בית ירושלמי בפרשנות חדשה: חומריות טבעית, קימורים רכים וחיי משפחה במרכז

בית משפחתי רחב ידיים בשטח של כ־340 מ"ר, בו מתגוררים זוג וארבעת ילדיהם, עבר לאחרונה שיפוץ מקיף שתוכנן על ידי המעצבת קרן ניב טולדנו.

איתי בנית
קרן ניב טולדנו
לייט אין

בני המשפחה חיו בבית במשך שנים רבות וביקשו לעבור תהליך שיפוץ שייתן פרשנות עדכנית לחלל, אך מבלי לאבד את אופיו המקורי. מדובר במשפחה שומרת מסורת, ולכן התכנון שם דגש על צרכים משפחתיים יומיומיים ועל חללים המשרתים חיי בית פעילים. השפה העיצובית שנבחרה משלבת השראה ארצישראלית רכה, צבעוניות מדברית טבעית, אמנות ישראלית וחומריות חמה.

הכניסה לבית מובילה אל מבואת כניסה מתוכננת בקפידה. במרכז החלל ניצבת קונסולה מעליה גופי תאורה מבית Light In, שנבחרו כך שייראו כמו תכשיט עדין בתוך החלל. סביב המבואה תוכננה עבודת נגרות משמעותית הכוללת מערך אחסון רחב. מתוך אותה נגרות נפתחת דלת דו־כנפית המובילה אל פינת נטילת ידיים – אלמנט חשוב במיוחד בבית שומר מסורת – לצד ארון שירות ושפע פתרונות אחסון. כבר באזור הכניסה מורגשת השפה העיצובית של הבית, המשלבת אלגנטיות עם פונקציונליות יומיומית.

עיצוב בגוונים טבעיים

אחד העקרונות המרכזיים בתכנון היה שמירה על הריצוף המקורי של הבית – אבן ירושלמית אותנטית. האבן נותרה כחלק בלתי נפרד מהבית מתוך רצון להעניק לחללים את האופי הירושלמי הייחודי שלהם, והיא משמשת בסיס לפלטת הצבעים כולה. גווני האבן החוליים הובילו לשפה ארצישראלית רכה, טבעית ומדברית. כדי להדגיש את המעברים בין החללים תוכננו משקופי נגרות בעלי קווים מעוגלים בצדדים. מוטיב הקווים המעוגלים חוזר שוב ושוב ברחבי הבית – במשקופים, במראות, בנגרויות ואף ברהיטים – ויוצר שפה עיצובית אחידה ורכה. הקימורים מודגשים במיוחד במעבר שבין הסלון למרפסת החיצונית ובאזור פינת הפסנתר.

עיצוב סלון יוקרתי

בלב החלל הציבורי ממוקמת פינת האוכל, שהיא אחד החללים הפעילים והחשובים בבית, במיוחד עבור משפחה שומרת מסורת. הקיר המרכזי של פינת האוכל מחופה כולו בנגרות אלון טבעי המעוצבת בצורניות של פאזל אסימטרי. בתוך החיפוי נטמעת דלת מעבר לסוויטת אחת הבנות, כאשר הדלת משתלבת בקו אפס בתוך הנגרות כך שהיא כמעט ואינה נראית כחלק מהקיר. החיפוי ממשיך למרגלות הקיר לכדי שידת כלים רחבה עם משטח אבן טאג' מאהל יוקרתי. מעל השידה מוקמו אביזרי פליז לצד פריטי אמנות ישראלית. פינת האוכל עצמה משלבת שולחן עם פלטת אבן טאג' מאהל, כיסאות עור, וילונות וטקסטיל רך ושטיח בגוונים טבעיים. מעל החלל תלוי גוף תאורה של איילה צרפתי, המוסיף נוכחות פיסולית ומדגיש את האווירה הארצישראלית החמה של החלל.

עיצוב פנית אוכל

מאחורי הדלת הנטמעת בנגרות נמצאת סוויטת הבת הממוקמת בקומה הציבורית. חדר השינה עוצב בגוונים רכים של מרווה בשילוב כריות טרקוטה, כאשר המיטה משולבת בתוך קיר נגרות בגוון מרווה. גם בחדר הרחצה ניתן דגש לפרטים מיוחדים: באזור הכיור שולבה אבן ייחודית שבתוכה משולבת תאורה, כך שהאור בוקע מתוך האבן עצמה ומייצר אפקט עדין ומיוחד.

