילים מ-800 ש"ח למ"ר.
בנוסף המחירים שציינו הן לבריכות מלבניות כי זו הצורה הקלה ביותר לבנייה. לפי המומחים איתם דיברנו, כדי לעשות צורה מיוחדת בבריכה יש צורך בתוספת תשלום של לפחות 10%.

בריכה פרטית בבית פרטי
5-22.jpg
צילום: הגר דופלט | עיצוב: רחל וטל שיינפלד

עלויות תחזוקה של בריכה בגינה

ניקיון וחיטוי המים: מילוי הבריכה נעשה בתחילת העונה והשמירה על היגיינת המים יעשה על ידי פילטר וחומר חיטוי: כלור או מלח מומס. ניתן להשתמש בשירותיו של איש ניקיון ה"פול-מן" שיגיע פעם בשבוע לנקות את הבריכה (בעלות של 500-600 ש"ח לחודש) או לעשות זאת עצמאית. חיטוי הבריכה על ידי כלור יעשה על ידי טבליות ששמים פעם בשבוע בכלורינטור (מכשיר להמסת כלור). עלות המכשיר: 500-1000 ש"ח. מלח מומס היא אופציה נוספת לחיטוי המים והשימוש בו יעשה על ידי המסת מלח בישול רגיל במכשיר מיוחד אחת לחודשיים. עלות המכשיר: כ-8500 ש"ח. לניקוי קרקעית הבריכה מומלץ להשתמש מספר פעמים בשבוע ברובוט או סט ניקוי ידני הכולל מטאטא שואב, רשת ומוט.

משאבות: בבריכות העיליות הזמניות לרוב מספיק להשתמש במשאבות הקטריג' הפשוטות שניתנות לנו יחד עם קניית הבריכה ואין צורך בהשקעה של כספים מיותרים במשאבות חול חזקות ועמידות יותר. ההשקעה היחידה הנדרשת הינה החלפת הסנן של משאבות אלו כל חודש לערך בעלות נמוכה. לבריכות הגדולות יותר נשתמש במשאבה ומסנן חול, כאשר את המשאבה נצטרך להחליף פעם בארבע שנים בעלות שיכולה לנוע בין 600-700 ש"ח ל- 1200-1300 ש"ח.

חימום המים: לחימום רוב הבריכות נשתמש במשאבות חום העובדות על טכנולוגיה דומה לזו שבמזגנים, רק שהן יודעות לחמם מים ולא אוויר. החימום יתבצע בעיקר בעונות המעבר: אמצע מרץ עד אמצע מאי ואמצע ספטמבר עד אמצע נובמבר. עלות של משאבת חום היא כ- 27 אלף ש"ח כולל התקנה והאנרגיה שהיא צורכת תעלה לנו 800-2000 ש"ח בחודש בהתאם לשימוש. לבריכות קטנות נוכל להשתמש גם בגוף חימום שיושב על קו המים ועולה 8000-15000 ש"ח כולל התקנה.

תאורה: התאורה הסטנדרטית לבריכה בגינה הינה 300 וואט ו-12 וולט. בריכה בינונית (בגודל של 10X4) זקוקה לשלושה גופי תאורה כאלו, כאשר עלות ממוצעת של כל אחד מהם הינו: 2000-3000 ש"ח. מי שרוצה באמת להשקיע יכול להחליף את הנורה הרגילה שמגיעה בגופי התאורה הללו לנורת לד מחליפה צבעים, בתוספת של 1500-3000 ש"ח רק לנורה.

כיסויים לבריכות שחייה: מכיוון שבריכות יכולות להוות סכנה לילדים המתרוצצים בגינה וכן מטעמי ניקיון ואסתטיקה, אפשר ואף רצוי לכסות את הבריכה כשהיא לא בשימוש. האפשרות היקרה והאסתטית יותר הינה פלטפורמה שמתרוממת מהרצפה, מעלימה את הבריכה והופכת אותה לרחבת ריקודים לכל דבר. עלות ממוצעת של פלטפורמה כזו הינה 4500 דולר למטר למ"ר. עוד אופציה זה ברזנט שנע על מסילות באופן חשמלי ומכסה את הבריכה בעלות של 30-45 אלף ש"ח.

בריכה פרטית
6-20.jpg
צילום: עודד סמדר | עיצוב: סרג' בן דוד
ויטרינה
7
צילום: אלעד גונן | עיצוב: יעלה איבגי
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...