חדר המשפחה הוא מרכז החיים של הבית, המקום בו אנו מתכנסים לפעילויות היום יום השונות כגון: צפייה בטלוויזיה, משחק במחשב, אירוח חברים ועוד. כל המומחים שלנו עם הטיפים השימושיים שיעזור לכם לעצב חדר משפחה פונקציונלי, נעים ומזמין.
טיפ: ספרייה גדולה, ספה בצורת ר' ופרקט כהה
פרקט כהה. תחושה ביתית ונעימה. (צילום באדיבות מעצבת הפנים נורית גפן)
הטיפ: יצירת פינה 'שקטה' מהפרעות ויזואליות
היועצת: אדריכלית אסנת ברש, מנהלת פורום אדריכלות
כדי שחדר המשפחה יתפקד כמוקד משפחתי הוא חייב להיות מתוכנן במיקום בעל ערך מבחינת ההתנהלות בבית. למשל- כחלל מרכזי בסמוך לחדרי הילדים ובאותו מפלס או כחלל פתוח לגינה או למרפסת. עדיף שחדר המשפחה יהיה חדר פתוח המשקיף אל הבית, או אל המדרגות ושיוכל להיות נצפה. אם הכוונה שהחדר יתפקד כפינת טלוויזיה יש לשים דגש על תכנון האקוסטיקה של החלל, שהרעש לא יפריע במפלסים האחרים או בחדרים הסמוכים, ומצד שני שיאפשר איכות צפייה למי שמשתמש בו. כדאי כמובן לתת את הדעת גם על צורת הישיבה בחלל ולייצר מגוון אפשרויות לשימוש (שטיח, פופים, ספסל או כורסאות), וגם לפתרונות אחסון רבים ככל הניתן: לצעצועים, ספרים או סרטים, על מנת להפוך את החלל לפונקציונאלי ונעים.
מיקום בעל ערך מבחינת ההתנהלות בבית. חדר המשפחה. (צילום באדיבות אדריכלית אסנת ברש)
טיפ: בריצוף החדר מומלץ להשתמש בגרניט פורצלן דמוי עץ
יועצת: אתי מנהלת
בשיקולי הריצוף והחיפוי לחדר משפחה חשוב לשקלל את ריבוי הפעילויות המתנקזות אליו ע"י בני המשפחה בגילאים השונים. לכן מומלץ לבחור ריצוף המשלב נוחות ופרקטיות לצד עיצוב מזמין לאווירה חמימה עוטפת ומשפחתית. הפתרון האידיאלי הוא ריצוף פונקציונאלי שקל לתחזוקה בעיצוב מקורי המותאם לאזורי אירוח ציבוריים. גרניט פורצלן במראה המדמה עץ במגוון סגנונות: החל מפרקט עץ עתיק מפירוקים, פרקט טבעי ועוד, יכולים להתאים מאד לעיצבו חדר המשפחה. הקולקציות מוצעות במגוון גדלים ובפלטת גוונים עשירה שמתאימה לכל עיצוב שנבחר לחדר. היתרון המשמעותי בריצוף בגרניט פורצלן הוא חוזק האריח, הפרקטיות והנוחות בניקיון ובתחזוקה השוטפת שלו לעומת הפרקט האמיתי, שרגיש יותר מעצם היותו חומר טבעי. לצד עיצובו המקורי המעניק לחדר מראה אלגנטי מרשים וגם מזמין.
פרקטיות, נוחות ויופי. גרניט פורצלן. (צילום: באדיבות רשת מודי)
טיפ: רצוי לשלב בחדר פינות ישיבה שונות ומגוונות שינעימו את השהייה בו
פינות ישיבה שונות ומגוונות. חדר משפחה נעים וחמים. (צילום באדיבות נורית גפן)
טיפ: מומלץ לצבוע בגוונים חזקים וחמימים ולשלב את הילדים בעיצוב החדר
צבעים חזקים, חמימים ושמחים (צילום באדיבות טמבור)
טיפ: לא להעמיס את חדר המשפחה בחפצים רבים או גדולים מידי
היועצת: שרונה חורי,
כינוס משפחתי בעבר היה ערך עליון, בעידן המערבי האינדיבידואליסטי הכיוון הוא יחידה נפרדת ופרטית שתענה על כל צרכיו של כל אחד מבני המשפחה. בעקבות כך, נוצר מצב בו בחדרים האישיים נדחסו כל הפונקציות השונות – שינה, לימודים, משחק, אחסון ועוד מה שמקטין את חשיבות מיקומי השינה לעומת הפונקציונליות של מיקומי הארון, שולחן הלימודים וכו'. חדרי משפחה גם מכנסים את בני המשפחה לפעילות משותפת ומבורכת וגם "ינקו" את חדרי השינה מרהיטים כגון מחשב, משחקים ואפילו שולחן לימודים וידגישו את חשיבות מיקום המיטה בחדר האישי. בעיצוב חדר המשפחה יש להתחשב בגודל החדר, לא להעמיס מבחינת מספר וגודל החפצים ולהתאים את העיצוב לגיל הילדים ולגודל המשפחה.
לא להעמיס ולהתאים את העיצוב לגיל בני המשפחה (צילום באדיבות נורית גפן)