ארבע שנים של המתנה: הפנטהאוז של מעצבת הפנים סיון אהרוני

לפעמים הבית הנכון מגיע בדיוק בזמן – ולפעמים צריך לחכות לו בסבלנות. עבור האדריכלית ומעצבת הפנים סיון אהרוני, ההמתנה ארכה ארבע שנים. מהרגע שבו נכנסה לראשונה לדירה במסגרת ייעוץ מקצועי ללקוחה, היא ידעה שזה הבית שמתאים למשפחה שלה. כשהדירה לבסוף יצאה למכירה, היא לא היססה.

מאור מויאל
סיון אהרוני
דלקוב

הפנטהאוז, הממוקם  בבאר יעקב, משתרע על כ־150 מ"ר עם מרפסת נוספת של כ־30 מ"ר. הדירה נרכשה כיד שנייה ועברה שיפוץ יסודי ומקיף מהיסוד: שבירת קירות, החלפת מערכות חשמל ואינסטלציה, תכנון מחדש של חדרי הרחצה, עבודות גבס, ריצופים, מיזוג, דלתות בקו אפס, מטבח חדש, פרגולות במרפסת וריצוף חוץ באבני בזלת. למעשה, הדבר היחיד שנותר כפי שהיה הוא האלומיניום בחלונות.

טלוויזיה על העמוד

אהרוני מתגוררת בדירה עם בעלה ושלושת ילדיהם בני 14.5, 11 ו־5. היא עצמאית שעובדת מהבית, ובעלה, מהנדס בהייטק, עובד גם הוא מהבית חלק מהשבוע. לאחר שנים בדירת ארבעה חדרים באותה שכונה, עם התרחבות המשפחה והצורך בשני אזורי עבודה, היה ברור שהגיע הזמן לשינוי.

1

"ראיתי את הדירה הזו לפני ארבע שנים, כשהוזמנתי לייעוץ אצל לקוחה", מספרת אהרוני. "ברגע שנכנסתי ידעתי שהיא מתאימה לנו כמו כפפה ליד. התכנון שלה מצוין והמרחב בה גדול. פניתי לכמה משרדי תיווך באזור וביקשתי מהם לעדכן אותי אם דירה כזאת יוצאת לשוק". היא חיכתה ארבע שנים עד שהגיעה השיחה. "נכנסתי לדירה, עשיתי סיבוב של שתי דקות ויצאתי החוצה. אמרתי למתווכת – זה שלי".

רק מאוחר יותר גילתה פרט מעניין: הדירה שראתה בעבר בבניין השכן הייתה דירה מספר 33 – וגם הדירה שרכשה היא מספר 33. "אולי זה באמת היה גורל", היא מחייכת.

אחרי יותר מ־15 שנה של תכנון ועיצוב עבור משפחות אחרות, זה היה הבית הראשון שאהרוני תכננה עבור עצמה. באופן מפתיע, דווקא זה היה גם הפרויקט המאתגר ביותר עבורה.

"בדירה הזאת הגשמתי הרבה חלומות, אבל זה גם היה הפרויקט הכי קשה שעשיתי. כל הזמן חיפשתי איך לצאת מהקופסה – לעבוד עם חומרים ורעיונות שעוד לא השתמשתי בהם וליצור בית שלא נראה כמו אף דירה אחרת שעיצבתי".

אחד הביטויים לכך הוא המטבח. בתחילת הדרך בחרה אהרוני צבעים רגועים יותר, אך רגע לפני הייצור שינתה כיוון. "הרגשתי שהמטבח משעמם אותי. רציתי משהו אחר, נועז יותר. כשהגעתי לחומר בגוון חום שוקולד מטאלי – התאהבתי מיד. ידעתי שזה המטבח שלי".

המטבח תוכנן כקו אחד ארוך של כ־7 מטרים של ארונות גבוהים הכוללים מזווים, מקרר אינטגרלי ומשטח עבודה עם כיור ומדיח. מולו ניצב אי באורך ארבעה מטרים עם כיריים אינדוקציה ומשטח עבודה גדול מדקטון. "האי הוא הלב של הבית", אומרת אהרוני. "כולנו יושבים סביבו כל הזמן".

