OPEN PROCESS #2 אירוע הסתיו של 'התחייה 14'

הזמנה לפגוש את תהליכי היצירה בזמן שהם קורים - סדנאות, הופעות חיות, מיצב אמנותי מתהווה וחללי עבודה פתוחים במתחם המלאכה והיצירה ביפו
יום שישי,23 באוקטובר 2026, התחייה 14, תל אביב–יפו

״Nesting״ שחר רוזנשטיין | צילום: שחר רוזנשטיין
״Nesting״ שחר רוזנשטיין | צילום: שחר רוזנשטיין

 

OPEN PROCESSחוזר בפעם השנייה למתחם ומזמין את הקהל לפגוש את הדברים לא רק כשהם גמורים ומוצגים, אלא בזמן שהם קורים. במרכז האירוע עומד הרעיון של תהליך פתוח: האפשרות להתקרב לתהליכי יצירה, מלאכה וייצור, לראות חומר הופך לדבר אחר, לפגוש את האנשים שעובדים מאחוריו, ובחלק מהמקרים גם להתנסות בעבודה בעצמנו. האירוע, באוצרות ובהפקה של שני ונסטרה, מנהלת המרחב, יתפרש על פני חללים שונים במתחם ויכלול חמש סדנאות מעשיות, שלוש הופעות מוזיקליות, מיצב אמנותי מתהווה וחללי עבודה ועסקים שייפתחו לקהל.

בתוכנית:

חללי עבודה ועסקים פתוחים – הנגרייה של האחים אשכנזי תאפשר הצצה לסביבת עבודה פעילה של נגרות, מלאכה וייצור. בגזרנייה של אברמו ניתן יהיה לפגוש את עבודת החיתוך וההכנה של חומרי הטקסטיל. חלק מהבדים שמקורם בגזרנייה ימשיכו באותו יום אל סדנת התפירה והיצירה של ליאת מנור־עזר. לצדם ייפתחו הסטודיו של המעצבת נועה גלר, השואו-רום של TOMGROW והחלל של אסא.

OPEN PROCESS #2 אירוע הסתיו של 'התחייה 14'

סדנת תפירה בהנחיית ליאת מנור - צילום ליאת מנור

סדנת תפירה בהנחיית ליאת מנור - צילום ליאת מנור

חמש סדנאות מעשיות בחללים שונים במתחם:

  • סדנת תפירה ויצירה מבדים עם ליאת מנור־עזר– יצירת בובה מקורית בעבודת יד, באמצעות חיבור בין חלקי בד ותפירה ידנית. חלק מהבדים מגיעים מהגזרנייה של אברמו שבמתחם. הסדנה מתאימה לילדים ולילדות מגיל 5–6 ומעלה, בליווי מבוגר.
  • סדנת באנרים בוטניים עם נעה אלון – Always Never – מהתבוננות ורישום של אובייקט בוטני ועד לציור בצבעי אקריליק על קנווס גולמי ויצירת באנר אישי. הסדנה תתקיים בשואורום של TOMGROW, חלל ירוק ושופע צמחייה, ומיועדת לנוער ולמבוגרים, ללא צורך בניסיון קודם.
  • Sip and Stitch – Stitch Your Statement עם שני ספיבק בשיתוף נועה גלר–  מפגש של רקמה ידנית, אופנה וביטוי אישי. המשתתפים יקבלו חולצה בעיצובה של נועה גלר, ילמדו תכים בסיסיים וטכניקות לרקמה ידנית ויוסיפו לחולצה פרטים ודימויים אישיים. הסדנה מיועדת לנוער ולמבוגרים.
  • סדנת התססה – מיקרוביום, מזון חי ובריאות עם עמנואל פרס-  היכרות עם המיקרוביום ועבודה מעשית עם עקרונות ההתססה הביתית. המשתתפים יכינו צנצנת ירקות מותססים להמשך התהליך בבית, ולסיום יכינו יחד סנדוויץ׳ המשלב ירקות שכבר עברו התססה במזווה של עמנואל. הסדנה תתקיים בסטודיו 207, סביבת העבודה שלו במתחם.
  • סדנת הדפסת ציאנוטייפ עם הגר ציגלר–  התנסות בטכניקת הדפסה צילומית המבוססת על חשיפה לאור ומזוהה עם גוונים כחולים עמוקים. המשתתפים ירכיבו קומפוזיציות מצמחים, שקפים וחפצים ויעברו את תהליך ההדפסה. הסדנה מיועדת למבוגרים בלבד, ללא צורך בניסיון קודם.

