בחג החנוכה אנו נוהגים להניח את החנוכייה במקום בו היא תיראה גם מתוך הבית וגם מחוצה לו. כך, החנוכייה הופכת לקישוט מיוחד בבית המסמל את החג. אז אם אנחנו גם ככה מראים את החנוכייה שלנו לראווה, לפחות כדאי שהיא תהיה כל כך מושקעת וכל כך מעוצבת, שהשכנים שלנו יתעלפו מקנאה. איך עושים את זה? משדרגים אותה עם שזירת פרחים. איך? ככה:
החומרים הדרושים
מגש פלסטיק כבסיס יציב לקליפת העץ
קליפת עץ שנמצאה בטבע
דבק חם
2 ספוגים ירוקים לפרחים טריים
2 "פרוגי" (הבסיס בעל הרגליים המוכר ממגשי הפיצה)
9 נרות
נייר כסף
קיסמי שיניים ושיפודים
סוקולנטים ופרחים בשפע
הפרחים שבחרנו
10 ורד אנגלי
2 גרבילאה גולד
10 מנטור
10 ציפורן אמריקאית ירוקה
4 סוקולנט אלוורה
10 אמיתה
15 קריספידיה
5 פלפל נוי שחור עגול
20 זיפן
10 פלוקס לבן חצי פתוח
יוצאים לדרך
את קליפת העץ נחבר למגש פלסטיק מוארך, אשר יהווה בסיס יציב לקליפה שעליה תישזר חנוכיית הפרחים שלנו. נעשה זאת באמצעות דבק חם.
יש להניח את ספוגי הפרחים בדלי עם מים ולתת להם לספוג את המים בזמן הדרוש לספוגים, מבלי להטביעם. ניקח את ה"פרוגי" ונחבר אותו אל גזע העץ באמצעות דבק חם, כאשר הרגליים כלפי מעלה. עם סיום הקיבוע, יש להוציא את הספוגים מדלי המים ולנעוץ אותם בפרוגי, כך שלא יזוזו.
מאחר ואנחנו עובדים עם שני ספוגים, יש לחברם אחד לשני על מנת לקבעם ולמנוע תזוזה. את חיבור הספוגים אחד לשני נבצע באמצעות שיפודים. חשוב להשתמש בכמה שיפודים מכיוונים שונים או זוויות על מנת לחבר את הספוגים אחד לשני בצורה יציבה.
בשלב זה, נעטוף את החלק התחתון של כל נר באמצעות נייר כסף, כאשר הצד המט שלו כלפיי חוץ. שימוש בנייר כסף נועד על מנת לשזור עיצוב יפה אך בטיחותי, וזאת על ידי בידוד הנר מן הפרחים. לכן, ניקח שני קיסמי שיניים עבור כל נר, ונהדקם משני צדי הנר באמצעות ליפוף דבק סביבם – ליצירת מעין "רגליים". ננעץ את הנרות בספוג.
ועכשיו נתחיל במלאכת השזירה! נתחיל את השזירה בשימוש בגרבילאה גולד. ניקח ענף אחד של גרבילאה גולד, נפצל את העלים שלו ונשזור אותם על גבי הספוג.
נוסיף לעיצוב את הסוקולנטים. השימוש הראשוני בסוקולנטים נובע מהסיבה שזהו פרח דומיננטי בסידור. מכיוון שהסוקולנט הוא צמח ללא "גבעול", עלינו ליצור לו גבעול באמצעות שיפוד שיחובר אליו.
את שאר הפרחים נשזור בקבוצות מאותו סוג הפרח. בעת השזירה חשוב להתייחס לשיווי משקל ויזואלי בסידור הפרחים, על ידי חלוקת הפרחים על הספוג תוך התייחסות לגודל וצורת הפרח. נתחיל בשזירת 2 פרחי סוקולנט בקבוצה ליד הגרבילאה גולד.
נמשיך לשלב הבא שהוא שזירת 3 פרחי ורד אנגלי ליד הסוקולנטים כקבוצה נוספת.
בצידו השני של הספוג נשזור קבוצה נוסף של 6 ורד אנגלי, ולידם את עשרת הענפים של הזיפן. בין שתי הקבוצות נשזור 10 ענפים של אמיתה, 2 ענפי מנתור ו-3 ענפי פלפל הנוי.
יש לחזור על פעולת השזירה בצדו השני של הסידור כך שהפרחים יקיפו את הנרות וסידור הפרחים יהיה רב צדדי. סדר הפרחים יכול להשתנות על פי רצונכם, אך חשוב לשזור פרח זהה בכמה קבוצות על מנת ליצור פרופורציה, עניין ושיווי משקל ויזואלי בסידור. בתהליך השזירה, יש לשים דגש על הסתרת נייר הכסף שעל הנר למראה אסתטי ויפה, ובמקביל לוודא שהפרחים הנשזרים רחוקים מן הנר ושאין סכנה.
תוכלו להשתמש בחנוכיה לאורך 8 ימי החג, ולהחליף את הנרות מדי יום. למען הבטיחות, חשוב ביותר לעטוף את הנרות בנייר כסף בכל יום מחדש. והנה התוצאה:
חנוכיית פרחים ונרות
אוריתי זה פשוט משגע!!!! אלופה!!!!
למה אין תמונה של המור המושלם?