זה מתחיל נקי ומסודר, לאט לאט מתווספים אקססוריז ואלמנטים מעוצבים מעל, ליד או מסביב, אבל עם הזמן נערמים בפינות הללו חפצים שאינם שייכים, והכי נוח לנו להניח אותם שם, לזמן קצר, בלי כוונה להשאיר אותם שם. אבל כידוע, אין קבוע יותר מהזמני, ובסופו של דבר אותן פינות הופכות למיני מהפכה קיומית, שאיננו יודעים איך הגענו בכלל למצב הזה ומי יציל אותנו מפניהן. זה המקום להצהיר: סליחה שהזנחנו. מעצבות פנים בוגרות קורס הצילום של מאיה חבקין ומעצבות נוספות משתפות אותנו בפינות המתבלגנות הללו, כשהן אחת ולתמיד מסודרות ומעוצבות, כדי להדגים את אפשרויות הסידור שיישאר כך במשך כל השנה.
שולחן קפה בסלון
שולחנות קפה עגולים בגודל לא אחיד ובמראה רטרו עוצבו על רקע שימוש בהדפסים גרפיים וטקסטיל בהשראת הטפטים של שנות השבעים. הקונספט שהנחה את המעצבת איילת עפגין הוא משחק דואלי בין עבר להווה המנוגדים באופיים, תוך יצירת הרמוניה עיצובית עם נגיעות של צבע. "צמחים טבעיים על השולחן מוסיפים רעננות וצבע, ונרות תורמים לאווירה רומנטית חמימה", היא מוסיפה.
עיצוב וצילום: איילת עפגין
שולחן קפה שלרוב מונחים עליו שלטים, עיתונים ותחתיות של כוסות, התארגן מחדש בזכות מגש מולבש עם עציצים ופרטי סטיילינג. בתוך מגש העץ מסודרים ספרים ועציצים, ולצידו מגש מראה עם השתקפות ועליו מונחים פרטי זכוכית. פמוטי אבן גדולים ועציץ בצד השולחן משלימים את הקומפוזיציה בהיותם אלמנט גבוה.
עיצוב וצילום: רוית רוד
מדפים בקרבת המטבח
מטבח שעבר מתיחת פנים התחדש בוויטרינה שהכניסה הרבה סדר וקסם. המעצבת פנינה מאירוביץ תכננה יחידה שתכיל פריטים על משטח העץ. צלוחיות, עוגיות וסט תה, שהיה מונח בחשכת הארון, זכה לאור שמש מהחלון ומוסיף יופי במטבח. הוויטרינה, בסגנון וינטג', עוצבה למידות הפריטים ובהתאם לגודל הפינה.
עיצוב וצילום: פנינה מאירוביץ, "עבודת בית"
עם לוק מחוספס, שילוב של ברזל עם מתכת ומראה אולד סקול, הוצבה עגלת צד קרוב לסלון. בתהליך הסטיילינג סודרו פריטים של המשפחה כמו משחקי חברה שהם אוהבים ונוספו צמחים ירוקים. "תוספת הירוק הכרחית בעיניי בכל פינה כדי להרגיש בבית", ממליצה המעצבת מעיין ממן.
עיצוב: מעיין ממן. צילום: מאיה חבקין
שולחן בפינת האוכל
מצד אחד פינת אוכל פורמלית ודרמטית ומצד שני אוורירית. גופי תאורה גיאומטריים בשחור וזהב נתלה לפני תמונות אבסטרקט המתאימות בגווניהן. לשולחן פשוט ונקי מעץ אלון צורפו ארבעה כיסאות אימס שחורים ומודרניים ויצרו מרחב חם ומזמין. למען העניין, האקלקטיות והחזרה על מוטיב הצבע נבחר גם כיסא בודד בסגנון כפרי בירוק פסטל. לעומת הדרמה המתרחשת מעל השולחן, נבחרו נרות בכלי זכוכית בגבהים משתנים כדי לאזן את המראה.