שלוש הופעות חיות ברחבה המרכזית – הרכב הסלסה הקובני AZÚCAR יופיע עם שמונה מוזיקאים; הביג בנד הייצוגי של קונסרבטוריון מרכז המוסיקה העירוני תל אביב–יפו יופיע בניצוחו של מרק בריל, במסגרת שיתוף פעולה ראשון בין שני השכנים; ו״איתן שמיר ג׳אז״ יעלו להופעת ג׳אז ובהמשך יפתחו את הבמה לג׳אם סשן בהובלתם, שאליו יוכלו להצטרף מוזיקאים ומוזיקאיות מהקהל. ניהול מוזיקלי: מיכל זנדני (פרמטה); ניהול במה: תפארת רוטקוביץ; סאונד והגברה: יהודה פוגל.

מיצב אמנותי מתהווה של שירי כנעני וחן וינר  -שתי האמניות, הפועלות מתוך התחייה 14, ייצרו בלב הרחבה המרכזית עבודה שתיבנה ותשתנה במהלך האירוע. חומר הגלם הוא נייר הפלט שנוצר בתהליך הכנת בדי הפליסה של פליס ארט, עסק הפועל במתחם. חומר מתוך תהליך ייצור מקומי יהפוך מול הקהל לעבודה אמנותית חדשה

״Nesting״, תערוכת הבכורה של האמנית והמעצבת שחר רוזנשטיין, ובה יוצגו עבודות שנוצרו במסגרת רזידנסי בבית בהרצל.

insta/mela_wire

ALWAYS NEVER by Mikhail Kórotkov

insta/mela_wire

כמו כן, במהלך האירוע, צמד היוצרים ALWAYS NEVER ייצרו ציור קיר בלייב במתחם התחייה 14. הקהל מוזמן לעקוב מקרוב אחר תהליך העבודה, מהרגעים הראשונים ועד להתפתחות הציור על הקיר, ולראות כיצד רעיון הופך בהדרגה ליצירה בקנה מידה גדול. הציור יתהווה לאורך שעות האירוע ויאפשר הצצה לתהליך היצירה עצמו, כחלק מהרוח של OPEN PROCESS #2 – יצירה בתהליך.

יום שישי, 23.10.2026, בין השעות 12:00–16:00, התחייה 14, תל אביב–יפו

הכניסה לאירוע חופשית. ההשתתפות בסדנאות בהרשמה וברכישת כרטיס מראש. מחירי סדנאות התפירה, הבאנרים הבוטניים, ההתססה והציאנוטייפ: 130 ש״ח במחיר רגיל או 100 ש״ח בהטבת דיגיתל. מחיר סדנת Sip and Stitch, הכוללת חולצה בעיצובה של נועה גלר: 190 ש״ח במחיר רגיל או 160 ש״ח בהטבת דיגיתל.

אודות התחייה 14

התחייה 14 – מרחב מלאכה ויצירה, מבנה תעשייה אורבני המהווה עולם יצירה שיתופי וקהילתי ומגדיר מחדש את החיבור של ישן מול חדש. התחייה 14 הינו מבנה תעשייה בהיקף של 10,000 מ"ר שנבנה בתחילת שנות ה-60 ע"י הכשרת הישוב. ב2017-2018 קבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב רכשו את המבנה. בעקבות עבודת מחקר עמוקה סוכם שקבוצת ריאליטי וקבוצת מנרב (בשיתוף העירייה) ישמרו את מתחם המלאכות המיתולוגי והוא יעבור לבעלות העיריה, כדי להבטיח שמירה על העסקים המיוחדים ועל המרקם הקהילתי הייחודי שנוצר במקום, כחלק ממרקם עירוני מתחדש.  בתכנית החדשה שאושרה לאחרונה, הישן והחדש משולבים באופן חדשני ובעיצוב ייחודי. קרן ריאליטי מנהלת את המתחם עבור עיריית תל אביב.

 

צרו קשר

    רוצים ליצור קשר עם הספק? מלאו פרטים בטופס הבא:

    [dynamictext expert_name "CF7_get_post_var key='post_title'"]

    תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *