הדירה הזו, שעוצבה עבור אישה ובתה, היא בדיוק מהסוג השני — בית שמכניס אנרגיה כבר מהרגע הראשון. לא דרך דרמה מוגזמת, אלא באמצעות שילוב מדויק של צבע, אור, טקסטיל ואמנות שמספרים סיפור אישי, חם ושמח.
יש בתים שנראים מעוצבים היטב. ויש בתים שמרגישים כמו מצב רוח.
הדירה הזו, שעוצבה עבור אישה ובתה, היא בדיוק מהסוג השני — בית שמכניס אנרגיה כבר מהרגע הראשון. לא דרך דרמה מוגזמת, אלא באמצעות שילוב מדויק של צבע, אור, טקסטיל ואמנות שמספרים סיפור אישי, חם ושמח.
הקו שהוביל את התכנון היה ברור: ליצור חלל שמרגיש חי, נינוח ולא מתאמץ. מקום שיש בו מקום לצחוק, לארח, לעבוד, לנוח — ובעיקר להרגיש בבית.
כבר במבט הראשון אפשר להבין שהצבע כאן הוא לא “תוספת”, אלא שפה שלמה.
צהוב שטוף שמש בגוף התאורה מעל פינת האוכל, אדום-כתום עשיר בכיסאות ובספה, טורקיז רך שמופיע בעמוד המרכזי ובטקסטיל, והדפסים טרופיים שובבים שמכניסים תחושת חופש כמעט חופשתית לחלל.
הסוד הגדול של הבית הוא דווקא האיזון.
לצד הצבעוניות הנועזת נשמר בסיס רגוע ובהיר: רצפת עץ טבעית, קירות לבנים, וילונות רכים והמון אור טבעי. כך נוצר חלל שמרגיש צבעוני ועליז — אבל עדיין אלגנטי, נעים ומזמין.
פינת האוכל הפכה לעוגן מרכזי בבית. גוף התאורה הצהוב התלוי מעל השולחן לא רק מאיר את החלל, אלא מגדיר אווירה שלמה — צעירה, אמנותית ומשוחררת. גם עבודות האמנות שנבחרו בקפידה מחזקות את התחושה הזאת, עם קריצה לעולם הפופ והאיור הצבעוני.
בסלון, המשחק בין הבדים והטקסטורות יוצר שכבות של עניין וחמימות. הספה משלבת צבעים והדפסים באופן כמעט לא צפוי, אבל כזה שעובד בהרמוניה מלאה. הכריות, השטיח ושולחן הקפה משלימים יחד חלל שמרגיש אישי מאוד — כזה שלא נלקח מקטלוג, אלא נבנה מתוך אופי וסיפור חיים.
מעבר לאסתטיקה, הבית תוכנן מתוך מחשבה על החיים עצמם:
לייצר זרימה נעימה בין האזורים, לשמור על תחושת מרחב ואור, ולשלב פתרונות פונקציונליים מבלי לוותר על שמחת החיים שבחלל.
זו דירה שמוכיחה שלא חייבים לבחור בין עיצוב מוקפד לבין קלילות.
אפשר ליצור בית שהוא גם מתוחכם וגם מלא הומור, גם מעוצב וגם חם, גם צבעוני וגם מדויק.
ובעיקר — בית שמרגיש כמו האנשים שגרים בו.