רכישת דירה חדשה מלווה בהתרגשות רבה, כשהחלומות לעיצוב הבית החדש כמעט מתממשים לנגד עינינו. אם נרד רגע מהשמיימיות לארציות, אל לנו לשכוח שברוב המקרים יש לנו ביד דירה ישנה שעלינו למכור קודם כל. זו משימה לא פחות מאתגרת, שאותה אנו רוצים לבצע בהצלחה מרבית, כמובן למען שדרוג התנאים בעתיד. מעבר לאפיית עוגה ופיזור ניחוחותיה בכל רחבי הבית, יש דרכים נוספות להכין את הבית לפני שמוכרים פוטנציאליים מידפקים על הדלת לראות את הכלה.
השביל שמתחיל
גם אם הדירה ממוקמת בבניין שידע ימים יפים יותר, יש מינימום של אחריות סביבתית שאתם צריכים לקחת על עצמכם בכל הנוגע לנראות שלו. אף אחד לא מצפה מכם לטייח מחדש את השפריץ הישן בכל הקומות, אבל שביל גישה נקי, תאורה תקינה, סל אשפה מרוקן, חדר מדרגות מסודר וכניסה נטולת נעליים שנחלצו זה עתה – יעזרו בתור התחלה. אחר כך תחשבו אם שטיח כניסה חדש, שלט או פריט אקססוריז קטן יכולים לעשות את הסיפתח לפני הכניסה המשמעותית.
עיצוב וצילום: שני לסר
מכנה משותף רחב
עבודת ההכנה למראה המשודרג של הבית כוללת בראש ובראשונה את סידורו, אבל יש פעולות נוספות שרצוי ואפשר לבצע מראש, והמשותף להן הוא התאמתו למכנה משותף רחב ככל האפשר. אחרי "תיקוני פחחות" למיניהם של צבע בקירות, אריחים שבורים או דלת מטה ליפול, כדאי שתבחרו סקאלת צבעים מונוכרומטית של לבן-חום-אפור בקירות ובריהוט, על מנת שתדבר לרוב האנשים. לזה תוסיפו צמחייה או פרחים, ורצוי גם הסתרה של בלגן בתוך קופסאות מעוצבות. אתם כבר יכולים לנחש באיזה צבע.
מונוכרומטיות שעובדת. עיצוב פנים ואדריכלות: לוי לוסטיג אדריכלים, על ידי מאור לוי. צילום: רונן קוק
תאורה למען האווירה
קרוב לוודאי שאת מנורת הקבלן כבר החלפתם לגוף תאורה מרשים, אבל אם טרם הספקתם, הנה הגיעה השעה לערוך סיבוב בחנות התאורה הקרובה לביתכם. אין ספק שמשחקי תאורה בבית מעניקים אווירה קסומה לבית, ולכן יהיה מרשים במיוחד להוסיף מנורות עומדות על הרצפה או מנורות שולחן במקומות שבהם חסר אור וגם בכאלה שלא. יש לכם פינת אוכל לא מוארת? בדקו אם אפשר להעביר אליה חוט ולמקם מעליה שנדליר או גוף תלוי בעל נוכחות.
עיצוב פנים: אלה צייחר. צילום: גרג גרבר
דקורציה במרכז השולחן
שני מקומות קטנים אך משמעותיים יש באמתחתנו, ובהם נוכל להרשים את הבאים, כביכול בלי להתאמץ – שולחן הקפה שבסלון ושולחן פינת האוכל. זה הזמן להפליא בכישורי הדקורציה שלכם, ואם אתם חפים מהם, תוכלו פשוט לגשת לאחת מחנויות העיצוב ולקבל השראה משולחנות שכבר עוצבו על ידי מקצוענים. זה מתחיל מסנטר-פיס במרכז השולחן, כמו עציץ, קערה או פסל גדולים, וממשיך עם ספרים, נרות או כלים המונחים לצידם.
עבודת קרמיקה של עדית לעדן, סנטר פיס אפשרי לשולחן. צילום: אלדד מאסטרו
שעתו של הטקסטיל
זוהי שעתם של חובבי הכריות ללהטט עם שלל גווני הטקסטיל וצורותיו על גבי המיטה המוצעת. גם המצעים הכי פשוטים או כיסוי מיטה אחיד ואנמי ייראו טוב עם תוספת של מספר אי זוגי של כריות צבעוניות עליהם. וילון יסייע להכנסה של תחושת אינטימיות ורומנטיקה, ואם יש מקום – גם כיסא צד, ספסל קטן או ארגז-מזוודה למרגלות המיטה יוסיפו טאץ' מעוצב.
עיצוב פנים: יוליאנה ריסקוף. צילום: אלעד גונן
אמבטיית בוטיק
את האבנית יש להוריד, את כתמי העובש יש לחסל, ואת הבלגן שמונח דרך קבע על משטח הכיור יש לסדר. גם כאן יכולות לעזור סלסלות קש או קופסאות קטנות, שירכזו פריטים קטנים המונחים בחוץ, על הרצפה יוסיף שטיח קטן ונקי, ובאמבטיה רצוי שיהיה וילון חדש. מגבות לבנות ומגולגלות המונחות בצד, סבון ריחני וגבעול מן הטבע ישלימו את המראה המזמין והמתחשב באורחיו.
עיצוב פנים: עדי ארונוב. צילום: אלעד גונן
למגר את הבלגן
בית עם ילדים הוא נוסחה לבלגן, אם רוצים בכך ואם לא, גם שעה אחרי שמסדרים אותו טיפ טופ. כדי להקפיד על מראה מסודר, צריך לאמץ נוסחה אחרת – "אחסון". לכוננית פתוחה אפשר להוסיף דלתות או לתפור וילון, ומקום פנוי אפשר לנצל עם ארונית, שידה או ארגז שיחביאו הכול היטב.
אדריכלות: דפנה מרשק. צילום: חיים אפריאט
553
עיצוב
מי יכול לעזור לי ולומר לי מה עושים עם החלונות המיזוג,של המזגן המיני מרכזי. לאחר ששינינו למזגן בכל חדר. תודה מראש.
לבנות ברכה
אם הפתחים מקבילים למסדרון מסויים הול וכדומה
ששם היתה ההנמכה {גבס בטון }עבור המיני מרכזי ניתן לשדרג לאינטרסול ולהרחיב את פתחי האיוורור עם דלתות דקורטיביות צרות לרוחב לשם אחסנה .
או לסתום את פתחי האיוורור . מה הבעיה ?