אחד הדברים הטובים בפינת עבודה ביתית הוא השליטה המלאה שיש לבעל הבית על עיצוב המשרד שלו. הוא יכול לבחור את השולחן, להתאים לו את הכיסא המושלם לגב שלו ולהחליט איזו צבעוניות תפתח את שעות העבודה. מה שפחות גמיש הוא מיקומה של פינת העבודה. לא תמיד יש חדר פנוי בבית שיכול לשמש כחדר עבודה, ואם היא נודדת לחלל הציבורי, נדרשים לה מיקום מתאים שישתלב עם עיצוב החלל המרכזי ותוספת של נקודות חשמל, תאורה ואחסון. איך חושבים על הכול ועושים את זה נכון?
COLLECTIE, צילום: גילי הנן בלק
הנישה התמלאה או שינתה ייעוד
בעל דירת המיני פנטהאוז הקטנה במודיעין הוא רווק בשנות ה-40 לחייו, איש הייטק העובד ברוב הזמן מביתו. כשרכש את הדירה בת 4 החדרים, שגודלה כ-90 מ"ר, חשש שלא יוכל לאפסן פריטים בבית לו ולשתי בנותיו המתבגרות. לפיכך יצרה המעצבת קיר נגרות מרשים וגדול בסלון שכולו אחסון. היות שכל חדרי הבית מאוכלסים ואין חדר עבודה מוגדר, נלקח חלק קטן מחדר שינה של אחת הבנות ונוצרה בו נישה לפינת עבודה שדרשה שולחן רחב וגם אחסון. דלפק העץ משתלב עם עיצוב שאר החלל הציבורי, עם שידה קטנה ובה מדפסת פנימית נשלפת וכן יחידת ארונות עליונים לאחסון נוסף ותאורה נסתרת מתחתיו. הבית עוצב לפי פלטת גוונים גבריים של שחור, לבן, אפור ועץ אגוז, ולהשלמת הסטייל ושבירת הצבעים הוכנסו שילובי עור חום ג'ינג'י בריפוד, אקססוריז וצמחים טבעיים.
פתרונות יפים , אבל בכולם יש שימוש בלפטופ. אין מסך מחשב גדול, מקלגת ועכבר חיצוניים וכל מה שצריך בשביל לעבוד באמת. עם לפטופם אפשר לשבת בפינת אוכל