כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  הכי זורם שיש: בית בעיצוב הוליסטי

הכי זורם שיש: בית בעיצוב הוליסטי

האדריכלות סינרגית משלבת את תחום העיצוב יחד עם עולמות הוליסטיים העוסקים בנפש האדם ובאנרגיות במרחב. בבית פרטי דו משפחתי בקדימה, יושמה השיטה הייחודית, תוך שילוב פתחים מרובים ואור טבעי, לצד שפע של טבע ומים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


להצבעה לבית הפרטי שיזכה בתואר נבחרי השנה  2019-20 – לחצו כאן
ואולי תזכו בלילה זוגי במלון פבריק

 

הדיירים: זוג + 4

המקום: קדימה

השטח: 500 מ"ר בנוי

אדריכלות ועיצוב סינרגי: יעלה איבגי

  

עוד בתים מעוצבים:

בין מודרני לכפרי: בית משפחתי ששילב בין שתי האהבות

להעניק מראה חדש מבלי לשבור קירות

לשפץ מבלי לעזוב את הבית

 

בית פרטי דו משפחתי בקדימה תוכנן עבור בני זוג וארבעת ילדיהם, על פי גישה ייחודית- שיטת האדריכלות הסינרגית אשר פותחה על ידי האדריכלית ומעצבת הפנים יעלה איבגי, שאותה היא גם מלמדת במכללת PURE אותה היא מפעילה. הבית בעל נוכחות מרשימה אשר משפיעה על האזור כולו, תוך השתלבות באופן הרמוני עם הסביבה. שטחו הבנוי מתפרש על פני 500 מ"ר, במגרש אשר שטחו 1000 מ"ר.

  הבית תוכנן על פי שיטת האדריכלות הסינרגית הייחודית המשלבת את תחום האדריכלות והעיצוב יחד עם עולמות הוליסטיים העוסקים בנפש האדם ובאנרגיות במרחב

בני הזוג ביקשו בית דו משפחתי שייראה וירגיש כמו בית אחד, מנותק ומחובר בו זמנית. פרגולה:סנפיר. גינון: האורן אדריכלות נוף

כבר בפגישתם הראשונה עם האדריכלית ביקשו בני הזוג בית דו משפחתי שייראה וירגיש כמו בית אחד, מנותק ומחובר בו זמנית, האחד עבורם והשני עבור ילדיהם הבוגרים. בסיום התהליך זכו בני המשפחה לבית המשרה תחושת שמחה, שלווה ורוגע, תוך אינטגרציה עם חללי הפנים והחוץ. בקשתם של בעלי הבית הביאה עימה אתגר לא פשוט מבחינה ארכיטקטונית, שהתווסף אליו גם מגרש בתצורה מאתגרת אשר אינו כולל אף פאה ישרה אחת, ובכדי להיכנס אליו דרך הרחוב, מצריך מעבר דרך כביש גישה ארוך. כבר בתחילת מלאכת התכנון מספרת האדריכלית כי הרגישה לשמחתה שמדובר במגרש מבורך אנרגטית, כך שבכדי למקסם את סגולותיו ואת השתלבותו בטבע העוטף אותו, צורת ההעמדה שלו על המגרש צריכה להיות יוצאת דופן. כך תוכננה כניסה דרמטית לבית כאשר באזור החזית הכניסה מוקמה בריכת שחייה אינפיניטי מרהיבה, אשר משקיפה אל המרחב הפתוח והנוף שבחוץ.

לבית תוכננה כניסה דרמטית במיוחד, כאשר באזור החזית הכניסה מוקמה בריכת שחייה אינפיניטי מרהיבה, אשר משקיפה אל המרחב הפתוח והנוף שבחוץ

צורת המגרש היוותה אתגר לא פשוט מבחינה ארכיטקטונית, לאור העובדה כי אינו כלל אף פאה ישרה אחת, ובכדי להיכנס אליו דרך הרחוב, יש צורך לעבור דרך כביש גישה ארוך

הגישה הסינרגית משלבת את תחום האדריכלות והעיצוב יחד עם עולמות הוליסטיים העוסקים בנפש האדם ובאנרגיות במרחב. היא כוללת את תחום המטאפיסיקה הסינית, פאנג שואי, אסטרולוגיה ונומרולוגיה סינית וכן פסיכולוגיה, תחום תת המודע ועל מודע, תטא הילינג ו NLPהרעיון המרכזי אשר עומד מאחורי הגישה הוא יצירת התאמה בין האנרגיה של הבית לאנרגיה של האנשים שגרים בו, וכן זיהוי חסימות אנרגטיות אשר יוצרות תקיעות בחייהם בתחומים שונים החל מזוגיות ועד פרנסה. דרך איזון האנרגיות של הבית ושל הדיירים מבקשת השיטה לזמן לחייהם שפע והצלחה בכל התחומים, וכך משפיע העיצוב על איכות חייהם של האנשים אשר מתגוררים בחלל. גישת האדריכלות הסינרגית שמה דגש על החיבור לטבע וכפועל יוצא ניתנת חשיבות רבה למיקום המים, אשר מגבירים אנרגיות מבורכות בבית ונועדו להביא עימם שפע והצלחה. מיקום המים נקבע על פי חוקיות כתובה מראש ובהתאם למפה האנרגטית של הבית. בנוסף דוגלת הגישה באמונה כי ככל שהבית פתוח יותר, שופע פתחים ואור ומחובר לטבע כך האנשים שחיים בו יותר מאושרים ויותר מאוזנים. כשהתוצאה- נפש בריאה בבית בריא. את תכנון הבית החלה האדריכלית באמצעות מפה אנרגטית של המגרש, באמצעותה אבחנה את האזורים אשר הוגדרו מבורכים ואת אלו המאתגרים לעומתם.

