פורים כאן, וכנראה שכבר יש לכם איזו פאה או מסיכה ואולי אפילו זנב ארוך – אבל מה לגבי הבית שלכם? לכבוד החג הכי מעוצב של השנה, יצאנו לבדוק כמה רחוק אפשר לקחת הום סטיילינג. בחנו שלוש מדרגות תקציב שונות, כשהרעיון היה להתמקד בשינויים קלים שלא דורשים שיפוץ ממושך או הריסה של קירות. לשמחתנו גילינו שגם בתקציב מוגבל אפשר בהחלט לרענן את מראה הבית, ואם משקיעים קצת יותר אז ההום סטיילינג בכלל יכול להפוך עולמות.
מלבישים את הבית: הום סטיילינג לפי תקציב
חג מעוצב כמו פורים הוא בדיוק הזמן להשקיע בהום סטיילינג. בכתבה הבאה תגלו כמה שינוי אתם יכולים לחולל בהתאם לתקציב שלכם
עד 10,000 שקלים
עם קצת יצירתיות, אפשר לבצע הום סטיילינג מרשים גם בכמה אלפי שקלים. בתקציב הזה ניתן לעצב באופן מלא את אחד מחללי הבית, כפי שעשתה המעצבת טלי גולד באחד הפרויקטים שלה. טלי הצליחה לעצב חדר ילדים בעלות של כ-5,000 שקלים בלבד. ההום סטיילינג הזה כלל בעיקר טיפול בטקסטיל ובקירות החדר. כדי לחסוך בעלויות, נעשה שימוש במרבית הרהיטים הקיימים, כאשר חלקם נצבעו מחדש.
ומה קורה אם רוצים להלביש את כל הבית או לפחות את כל החלל הציבורי? גם במקרה הזה ניתן לחולל פלאים בתקציב מוגבל. 10,000 שקלים יאפשרו לכם להחליף את מוצרי הטקסטיל השונים, לשנות חלק מהתמונות, ולשלב כמה צמחים. בנוסף, תוכלו לרענן פריטים קטנים אך משמעותיים כמו ידיות וברזים, ואולי אפילו לחדש את הצבע של קירות הבית.
חדר ילדים
ארונית מטבח ורוד
30,000-10,000 שקלים
אם אתם נמצאים במדרגת התקציב הזאת, תוכלו לטפל לא רק בטקסטיל ובפרטים הקטנים, אלא גם להחליף חלק מהריהוט. כנראה שלא תוכלו לרהט את כל הבית מחדש, אבל כן תוכלו לרכוש פינת אוכל, מיטה או ספה לסלון. בנוסף, תוכלו להחליף את גופי התאורה, לצבוע מחדש את הקירות, וגם לבצע שינויים קלים בנגרות כמו החלפה של חזיתות הארונות במטבח.
דוגמה להום סטיילינג בטווח המחירים הזה, אפשר לראות בפרויקט של המעצבת שרון מגן אזולאי. בפרויקט זה שרון עיצבה חדר שינה, תוך התקנת פרקט וחיפוי קיר, רכישת ריהוט, וטיפול בתאורה ובטקסטיל.
אם אתם מעוניינים לבצע הום סטיילינג כולל לחלל הציבורי, תשמחו לדעת שהתקציב מאפשר גם את זה. ב-30,000 שקלים, הצליחה המעצבת טלי גולד לעצב מחדש את מבואת הכניסה ואת אזור הסלון ופינת האוכל של הדירה. העיצוב הזה כלל החלפה של חלק מהרהיטים, רכישת מוצרי טקסטיל וגופי תאורה, טיפול בקירות וכמובן שילוב של חפצי נוי ותמונות.
סטילניג צבעוני
גב קיר מקרניז ירוק
מזנון שחור
30,000 שקלים ומעלה
תקציב בסדר גודל כזה יאפשר לכם להפוך את ההום סטיילינג למיני שיפוץ. בנוסף על כל מה שתואר בסעיפים הקודמים, תוכלו להשקיע גם ברכישת ריהוט, בתכנון נגרות, ואפילו בהחלפה של דלתות הפנים. אם אתם מעוניינים בשינויים משמעותיים יותר כמו החלפת ריצוף ואריחים, תשמחו לגלות שהיום ניתן לבצע אותם ביתר קלות. כל עוד לא צריך לפרק את הריצוף והחיפוי הקיימים, פעולות מהסוג יכולות להיות מהירות ונוחות יחסית.
בשביל לקבל יותר מושג על הום סטיילינג במדרגת התקציב הזאת, אתם יכולים להעיף מבט בפרויקט של המעצבת דנה רובינסון פרידמן. בפרויקט זה המעצבת הלבישה מחדש את כל החלל הציבורי של הדירה, לרבות החלפת ריהוט ותאורה, והכול בסך כולל של כ-35,000 שקלים. דוגמה לפרויקט יקר יותר, אפשר לראות אצל המעצבת ענת הלפרין לוי. כאן התקציב להלבשה עמד על 60,000 שקלים, והוא שימש עבור טיפול בכל החלל הציבורי וכן בחדר השינה של בני הזוג. בין היתר נרכשו רהיטים, מוצרי טקסטיל וגופי תאורה, ושולבו תמונות וחפצי נוי רבים.
ואני חושבת שאפשר גם בכמה מאות לא אלפים... :)