אם יש לכם עניין כלשהו בעיצוב מטבחים (וכנראה שכן, אחרת לא הייתם קוראים את השורות הללו) וודאי כבר נתקלתם בכל מיני ביטויים מכובסים בכל הקשור לתכנון המטבח ו/או שברתם את הראש בניסיון לאכלס את כל הפונקציות הנדרשות בחלל הנתון. ישנם לא מעט מיתוסים הקשורים לעיצוב החלל הפעיל ביותר בבית, וחבל שכך. לפעמים, מרוב שאנחנו מתעקשים על משהו כי 'כך צריך', אנחנו עלולים לפספס פתרונות טובים בהרבה שמסתתרים לנו ממש מתחת לאף. והאם זו לא המטרה בעיצוב – לשלב יעילות עם קורטוב של יופי ואמנות?
באנו לנפץ: את הסעיפים הבאים אתם בהחלט מוזמנים ליישם במטבח החדש
המיתוס: "אי" תמיד משדרג את המטבח
לאו דווקא! אי עבודה לא יכול להיכנס בכל מטבח. ועוד יותר מכך, על מנת שהאי יראה מכובד אורכו צריך להיות יותר ממטר ועליו להיות עמוק מספיק בכדי לאפשר סביבו ישיבה- מינימום 30 ס"מ ואפילו יותר, במידה ונרצה מגירות אחסון או דלתות עם מגירות נשלפות.
אז נכון שכיום המגמה השולטת היא להכניס אי כעוד משטח עבודה במטבח, אך אם אין די מקום לאי גדול ויציב, או לחילופין אם אין מרחק של לפחות 1.3 בין האי למקרר או שאר דרכי המטבח, חבל על הזמן ועל ההשקעה כמובן.
אספקט נוסף שצריך לתת עליו את הדעת הוא מערכת היחסים בין האי לפינת האוכל: לא מעט אנשים שוכחים לבדוק את מיקום פינת האוכל ומציבים אי בצורה ש"חונקת" את המעברים, ויוצרת בעיקר גיבוב של כיסאות. במקרים כאלו כדאי לוותר על פינת האוכל, ולהשתמש בחלל שהתפנה להצבת שולחן אי גדול, שמשמש גם כמקום עבודה וגם כפינת ישיבה לכולם.