באמצע וינה הקלאסית יש אמנות אקספרסיוניסטית כובשת
מכירים את הסיטואציה, שאתם יוצאים לחופשה קצרה בחו"ל ומחפשים מידע על כל אתרי החובה? טוב, אנחנו לא ממש יכולים לראות את ההנהונים שלכם, אבל בטוחים, שזה קרה גם לכם.
אוסטריה נחשבת ליעד טיולים פופולרי בקרב מטיילים ישראלים בכל הגילאים הודות למרחבים עצומים של נופים מהפנטים, שנראו כמו נלקחו מתוך גלויה. בין האגמים, ההרים, העיירות הציוריות והדרכים שוכנת גם וינה, בירת אוסטריה, השייכת לאירופה הקלאסית.
394 פסלים בשלל גדלים, 17 גנים ופארקים החולשים על שטח של חצי עיר, כרכרות רתומות לסוסים, שלושה ארמונות גדולים ומפוארים, עיר עתיקה אחת ומוצרט אחד – הם רק חלק מסימני ההיכר של העיר.
אבל האם ידעתם, שהיא טומנת בחובה גם אוצרות אדריכליים בעיצוב לא שיגרתי? על היופי המרהיב הזה חתום האמן, צייר, פסל והאדריכל היהודי-אוסטרי פרידנסרייך הונדרטוואסר (Friedensreich Hundertwasser).
הצצה לאמנות האקספרסיוניסטית הכובשת של הונדרטוואסר
כך הפך האמן והאדריכל האינדיבידואליסט למעצב נחשב
הונדרטוואסר מוכר כאינדיבידואליסט המורד במוסכמות מגיל צעיר והוא נחשב לאוטודידקט. שלושה חודשים באקדמיה לאמנות יפה של וינה הספיקו לו להשכלה רשמית. העובדה הזו לא הפריעה לו להתחיל ליצור לקראת סוף שנות ה-40 של המאה ה-20'.
בראשית דרכו התמקד בציור והציג את יצירותיו בתערוכות בווינה וברחבי העולם, גם בתל-אביב, אך עם הזמן שינה את תחום עיסוקו לארכיטקטורה. החוט המקשר בין כל הבניינים שלו, שתתקשו למצוא שם קווים ישרים. וכל זה למה? כי הוא האמין, שקווים ישרים הם מלאכתו של השטן.
הונדרטוואסר נחשב לאחד מהאמנים הגדולים של אוסטריה במאה ה-20'. את המורשת שלו אפשר לראות דרך הבניינים שהשאיר אחריו, בעיקר באוסטריה ובגרמניה, וגם בתערוכות.