הסלון ממשיך את השפה החומרית של הבית כולו. הקירות בחלל הציבורי מחופים בטפט פישתני בעל מרקם המזכיר בד, המעניק לקירות תחושה חמימה ורכה. מערך הישיבה כולל ספת L גדולה המונחת על שטיח זיגלר מסורתי, לצד מערך שולחנות סלון בשילוב עץ ואלון. סביבם מוקמו כורסאות עור בודדות וכן כורסאות מסתובבות, המאפשרות להפנות את הישיבה גם לכיוון פינת הפסנתר. החלל משלב עבודות אמנות ישראליות, כאשר אחת ההשראות המרכזיות היא מוטיב שבעת המינים. הסטיילינג כולו מכוון ליצירת אווירה המזכירה את ירושלים העתיקה – עשירה בחומריות אך רכה ונעימה. מעל הסלון תלוי גוף תאורה דומיננטי מבית Light In בקוטר של כ־1.2 מטר, המורכב מקני זכוכית מרשימים. לצידו מוקמו גם גופי תאורה צמודי קיר מאותה שפה, המעשירים את התאורה ומעניקים לחלל אלגנטיות נוספת.

עיצוב חדר שינה

בכיוון המרפסת מוקמה פינת הפסנתר, המודגשת באמצעות משקוף מעוגל בצורת קפסולה – עוד ביטוי לשפת הקימורים של הבית. ממול לפינת הפסנתר ניצב קיר כוח משמעותי המהווה את ספריית הקודש של הבית. מדובר בפרט נגרות רחב היקף שבתוכו מוטמעות גם מערכות המיזוג, כך שהמערכות הטכניות נטמעות בתוך הנגרות. בהמשך החלל מוקם שולחן עגול המשמש למשחקי קופסה משפחתיים, ומייצר פינה נוספת של פעילות משותפת בתוך החלל הציבורי.

 

עיצוב סלון מואר

מפלס מינוס אחד מוביל אל אזור חדרי השינה ואל פינת המשפחה המרכזית. החלל ממוקם במרכז הקומה ומשמש כנקודת מפגש שממנה יוצאים כל חדרי השינה. כדי לטשטש את ריבוי הדלתות וליצור מעטפת רגועה ואחידה, חופו כל הקירות בנגרות אלון טבעי שבתוכה מוטמעות הדלתות. כך מתקבלת מעטפת רכה הממשיכה את השפה החומרית של הבית. הרצפה מחופה בפרקט אלון, ובמרכז החלל מוקם מערך סלוני עם ספות בגווני כחול, שטיח זיגלר בגווני תכלת ועבודות אמנות בשחור ולבן. זהו חלל שקט ורגוע המאפשר קריאה, משחקי קופסה וזמן איכות משפחתי.

מאותו חלל נכנסים לסוויטת ההורים. הסוויטה תוכננה כחלל רך ומרגיע הכולל אזור שינה לצד פינת ישיבה עם ספה סלונית. הקירות מחופים בטפט רך, השטיחים מותאמים לפלטת הגוונים הבהירה והשקטה, ועבודות הנגרות משלבות גופי תאורה משני צידי המיטה כחלק מהתכנון. הסוויטה כולה שואפת ליצור תחושה עוטפת ואינטימית.

 

עיצוב פינת משפחה מרווחת

בקומה נמצא גם חדרו של הבן, המעוצב בגווני ג'ינס כחולים. החדר טופל באמצעות שילוב של נגרות מותאמת, טקסטיל וחומריות צעירה יותר. חדר הרחצה שלו מקבל אופי מעט תעשייתי יותר, עם גופי תאורה שחורים וחיפויי קיר בפסיפס בגוון ירוק מרווה.

סוויטה נוספת של בת המשפחה משלבת גם היא שפה רכה וטבעית, כאשר בחדר הרחצה שלה שולבו גופי תאורה בדמות פעמוני ראטן המוסיפים לחלל חמימות וטקסטורה טבעית.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

int(0) cat: 558prof: 626894