מהם הקריטריונים לקביעת ממ"ד תקני?

ממ"ד תקני הוא חדר מוגן מפני נזקי מלחמה, שלדאבוננו, ישראל לא חסר כאלו וגם לא חסרים סיכונים אחרים מלבד טילים. באופן כללי, חדרי ממ"ד מגנים מפני פגיעות של פצצות, פגזים ורסיסים, כולל גרדים, קסאמים ורקטות מסוגים שונים. שואלים מה זה ממ"ד תקני? – המשיכו לקרוא.

Luis Quintero באתר PEXELS

כמה מילים על החיוניות של חדרי ממ"ד תקניים

לא פעם, אנשים מעוניינים להוזיל עלויות במהלך פרויקטים מהסוג של נדל"ן, כולל חדרי ממ"ד. אבל, חשוב להבין כי בניית ממ"ד היא לא המקום הנכון להוזיל בו עלויות. בסופו של דבר, מדובר בביטחון ובחיים שלכם ושל בני המשפחה. לכן, גם אם צריך להוציא מהכיס עוד כמה שקלים על בניית ממ"ד על ידי קבלו מאוד מוכר, מקצועי ובעל מוניטין טוב, זה יהיה שווה את זה. בעוד שמחירי ממ"ד יכולים לנוע בין כ-100 – 150 אלף ₪, זכרו כי מחירים אלו משתנים בהתאם לסוג הקבלן, סוג הבנייה, סוג הבניין שלכם ועוד. ראשית, בואו נעבור על ההנחיות לחדרי ממ"ד תקניים – המשיכו לקרוא.

הנחיות פקע"ר לחדרי ממ"ד תקניים

כידוע, פיקוד העורף מנחה הנחיות מאוד מוגדרות לבניית חדרי ממ"ד, ואם אתם שואלים מה זה ממ"ד תקני, אז חשוב להכיר את הפקטורים הבאים:

גודל הממ"ד- השטח הפנימי של הממ"ד צריך להיות, לכל הפחות, 9 מ"ר. במקרים בהם ניתן אישור פיקוד העורף לבניית ממ"ד קטן מ-9 מ"ר, הממ"ד יהיה 5 מ"ר לכל הפחות.

גובה הממ"ד ורוחבו –גובהו של חדר ממ"ד יהיה לפחות 2.5 מטרים, אך גובהו לא יהיה מעבר ל-2.8 מטרים. כמו כן, רוחב הממ"ד לא יקטן מ-1.60 מטרים.

חומרי בניית הממ"ד- בעוד שחומרי בניית הממ"ד הם בטון מזוין, דלת הדף רסיסים לממ"ד צריכה להיות עשויה פלדה בעובי של לפחות 10 ס"מ.

עובי קירות הממ"ד- הנחיות פקע"ר מנחות כי סביב הממ"ד ייבנו 2 קירות חיצוניים לכל היותר. בעוד שקירות אלו צריכים להיבנות בעובי של 25 ס"מ לכל הפחות, הקירות הפנימיים של הממ"ד נבנים בעובי של 20 – 40 ס"מ (בהתאם לאזור בארץ והסיכון).

בנוסף למה שציינו כאן לעיל, חשוב לציין גם כי הנחיות פיקוד העורף גורסות שהממ"ד יהיה מצויד במערכת סינון אוויר, מיזוג אוויר וכן כל התשתיות הנדרשות.

970x647

בניית ממ"ד בבית פרטי ובנייה בדירת מגורים

ישנם כמה הבדלים שונים, כאשר מדבר על בניית ממ"ד  בבית פרטי לעומת בנייה בדירת מגורים בבניין משותף. קודם כל, לבעלי בתים פרטיים יש הרבה יותר חופש פעולה והם בד"כ לא נדרשים לקבל הסכמה או אישור של 60% מהדיירים. שנית, בד"כ ניתן גם לבנות ממ"ד בחצר או אפילו לרכוש מיגונית ניידת (ממ"ד נייד), מה שעשוי לחסוך המון בעלויות. כדאי לדעת, העלויות של ממדים ניידים נעות בין כ-30 – 50 אלף ₪ ומעלה, וזה משמעותית זול יותר מבניית ממ"ד מאפס. כמו כן, העבודה בדרך כלל הרבה יותר זריזה. בואו נסכם את הנושא – המשיכו לקרוא.

לסיכום, כדאי ממ"ד רגיל או ממ"ד נייד?

בסופו של דבר, ההמלצה הכי נכונה משתנה בהתאם לכמה פקטורים שונים, כמו למשלך אזור המגורים שלכם, סוג הבניין שבו אתם מתגוררים ועוד. עם זאת, הן ממד נייד והן ממד רגיל הם בטוחים לפי הנחיות פיקוד העורף. בעוד שאנשים רבים בוחרים לבנות חדרי ממ"ד בבתיהם, רבים אחרים מחליטים להשקיע דווקא בממ"ד נייד. לכן, אם אתם עדיין לא בטוחים במה לבחור, ייתכן שאתם צריכים התייעצות עם מומחים בתחום צרו קשר כעת לייעוץ!.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בודק...