טפט על הקירות ושידה שהייתה פעם בר משקאות ופטיפון. עיצוב: ליאת עברון. צילום: איתי בנית
קטן או גדול, צפוף או מרווח – חדר האמבטיה שלנו יכול להיות פיס בפני עצמו, לא פחות מאשר שאר חדרי הבית. המקום בו אנו נרגעים, מקרצפים מעלינו את חוויות היום ונערכים עם אנרגיות מחודשות ליום הבא, יכול להשפיע עלינו למשך השעות הבאות, ולכן כדאי להשקיע גם בו את מנת העיצוב הראויה. מאחר שאריחים בהירים ומפל מראש הטוש הם כבר מאסט לפינוק, הרחקנו צעד נוסף וחיפשנו דרכים והשראות לחדרי רחצה, שיותירו אותנו פעורי פה בזמן הכניסה אליהם ולא-רוצים-לעזוב-אותם בזמן היציאה מהם.
אריח דומיננטי: שיש בפלטות שלמות
מקלחת מודרנית הבנויה מקווים ישרים מחופה שיש טבעי בפלטות שלמות שנבחרו אחת אחת בהתאם לפריסת הקירות ונוסרו למידות המדויקות של הקירות והרצפה. אגנית המקלחון "צפה" (ופריקה) ומותקנת במפלס הרצפה. מתחת לפלטות האגנית קיימת רצפה נוספת עם שיפועים לניקוז תחתון. מראות שבולטות מהקיר מעצימות את נראות השיש, והן למעשה דלתות לשלושה ארונות שקועים בהם מאוחסנים מוצרי טואלטיקה, כביסה ומגבות. אביזרי עיצוב והלבשה צבעוניים וחמים משלימים את התמונה. גם החלון במקלחון משמש קיר והוא דלת יציאה אל החצר שצמודה לחדר ההורים.
עיצוב: שרון הורוביץ-חורש. צילום: יוגב עמרני
קונספט: עניין בשחור לבן
עיצוב המתבסס על קונספט או סיפור ימשוך תמיד תשומת לב, כמו חדר הרחצה בשחור לבן, השומר על נצחיות חפה מטרנדים ומספר סיפור בצבעים מנוגדים.
אדריכלות ועיצוב פנים: אפרתמר אדריכלות ועיצוב פנים. סטיילינג: קרן ליפץ. צילום: מאיה חבקין
אדריכלות: מקבץ קוביות בקיר
לעיתים הארכיטקטורה לבדה היא האלמנט המייחד שיוצר את אפקט ההפתעה בחדר הרחצה. בדירה במרכז הארץ, שעוצבה בהשראת דירות באמסטרדם, נעשה שימוש בחומרים וגוונים שמזכירים את הדירות ההולנדיות המודרניות עם שילוב של פרקט מעץ מלא, קירות ומדפים לבנים, אלמנטים שחורים ממתכת והיי לייטס בודדים של צבע מפריטים קטנים. ששת החלונות במקלחון, המסודרים במבנה קוביות בשתי שורות, מאפשר להדגיש את הקווים השחורים של האלומיניום וליצור מעין תמונה בקיר.
עיצוב: שמואל בן שלום. צילום: שי אפשטיין
צמחייה: מרשימה בנוכחותה
אין טבעי יותר מצמחייה, וכשהיא נכנסת אלינו הביתה היא הופכת לחלק אינטגרלי כמעט כמו הספה ושידת הצד שלידה. במקרה של האמבטיה, כששילוב צמחים אינו כה טריוויאלי, מהווה העציץ גורם הפתעה, על אחת כמה וכמה בגודל רב.
אדריכלות: איקה דוידס. עיצוב פנים והום סטיילינג: סטודיו פרי – מורן פרי אוקון ולירון פרי סער. צילום: אביעד בר נס
ארון כיור: וינטג' מהסלון
מזנון סלון עם מגירות פנימיות מצופות בקטיפה ודלתות עם מפתחות ומנעולים נרכש מסוחר עתיקות בשוק הפשפשים והוסב לארונית לחדר הרחצה. הרעיון שעמד מאחורי ההחלטה למקם אותו דווקא שם היה ההסתכלות בחדר הרחצה כחדר לכל דבר, חלל מגורים שחיים בו ומתקיימים בו כמה מהטקסים האישיים והאינטימיים שלנו. "אני משתדלת לטפל בחדר הרחצה כמו בחלל מגורים, עם רהיטים שיש להם אופי ויש מאחוריהם סיפור והיסטוריה", מסבירה המעצבת ליאת עברון, "ובמקביל משתדלת לצמצם את השימוש בקרמיקות, מחפה רק אזורים רטובים, ומשתמשת בצבע, בטפט ובתמונות".
עיצוב: ליאת עברון. צילום: אילן נחום
אקססוריז: טריגר מפתיע מעל הכיור
לחדר אמבטיה נבחר צבע לבן המשדר ניקיון וטוהר. חדר הרחצה כולו כוסה באריחי subway קלאסיים עם דגש על אזור האמבט בלבן מלבני גדול ורצפה באבן גרניט פורצלן דמוי צפחה. מראה מיוחדת בסגנון רוקוקו, שנרכשה בארצות הברית ולאו דווקא מיועדת לחדר זה, נתלתה מעל משטח עץ מבמבו, המהווה קונטרסט חם ללובן האריחים. "הקונספט הוא נקי ו-timeless אבל יוצר טריגר עם המראה המפתיע", מסבירה המעצבת ענבר קרפר סרנוביץ.
עיצוב: ענבר קרפר סרנוביץ. צילום: נדב פקט