הסלון הוא כנראה המרחב הביתי החשוב ביותר. זהו החלל שבו אנו מארחים חברים, מתכנסים עם המשפחה בשבת בבוקר, צופים בטלוויזיה וגם – יושבים לנוח עם כוס תה בערב חורפי וקריר. בשל כל השימושים המגוונים שמאפשר לנו סלון ביתנו – חשוב להקדיש מחשבה מיוחדת לאופן סידור הרהיטים בחלל הסלון.
מעל לכל, כדאי לזכור שסידור הרהיטים הוא לא "מטלה" שעלינו לעשות כדי לצאת ידי חובה: למעשה, העמדה מוצלחת של רהיטים יכולה לסייע לנו מאוד לעיצוב הבית ולשימושיות שלו. חשבו למשל על חלל גדול שמשותף גם לסלון וגם לפינת האוכל – מדובר בחלל שאינו מוגדר באופן ברור מספיק וקיים ברבים מהבתים בישראל. בחלל כזה יש ליצור מרחב מספק בין כל פינה, להגדיר כל פינה ע"י תיחום באמצעות אבזור משלים (למשל שטיחים) וצבעים אך יחד עם זאת ליצור הרמוניה בין כל הפינות. בתכנון נכון מבחינת זרימה, יש להימנע ממצב של ישיבה גב אל גב, גם אם זה בפינות שונות.
מעבר לכך, הצבת הרהיטים בסלון באופן נכון עשויה לסייע לנו לתכנן את מוקד האינטראקציה החברתית בחלל. אם נחשוב מראש על מוקדי השיח, על מקומות הישיבה ועל המרחק בין הרהיטים – נוכל להפוך את הסלון לחלל שמתאים לאירוח חברים, יוצר אווירה נעימה ומזמינה ומעודד התקשרות אנושית.
מעבר לכל אותם יתרונות, סידור נכון של רהיטי הסלון יאפשר לנו להבטיח תנועה חופשית בחלל, נוחות שימוש ברהיטים כמו מרחק מהטלוויזיה או מיצוב מנורות קריאה – וגם לסייע לאסתטיקה הכללית של הבית ולעיצובו. אז עכשיו, אחרי שהבנו כמה חשובה העמדה נבונה של רהיטי הסלון בחלל – איך עושים זאת?
טיפים לסידור הסלון
ראשית, עלינו להכיר את צורות הסידור הנפוצות – כאלו שכנראה רובנו ראינו בעשרות אם לא מאות דירות ובתים שונים לאורך החיים. צורת הסידור הפשוטה ביותר היא ספה אחת שתהיה ממוקמת לרוב מול הטלוויזיה, או לעיתים ספה ולצידה כורסה קטנה. זוהי צורת סידור שמתאימה בעיקר לדירות קטנות שלא נועדו לארח אורחים רבים – בשל היצע הישיבה הנמוך שהיא מאפשרת.