 יצרן מטבח: דודו כראדי נגרות אומן, משטחים: דקטון, ברזים: החממה, פינת אוכל: ארז לוי

האדריכלות הסינרגית דוגלת באמונה כי ככל שהבית פתוח יותר, שופע פתחים ואור ומחובר לטבע כך האנשים שחיים בו מאושרים יותר, כך תוכננו פתחים מרובים בהם חלונות גדולים המשקיפים אל אזור החוץ

בדיקה של האדריכלית במפות האסטרולוגיות של בני הזוג העלתה כי האלמנטים שמאזנים את שניהם הם: עץ, מתכת ואדמה. כך שולבו בפנים הבית חיפויי קיר ייחודיים מעץ טיק 

ריהוט: ארז לוי מעצב ריהוט, דודו כראדי נגרות אומן, שטיחים: שטיחי איתמר, תאורה: מרכז התאורה, אמנות: אפרת אילן, וילונות: רונן וילונות, אלומיניום: קסטן

הבית מעוצב בפלטת צבעים המשלבת צבע אדמה, ביניהם גווני קפה ובז', נגיעות של צהוב וכן שימוש בגווני המתכת – כסף ופליז

חלוקת הפונקציות נעשתה בהתאמה כאשר במקומות אשר הוגדרו כמבורכים מוקמה דלת הכניסה וחדרי השינה. לכך התווספו גם המפות האסטרולוגיות של בני המשפחה דרכם אובחנו במדויק הצבעים, החומרים והצורות שכדאי להכניס לבית הן בחזיתות והן בעיצוב הפנים כך שיתמכו ויאזנו את דייריובדיקה של האדריכלית במפות האסטרולוגיות של בני הזוג העלתה כי האלמנטים שמאזנים את שניהם הם: עץ, מתכת ואדמה. לפיכך בעיצוב פנים וגם אזורי החוץ בחרה לעשות שימוש באלמנטים העשויים מעץ ומתכת, בעיקר חיפויי קיר ייחודיים, כאשר בתוך הבית נעשה שימוש בחיפוי עץ טיק ובחזיתות הבית בחיפויי סרגלי מתכת דמויי עץ. מבחינת פלטת צבעים נעשה שימוש רב בצבעי אדמה, ביניהם גווני קפה ובז', נגיעות של צהוב וכן שימוש בגווני המתכת – כסף ופליז.

 ריהוט ונגרות חדר שינה: דודו כראדי נגרות אומן, חיפוי וריצוף: החממה, פרקט: ג'קי פרקטים

 חיפויי קירות מעץ טבעי עוברים כחוט מקשר בחללי הבית 

ריצוף, חיפוי, ברזים, כלים סניטריים: החממה, תאורה: מרכז התאורה

רשימת ספקים חלקית:

סלון: ריהוט: ארז לוי – מעצב ריהוט, דודו כראדי – נגרות אומן, שטיחים: שטיחי איתמר, תאורה: מרכז התאורה, מיזוג: חרמון מזגנים

אמנות: אפרת אילן, וילונות: רונן וילונות, מעקות וזכוכית: שבירו, אלומיניום: קסטן

מטבח: יצרן: דודו כראדי – נגרות אומן, משטחים: דקטון, ברזים: החממה, פינת אוכל: ארז לוי

חלונות: קסטן

טיח חיצוני, שלד וגימור: האחים מרציאנו

דלתות: אפרטו

צבע: נירלט

בית חכם וקולנוע ביתי: חברת REVOLVE

מיגון ואזעקות: רביב מעייני

חדרי שינה/ ילדים: ריהוט ונגרות: דודו כראדי- נגרות אומן, חיפוי וריצוף: החממה, פרקט: ג'קי פרקטים

חדר רחצה: ריצוף, חיפוי, ברזים, כלים סניטריים: החממה, תאורה: מרכז התאורה

חוץ: גדרות, פרגולה: סנפיר, ריצוף חוץ: החממה, בריכה: ספיר בריכות

גינון: האורן אדריכלות נוף

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

הכי עכשווי: עיצוב בית בסגנון מודרני יוקרתי


הדיירים עזבו פנטהאוז במרכז העיר לטובת בית קרקע רחב ידיים. עיצוב הבית נעשה בקו נקי, ומאופיין באסתטיקה מודרנית ובמראה שמשדר יוקרה

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית


מעצבת הפנים התבקשה לעזור ללקוחות לחלק את הבית שלהם לשני בתים נפרדים – אחד עבורם, והשני עבור בנם ומשפחתו. לצד השמירה על אופיו של הבית, גם הקפידה המעצבת להעניק פרטיות לכל משפחה

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב וילה למשפחה מוזיקלית


את עיצוב הוילה הזאת הכתיבו חיפויי קיר מיוחדים, זריקות צבע נועזות ופסנתר כנף דומיננטי. התוצאה: מרחב מגורים ייחודי שנותן ביטוי לאהבה למוזיקה

עיצוב בתים פרטיים

צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית


בית לשימור מהמאה ה-18 שנמצא בלב דבלין, שופץ תחת חוקים מחמירים – אבל זה לא מנע מהדיירים לשלב בעיצובו אלמנטים צבעוניים שמעלים חיוך

תגובות

כתיבת תגובה