יש מי שעובר לצד גרוטאות ברחוב וממשיך בדרכו כאילו כלום, ויש מי שעיניו משוטטות לא פחות מרגליו, וכל גזיר עץ, כורסה דהויה או ג'אנק מצוי הם עבורו פוטנציאל ליצירת כפיים ייחודית מעשה ידיו. כשהיצירות הללו מוצבות בבתים או משרדים מעוצבים, הן מהוות מוקד עניין ומעניקות להם אופי ואישיות משלהם.
שלט מעץ ממוחזר
בחלל בן 120 מ"ר, המורכב ממתחם מרכזי וסביבו חדרים שקופים, מוקם מתחם הייעוץ וההכוונה של חברת "ג'ון ברייס". הקונספט העיצובי שעליו ניצחה המעצבת מירית הירשל סורק היה יצירת סביבת עבודה מרהיבה לעובדים וללקוחות עם צבעוניות וחומריות מגוונת שתתקבל על ידי אלמנטים ממוחזרים ותעשייתיים כגון פח חלוד, ברזל ועץ. בכניסה למשרדים תוכנן שלט תלת ממדי מעץ ממוחזר, שבמרכזו לוגו החברה, ובו נשתלו אלמנטים ישנים מברזל.
תכנון ועיצוב פנים: מירית הירשל שורק. שלט: שי דהרי, סטודיו shaycle design. צילום: דור הירשל
שרפרף מעוצב משקיות
המעצב Hugo Ribeiro מסטודיו HR Design Studio מצא שימוש ייחודי לשקיות הפלסטיק הצבעוניות הממלאות את חדרי השירות שלנו. שולחן פינתי פשוט מעץ אורן שאב את השראתו משרפרפים פורטוגזים מסורתיים ומאמנות הקרושה, והולבש בשקיות ניילון בטכניקה של סריגת חוטי קרושה. פתח גמיש בשולחן, Croké שמו, מסתיר מדף לאחסון ספרים, שעונים או חפצים אחרים.
עיצוב וצילום: HR Design Studio
תוצרים מחבית יין
תמונת הקיר עשויה משלוש כוורות ישנות בצבען המקורי, שפורקו והורכבו מחדש. לצידה שולחן עם רגלי ברזל, שהמשטח שלו היה בעבר מכסה של חבית יין ישנה. "כשמפרקים חבית יין, כל יחידות העץ שאינן מחוברות זו לזו, מתפרקות", מתארת עדיה קושיצקי, מעצבת ויוצרת מחומרים ממוחזרים, שאוספת את החביות מיקבי בוטיק ומרבה להשתמש בעץ האלון הצרפתי. "אני מחברת אותן מחדש, משייפת, צובעת ושומרת על החותמת של יצרן החבית, אם ניתן".
עיצוב: עדיה קושיצקי. צילום: מאיה רימר
שדרוג רהיטים מהרחוב
שידה שמצאה המעצבת שיר רוזן ברחוב הכילה זכוכיות שבורות, אותן החליטה להחליף בדלתות. כבוגרת של לימודי עיצוב גרפי, סקרן אותה לשלב עיצוב של ישן באמצעים חדשניים, ולכן יצרה דלתות דקורטיביות המותאמות לגודל השידות על ידי חיתוך עץ בלייזר. את הדוגמאות הגרפיות עיצבה כך שיקנו אופי מיוחד, אבל בו זמנית יתמזגו עם הרהיט הישן. "חידוש רהיטים הוא תהליך יצירתי לכל דבר ובמקרה שלי, לרוב אינו קורה ברגע", אומרת רוזן. "הרבה פעמים הרהיטים שאני אוספת יושבים חודשים בסטודיו, עד שאני יודעת מה לעשות איתם. מעבר לאסתטיקה, חשובה לי הייחודיות, והיא שמובילה אותי לחפש שילובים יפים ומעניינים לרהיטים הישנים שאני מחדשת".
עיצוב וצילום: שיר רוזן, סטודיו "שיר וצבע"
כורסה ישנה, שעמדה רגע לפני השלכה אל הרחוב, קיבלה חיים חדשים באמצעות בד המתאים לסגנון הרהיט ולטעם בעליה. העץ שויף כדי להכינו לצביעה, נצבע בהתזה עם צבע תואם לבד, על בסיס מים, וקיבל שכבת לכה מט. גם הרצועות בבסיס המושב הוחלפו וכוסו בבד בטנה. לכרית המשענת, שהוכנה מחדש, נוספו שרוכים מבד הריפוד כדי לקשור אותה לגב הכיסא ולחזקה לבל תיפול.
כורסה של "בדולינה". צילום: דניאל איכילוב
ענפים לראש צבי
ענפים שמצא המעצב הדר בורשטיין בשיטוטיו עם הקלנועית של הוריו בקיבוץ נירים שבנגב, יצרו מפגש של צורות טבעיות בחלל נקי עם עץ מעובד גושני. בורשטיין החליט לסמל את המפגש בעזרת ראש צבי, המורכב מעץ גושני בניסור ושיוף ומענפי עץ אשל. "העבודה הזו משלבת שתי אהבות גדולות שלי – היופי האלוהי שבטבע אשר פוגש בעץ ממוחזר דרך הפילטר האנושי שלי", הוא מסביר, "תהליך התאמת הקרניים מאוד לא פשוט ולא כל ענף מתאים, וכל ראש דורש התאמה מיוחדת".
עיצוב וצילום: טוקן סטודיו לעיצוב
עציץ מצינור שרשורי
את הצינורות השרשוריים, המיועדים להובלת כבלי חשמל מתחת לאדמה, הופך מעצב המוצר אבי סיקביץ לאגרטליים ייחודיים בנוף. את הרגליים הוא מוסיף להגברת היציבות, לתחושת ריחוף קלה ולתוספת נגיעת הומור שהוא משתדל לתת לאובייקטים שלו, כמו רגליים של פרחי זכוכית מתעשיית המנורות, רגליים מלוחות קוריאן או רגלי חללית מאלומיניום.
עיצוב וצילום: אבי סיקביץ
השידה הצהובה
השידה הצהובה יפייפיה!
מקורי ומעניין