הדירה המקורית הייתה בת חמישה חדרים, אך אהרוני הפכה אותה ל־5.5 חדרים כדי ליצור גם משרד עבודה. לשם כך הזיזה את המטבח מצד אחד של הדירה לצד השני ויתרה על פינת האוכל.

המטבח נמתח מחדר העבודה ועד למרפסת ומסתיר בתוכו את הכניסה למסדרון המוביל לחדרי השינה ולחדרי הרחצה. דלת בקו אפס המדמה דלת ארון מטבח יוצרת הפרדה נסתרת בין האזור הציבורי לפרטי בבית.

אי במטבח

המשרד הביתי עצמו מופרד באמצעות מחיצת זכוכית גדולה ושקופה, שמאפשרת תחושת פתיחות ואור מבלי לסגור את החלל. בכל הדירה הותקן פרקט פישבון, ששימש גם כפתרון פרקטי וגם כבסיס עיצובי לחלל.

בסלון בחרה בריהוט בהיר בשילוב עץ טבעי. הטלוויזיה הותקנה על עמוד מרכזי כך שהישיבה פונה אל הנוף הפתוח של המרפסת ולא להפך.

קיר מרכזי בסלון חופה באבן טבעית מסוג טאסוס יוונית בגוון לבן, היוצרת מראה תלת־ממדי טבעי ומרשים. את האווירה השקטה והנקייה בחרה אהרוני לשבור באמצעות שתי יצירות אמנות דומיננטיות וצבעוניות. "הניגוד ביניהן מדגיש כל אחת מהן".

מטבח עם ארונות מזכוכית

חדרי הילדים עוצבו כך שיישארו רלוונטיים גם כאשר הילדים יגדלו. בחדרי הבנות שולבו טפטים וחיפויי פולימר בגוונים עדינים של לבן, בז' וזהב, עם קריצה קטנה בדמות ארנבים בחדרה של הקטנה. הארונות בחדרי הילדים תוכננו בהתאמה אישית על ידי חברת דלקוב, תוך התאמה לצרכים של כל ילד – חלוקה נוחה לתלייה, מדפים ואחסון.

בחדרו של הבן, נער בן כמעט 15, בחרה אהרוני בעיצוב מעט בוגר יותר. טפט בשחור־לבן המזכיר את קו הרקיע של מנהטן משולב עם סרגלי פולימר בגב המיטה, לצד ריהוט בגווני שחור ולבן. גם כאן שולב ארון בהתאמה אישית של דלקוב, שתוכנן כך שייתן מענה לצרכים של נער מתבגר תוך שמירה על מראה נקי ומודרני.

עיצוב חדר מתבגר

סוויטת ההורים עוצבה כחלל רגוע ושקט, מקום מפלט בסופו של יום. מיטה מרופדת בהירה שהגיעה מהדירה הקודמת נשארה כחלק מרכזי בחדר.

ארון הבגדים הגדול בחדר תוכנן  גם הוא בהתאמה אישית על ידי חברת דלקוב, בגוון קשמיר בשילוב זהב וזכוכית ברונזה. הארון כולל אזורי תלייה רחבים, מדפים רבים ומגירות ייעודיות לנעליים – שילוב של פונקציונליות גבוהה עם מראה אלגנטי ונקי. גם חדר הרחצה של הסוויטה משלב חומרים טבעיים ואלגנטיים: אריחים דמויי שיש, ברזים בגוון גרפיט כהה וארון כיור בגוון אגוז.

עיצוב חדר שינה הורים

חדר הרחצה של הילדים הורחב באמצעות חיבור מרפסת השירות לחלל אחד גדול. האמבטיה הוחלפה במקלחון, ושני כיורים נבנו כדי לאפשר לשלושה ילדים להתארגן במקביל בבוקר.

את המראה הכולל משלימים וילונות מבדים רכים ובהירים בכל הבית, שמוסיפים חמימות ורכות לחללים השונים. התוצאה היא בית משפחתי רחב ידיים שמשלב פתרונות תכנון חכמים, חומרים טבעיים ובחירות עיצוב נועזות – ובעיקר מספר סיפור אישי מאוד: בית שחיכה למשפחה הנכונה.

עיצוב חדש שינה בהיר
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

int(0) cat: 558prof: 626894