עיצוב: ורד מאיו ינקוביץ, MYtouch. צילום: איתי בנית
אם אתם סבורים שמספיק להעמיד מיטה זוגית ולצידה שתי שידות צד, ובזאת הסתיימה מלאכת הקמת חדר השינה שלכם – הכתבה הזו בדיוק בשבילכם. כן, הוא אולי מסודר, נקי עיצובית ואתם אוהבים לכנות אותו "מינימליסטי", אבל האמת היא שהוא שואף לסטנדרט נזירי ובעיקר – בואו נשים את זה על שולחן הצד – משעמם. פשטנו את הפיג'מה, הסרנו את קרומי השינה ויצאנו לחפש רעיונות שטרם ניסיתם, ויובילו את מראה החדר מפיהוק מפואר לקימה גדולה.
הומור: צאו מהרצינות
חדר שינה עוצב בצבעים מונוכרומטיים כחלק מהשקפת עולם, לפיה חדר שינה צריך לשדר רוגע ושלווה ולאפשר לשוהים בו לשכוח את טרדות היום. "אני אוהבת לשלב ישן עם חדש, זול ויקר, חומרים קרים וחמים", מתארת המעצבת ורד מאיו ינקוביץ, "אלה הפכים משלימים שיוצרים הרמוניה מרגשת". לחדר שעוצב בקווים מודרניים נקיים, נרכשה שידת בית מרקחת ישנה, וכורסה שעברה בירושה במשפחה חודשה ורופדה מחדש. בעיצוב שולב גם הומור ליצירת אווירה קלילה ומשחררת, ולשם כך נרכשו שתי מסכות Umasqu שמיקומן הלא צפוי מעל השידה הישנה מעלה חיוך. ההומור, מסבירה ינקוביץ, משתקף גם בשולחן הברזל העגול שלצד המיטה, עליו הונח קקטוס בתוך שקית פלסטיק שקופה וקשיחה, שיועדה במקור לפיצ'פקעס שאף פעם לא מוצאים להם את המקום הנכון.
עיצוב: ורד מאיו ינקוביץ, MYtouch. צילום: איתי בנית
צבע: אל תפחדו מדומיננטיות
כדי לתת רקע למיטה הזוגית הלבנה ולשלב אותו כראוי עם הפרקט שעל הרצפה, נבחר הצבע הכחול, שמשרה רוגע ואווירה נעימה. הצבע הכחול מופיע בנגיעות בכל הבית, מהמטבח והחלל הציבורי ועד לחדר השינה ולחדר הרחצה הכללי. "אני לא מפחדת לנקוט עמדה כשמדובר בצבע", אומרת המעצבת תמי אקהאוס, "מכיוון שצבע קיר תמיד אפשר להחליף".
עיצוב: תמי אקהאוס. צילום: מושי גיטליס
קרניז: עטרו את הקירות בעדינות
עם צבע אחד ירוק על כל הקירות בחדר לא צריך יותר מריהוט בקווים ישרים ומודרניים בצבע נס קפה בהיר, אבל כדי להוסיף משחק ויזואלי נוספו על גבי הקירות קרניזים. "כשהצעתי לבעלי הדירה לצבוע חדר שינה בירוק, הם הרימו גבה, אבל סמכו עליי והחליטו להעז", מספרת המעצבת יוליה לגקוב. "בחרנו גוון מנצח מתוך כמה גוונים של ירוק ואז תכננתי פריסה של קרניזים ביחס להעמדת הריהוט ומיקום התאורה". הקרניזים העדינים למראה, שמוסיפים עניין בלי להשתלט על החלל, הודבקו על הקירות, ואלה נצבעו לאחר מכן בכמה שכבות יחד עם הקרניזים. עם תוספת כזו, לא צריך תמונות.
עיצוב: יוליה לגקוב. צילום: ארתור דריגנט
מיקס אנד מאץ': ערבבו ישן, חדש ומשודרג
בדירה שכורה שולבו בחירות בלתי שגרתיות כמו לקט של וינטג' לצד רכישות חדשות או מעודפים, שדרוגים של איקאה ומציאות. המעצבת טל מידן מסבירה, כי המיטה הגיעה מהדירה הקודמת של הדיירים כאילוץ והותאמו לה שידות אפורות חדשות, שמאזנות אותה ומפרות את מראה הסט. מאחר שתוכניות החשמל לא היו בנות שינוי, עוצבו גופי תאורה קיריים עם מפסקים חיצוניים, והטפט בגוון דומה לגוון הקומודה שתוכננה בנגרות אישית, כך שתתאים בדיוק לנישה. הספסל לצד המיטה בנוי משני הדומים של כורסה שחוברו יחד, והווילונות נקנו במחיר מציאה מתצוגה.
עיצוב: טל מידן. צילום: אורית ארנון
זכוכית: שחקו עם שקיפויות
חלונות להכנסת אוויר הם מאסט לכל חדר שינה, ותורמים גם לתחושת המרחב. ואם אתם חובבי מרחב, פתיחות ושקיפות, אפשר "לאוורר" את חדר השינה בדרכים נוספות, כמו להפוך אותו לחלל אחד שכולל הכול. חדר רחצה שנסגר בקירות זכוכית במקום קירות סטנדרטיים, הופך כך לחלק בלתי נפרד מחדר השינה.
עיצוב: כרמית גורש ונטע וינר. צילום: אור מני
פנג שוואי: סגרו את כל הדלתות
יכול להיות שהינכם חסידי אוורור ודלתות פתוחות לרווחה, אבל הפנג שוואי לא מיישר איתכם קו בנדון. התורה הסינית העתיקה גורסת כי יש להשאיר את דלתות החדר סגורות בלילה, כמו גם את דלתות הארונות והאמבטיה, כדי לאפשר לאנרגיה לזרום לתוך החדר ולהביא איתה שפע בריאות לגוף ולמערכת היחסים.
עיצוב: דורית ויינברן. צילום: עמית גושר