באזור פינת האוכל עוצבה פינה מתוך מחשבה לייצר תחושה של איזון על ידי שימוש באלמנטים, היוצרים עניין וגיוון חומרי וצבעוני (זכוכית, מתכת, בטון, צמחייה), ובמקביל שומרים על שקט, רוגע ומארג הרמוני. "איזון הוא יצירה של שיווי משקל מוחשי או מופשט, והוא שהנחה אותי בעיצוב הפינה הזו", אומרת המעצבת בשמת אלמגור. כדי ליצור סדר עיצובי היא מציעה ליצור כתמי צבע וחומר על ידי איחוד של חפצים בעלי תכונות דומות, כגון מקבץ בקבוקים או מאזניים".
עיצוב וצילום: בשמת אלמגור
שידת צד בחדר השינה
בשידת צד הממוקמת לצד מיטה מתכווננת תוכנן מדף על הציר הארוך של הקיר, כך שגם במצב ישיבה יש גישה להנחת ספר, משקפיים או כוס. נבחרו פריטים שמשדרים רוגע ורומנטיקה בגוונים שמחמיאים לעיצוב החדר – ספרים, נר ריחני ועששית מוזהבת של טום דיקסון. "כשמתכננים שידה, צריך לוודא שתהיה בה מגירה או ארונית להצנעת הבלגן, כך שהטופ נשאר אסתטי ומסודר", מייעצת המעצבת אדוה בנימין קלדרון.
עיצוב: אדוה בנימין קלדרון. סטיילינג: עופרי פז. צילום: טל ניסים
מדף תלוי בחדר השינה יוחד ל"צד שלו" עם שעון מעורר, משקפי קריאה, ספרים, גלובוס לחלומות על טיולים בעולם, מצלמה ישנה עם ערך סנטימנטלי, קרם לגבר, נר ריחני לאווירה וקופסה קטנה לפיצ'פקס שאין להם מקום. המעצבת, סיגל בר אל, ממליצה להחליט קודם כול מה צריך ליד המיטה, ורק אחר כך להתאים לה את השידה.
עיצוב וצילום: סיגל בר אל
שולחן כתיבה לעבודה
שולחן איפור עתיק שעבר בין שלושה דורות במשפחה הפך לשולחן עבודה. למרות הנזקים הקלים, דקור מודרני ובהיר שיווה לו מראה מחודש ורענן. המעצבת סנדי ברודנר בחרה בהשראה וצמיחה כקונספט על ידי שיבוץ ציטוט מעורר השראה, "למצוא יופי בכל יום". רשת מוזהבת משמשת לתליית תמונות, פתקים ועוד, וצמח מביא אנרגיה חיובית עם קונוטציה של צמיחה. "נגיעות של זהב מאירות את הסביבה ומוסיפות קצת זוהר", מסבירה המעצבת, "ובמגירות אוחסנו כלי הכתיבה והניירות כדי לאפשר ניקיון חזותי".
עיצוב וצילום: סנדי ברודנר
חדרי ילדים נוטים מאוד להתבלגן, אבל אם מוסיפים להם מדפים ניתן לגוון עם התכולה שלהם, להוסיף ולהוריד חפצים. המעצבת מיכל אגם: "אני אוהבת לשלב את חמשת החושים, ולכן בוחרת בצמחים מריחים, כמו במקרה של החדר הזה לו בחרתי גרניום ריחני; תאורה וצילומים שילדים אוהבים לחוש הראייה; ותוספת פלטת עץ על משטח פורמייקה למישוש, שגם מעניקה חמימות.
עיצוב: מיכל אגם ו-kita kids. צילום: ענת חרמוני
כיתוב בעיצוב
חבל שמעצבת נופלת בפח הכיתוב קיטצ'ן במטבח יצא מכל חור.
מה עם פינת המחסן?
ז״א דם-בוידם? לא רק בוידם מעל השרותים, פינת מחסן במרפסת למשל, או פינת אחסון בפרוזדור? או פינת כביסה בחדר הרחצה או במרפסת כביסה?
מה עם פינת המחסן?
ז״א דם-בוידם? לא רק בוידם מעל השרותים, פינת מחסן במרפסת למשל, או פינת אחסון בפרוזדור? או פינת כביסה בחדר הרחצה או במרפסת כביסה?