המגמה לאחד חללים, להוריד קירות ו"לפתוח" את התוכנית גלשה זה מכבר מהסלון והמטבח גם לחדר השינה וחדר הרחצה הצמוד לו. הרעיון עדיין לא הפך לקונצנזוס אבל יש רבים המעזים לצרף את האזור האינטימי לחדר השינה שלהם, לוותר על קירות ולהחליפם בקירות נמוכים, קירות זכוכית או בלי קירות בכלל. השאלה עד כמה אתם פתוחים לאינטימיות הזאת ואילו פעולות אתם מוכנים לחלוק – היא המפתח ליצירת חלל מאוחד כזה.
עוד חדר שינה שמחבקים אמבטיות:
דו קרב אמבטיה בתוך חדר השינה: בעד או נגד?
לישון כמו מלכים: חדרי שינה שמרדו בשטנץ הקבלני
כאן מנמנמים בכיף: 5 בונוסים הכרחיים לחדר שינה פונקציונלי
אוהבים לא אוהבים
"ביישנות, פרטיות, חשיפה או הסתרה של הגוף הם עניינים אישיים ותרבותיים", אומרת מעצבת הפנים ליאת עברון. מדובר בעניין אישי, משום שרמת הנוחות של אדם עם עצמו, עם הגוף שלו ועם גופם של אחרים משתנה מאדם לאדם ומתא זוגי אחד לשני. אבל גם עניין תרבותי, משום שעירום ותפיסות של עירום הם דברים שמושפעים מהחברה שאנחנו חיים בה. ביפן סביר לגמרי לאדם בוגר להיכנס למרחצאות חמים יחד עם הוריו, שלא לומר עם חמותו. באירופה נשים שמתרחצות בים ללא חלק עליון הן דבר שבשגרה, ואם נרחיק לכת, בתקופה הרומית עשיית צרכים משותפת הייתה ענין חברתי שבשגרה. בעיר אפסוס בטורקיה, למשל, נמצאו שירותים ציבוריים משותפים בכיכר העיר, הבנויים בצורת ח' ומיועדים לאפשר שיחה נעימה".
לכן כשעברון ניגשת לתכנון של חדרי שינה וחדרי רחצה, היא שואלת על כך את הדיירים, ויכולה להעיד שהמנעד מאוד רחב. "אין פה עניין של נכון או לא נכון. הדגש היחיד בתכנון חדר רחצה, הוא בירור מדויק של הצרכים והתאמה בין החלל לבין האנשים המשתמשים בו".
אוהבי פתיחות. עיצוב: ליאת עברון. צילום: איתי בנית
פתוח אבל נסתר
"ההחלטה לנכס את חדר הרחצה כחלק אינטגרלי מחדר השינה נשענת על יסודות של שותפות והדדיות", סבור מעצב הפנים ניצן הורוביץ. "זהו קונספט שלא מתאים לכל אחד אך בהחלט עושה את העבודה במקרים הרלוונטיים ומעשיר לא רק את תפיסת עיצוב החלל אלא גם את הזרימה בו וכן את האור הטבעי והאוויר החודרים לתוכו". הורוביץ מקפיד לשלב את חדר הרחצה כחלק אינטגרלי מקונספט, צבעוניות וחומריות של חדר השינה או דווקא להפך – מייחד אותו על ידי שימוש בפלטות צבעים, חומרים ודוגמאות שונות בתכלית ובכך יוצר ניגודיות ועניין.
מוצנע בצד המיטה. עיצוב: ניצן הורוביץ. צילום: עודד סמדר
קירות נמוכים כפשרה
אזור הרחצה בסוויטת הורים בגודל של כ-60 מ"ר נתחם בקירות נמוכים במראה של טיח צמנטי, המהווים מחיצה מרוככת בין אזורי הרחצה לאזור השינה והכניסה. כשאחד מבני הזוג רוצה פרטיות והשני – פתיחות, מוצאים דרך של פשרה בין השניים.
כחלק מחדר השינה. עיצוב: טליה קיסוס סידי. צילום: שי אפשטיין
כך זה נראה מבפנים. עיצוב: טליה קיסוס סידי. צילום: שי אפשטיין
תחושה של בית מלון
חדר הרחצה ב-master bedroom מתוכנן בדרך כלל צמוד לחדר השינה, ובהחלטה עיצובית-תכנונית אחת ניתן לשבור את הקירות ולהחליפם בזכוכיות, וכך ליצור חלל מאוחד המתבסס על שקיפות. "ההחלטה לתכנן חדר רחצה פתוח לסוויטת השינה נובעת מהרצון לייצר מרחב גדול, אוורירי ומעניין שישדר תחושה יוקרתית של סוויטה בבית מלון", אומרת מעצבת הפנים מיטל צימבר. יחד עם זאת, כמו בבית מלון שאינו יודע אילו אורחים עתידים ללון בחדר, הוא מאפשר גם פרטיות בשעת הצורך על ידי וילון. "בחרתי וילון סאטן אטום ומעט מבריק, שניתן לסגור, ובכך ליצור פרטיות מוחלטת. בשני המצבים אותו וילון משווה למרחב הפתוח מראה אלגנטי ויוקרתי".
סגירה לפי הצורך. עיצוב: מיטל צימבר. צילום: נדב פקט
תחושת ספא בבית
אזור השינה מקבל תחושה של ספא כשבוחרים באמבטיה פרי סטנדינג. כאן אין אזור מוגדר, נמנעת פרטיות והאמבטיה היא חלק אינטגרלי מהעיצוב של החדר. במקרה כזה האלמנטים הנוספים תואמים בסגנונם לצורתה של האמבטיה ולהפך.