מי אנחנו: Fine Lab, חנות וסטודיו למוצרי בית וטקסטיל, השומרת על סקאלת צבעים שקטה ומינימליסטית של שחור, לבן ואפור. המוצרים מיוצרים עם דגש על רכות, נועם וטבעיות בהתאם לטעמן של בעלות החנות, רינת גבי אברמוביץ' ולי-מור מורבר. העיצוב והייצור, שמתבצע בסטודיו בעין ורד, קרוב לליבן וכולל מוצרים כמו סלסלות, ספסלים, בולי עץ, גופי תאורה ושנדלירים מחרוזי עץ, כלים, ספות, נרות ומבשמים וכן טקסטיל על סוגיו השונים – החל מכריות, שמיכות ומצעים מכותנה אורגנית אקולוגית, כותנה מצרית ופשתן ועד בגדי גלישה ובגדי ים כל השנה. "כל מה שקשור לבית, לאופנה ולחיים שאנשים אוהבים", מדגישה רינת. לאחרונה פתחו את החנות בנווה צדק, השומרת על מראה נקי ומינימליסטי.
למה Fine Lab: "השם נגזר מהרצון שלנו לשמור על משהו פיין, ולאב לקוח מהמילה Labratory (מעבדה), כשהכוונה היא לייצר מוצרים מדויקים, שכאילו נלקחו ממעבדה. החוט יכול להיות ממקום אחד, ההדפסה תתבצע במקום אחר – העיקר שנבחר את האנשים והספקים הכי מדויקים ונכונים למוצרים שלנו".
תקישו בווייז ותגיעו: שבזי 7 תל אביב (החנות). רחוב הצבר מושב עין ורד (הסטודיו).
אצלנו עובדים: "שתינו נמצאות בסטודיו ומחפשות עכשיו עובדת נוספת, ובתל אביב יש לנו שתי עובדות. מאחר שאנחנו מחפשות שהכול יהיה מדויק, רק כשהכרנו אותן, לא היה לנו ספק שהן אלה שצריכות לעבוד איתנו".
שנים בביזנס: החנות קיימת חצי שנה, והסטודיו פעיל שלוש שנים.
יום ארוך: החנות פתוחה כל יום מ-10:00 עד 20:00, בשישי עד 15:00 ובשבת עד 18:00. הסטודיו פתוח כל יום מ-10:00 עד 17:00 ובשישי מ-9:30 עד 14:00.
זמן לנשימה: "אין לנו זמן לנשום. אנחנו המון בעין ורד, מקיימות פגישות, ויום-יומיים נמצאות גם בתל אביב. זה משהו שאנחנו אוהבות לעשות, וכך אנחנו נושמות תוך כדי עבודה. בשבילנו ללכת לעבודה זו גאווה גדולה. בשבתות אנחנו מפנות זמן למשפחה, לים ולעוד דברים ברשימה הארוכה שלנו".
הקשר האישי שלנו לתחום העיצוב: "שתינו מכירות עוד קודם, כשכנות, ועסקנו בתחום – רינת כמעצבת פנים ולי-מור כמעצבת תכשיטים. גילינו שיש לנו טעם מאוד דומה והתמגנטנו זו לזו. רצינו לעשות משהו עבור עצמנו ולא עבור אחרים, וככה יצאנו לדרך בהתחלה בחצר הבית עם האספרסו של הבוקר, ואחר כך בסטודיו. היה לנו קונספט מאוד ברור, שנשמר מהיום הראשון ועד היום. העסק הוא חלק מאיתנו. שואב מחיינו, מהבתים, מארון הבגדים שלנו ושל הילדים שלנו ומהאהבות שלנו. הוא סוג של חשיפה לצורת החיים שלנו, עם תחושת המינימליסטיות ופלטת הצבעים שמעבירה את השקט, השלווה, הרוגע והניקיון. פשוט אבל מאוד מדויק. לא משנה מה מתחלף, איזה תיק נוסף או איזו ספה נכנסת – הכול יקבל את טביעת האצבע שלנו. לא רואים אצלנו צבע בכלל, גם לא בבית".
קרדיט על עיצוב החנות: "אנחנו עיצבנו".
החנות היא בשבילנו: "חלום שהתגשם, החיים שלנו, עוד בייבי".
חנות עם השראה: "The White Company בגלל הרעיון שיש בה הכול, ו-Merci, בגלל שאפשר למצוא בה הכל – החל מאטבי כביסה ובגדי ים ועד ספות. אבל ההשראה האמיתית היא אורח החיים שלנו. אם, למשל, אנחנו אוהבות שיר, אנחנו פשוט כותבות אותו על ציפית".
אם לא היינו פותחות את החנות, היינו היום: "לא מצליחות לדמיין. זה meant to be. כל אחת מאיתנו הייתה צריכה רק למצוא את הבן אדם הנכון בזמן הנכון. הצעות קודמות שהיו לנו נדחו".
סימנו וי על: "המותג שיצרנו. הוא התחיל ממוצרי נייר והפך למותג שלא רק אנחנו אוהבות, אלא שגם הקהל אוהב".
לקוח שלא שוכחים: "כשפתחנו את החנות בתל אביב, הגיעה לקוחה שליוותה אותנו מהיום הראשון והביאה לנו כמתנה בלון חרסינה של ראלי סמית ואסנת צימרמן, חברות טובות שלנו שהיא לא הייתה מודעת לקשר בינינו. המחווה הזו, לקלוע בול לטעמנו עם משהו שאנחנו אוהבות, עשתה לנו את זה, ובסוף גם התחלנו למכור אותם".
פייר, לא יכולות לסבול: "משהו שמפריע לנו. אם יש משהו כזה, אנחנו מזיזות אותו. שתינו בולדוזריות ולא אומרות 'הלוואי ש', אלא עושות, אחרת זה לא יקרה. מבחינתנו או שזה פרפקט, או שזה לא יקרה".
למי היינו מאפשרות לנהל את החנות במקומנו: "אנחנו עדיין צנטרליסטיות, לא מעבירות את המושכות ומתייחסות לעסק כמו בייבי".
החלום שלנו הוא שהחנות: "תגיע לכמה שיותר קהלים ושאנשים יאהבו את מה שאנחנו עושות. אתה יכול ללכת לדואר עם המכתבים, אבל אם לא שלחת אותם, לא עשית כלום. לכן חשוב לנו שהיצירה הזו לא תישאר רק בינינו לבין עצמנו, אלא שתצליח גם בקרב הקהל והקונים".
מרכזית
חנות פלצנית, כיתובים מטופשים להפליא
והעיצוב ... מה בדיוק העיצוב המדהים סולם ישן ומלוכלך? יעני וינטג'. מדפיה לבנה, ארון לבן, וכל מיני בדים לבנים עם כותרות חסרות השראה שעולים הון. רק חסר פה המוכר הצרפתי המגונדר שיסביר על מוצאה האריסטוקרטי של הכותנה המצרית ששותה מי נילוס זכים...
רינת ארביב
חבל שנסחפת