בתקציב מדהים: איך הפכה דירה ישנה ליפהפיה בעיצוב מודרני

מעצבי פנים מוכשרים זוכים לא פעם בתואר מכובד נוסף, קוסמים: בתבונה, רגישות ומקצועיות הם מצליחים להפוך סביבת מגורים עייפה למרחב מגורים יפיפה, חוויתי בעיצוב מודרני, גם כשעומדים לרשותם תקציבים לא גדולים. הדירה שעיצבה דקלה צדיק בראשון לציון היא דוגמה לכך, בתקציב לא גדול, אך עם המון יצירתיות, הצליחה להפוך אותה לבית מרשים שגם אנחנו היינו שמחים לחיות בו

הדיירים: זוג + שני ילדים

המיקום: שכונה וותיקה בראשל"צ, בבניין כבן 40

השטח: 80 מ"ר (ללא מרפסות)

התקציב: 200,000 ₪

עיצוב פנים והום סטיילינג: דקלה צדיק

15 שנים מאז עברו בני המשפחה להתגורר בדירתם, הגיעה השעה לבצע בה שינוי דרסטי, שיהפוך אותה למקום שעונה במדויק לצרכים של כל אחת ואחד מהדיירים. בני הזוג פנו למעצבת דקלה צדיק שהצליחה, בתקציב לא גדול, לחולל בה פלאים.
"בעלת הדירה היתה מוכנה לשים את כל חסכונותיה בכדי לזכות בבית שיהיה לה כיף לחזור אליו בתום יום רווי מטלות ואתגרים. היא חששה להיכנס להרפתקה הזאת לבד וביקשה ממני שאהיה אחראית על התהליך, מבלי לחרוג מהסכום שהוגדר מראש, וכך היה", משחזרת צדיק.

סלון בעיצוב מודרני

לזה אנחנו קוראים מהפך: הסלון בדירה שתכננה דקלה צדיק הוא תצוגת תכלית של עיצוב נעים ומזמין

סלון בעיצוב מודרני
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט

"ראיתי בעיניה את התשוקה לבית חדש ומנגד, כאשת מקצוע, הבנתי מה נדרש לעשות כדי להפוך את הדירה לבית לו היא שואפת. יצאתי מהפגישה בדירה והבנתי שעלי לעשות שיעורי בית רציניים, בסופו של דבר כל האחריות מעתה היא על הכתפיים שלי. ישבתי מול המחשב וניסיתי לראות כיצד אני מכנסת את כל הבקשות לכדי תכנית מוצלחת שהביצוע שלה לא יחרוג מהתקציב. לאחר 10 ימים חזרתי עם תובנות: ניתן לבצע שיפוץ מאסיבי אך במקרה כזה כנראה לא יישאר כסף להחלפת רהיטי הסלון, מה שיצריך מהם להחליף את הסלון, פריט אחרי פריט, בהמשך".

"חסכתי היכן שניתן לחסוך, אך בשום אופן לא התפשרתי על איכות הבניה ועל התוצר הסופי. פריטים נפלאים ניתן למצוא גם במחירים מצוינים, זה פשוט דורש כתות רגליים.  חילקתי את העיצוב לדברים שעליהם אי אפשר לוותר ומנגד דברים שאפשר למצוא במחירים נגישים, בפרט בכל הקשור לקרמיקה, ריצוף ותאורה, שם מצאנו פריטים מקסימים בעלויות סבירות לגמרי. במטבח וויתרנו על חזיתות צבועות צבע בתנור והידיות שבחרתי חסכו לנו אלפי שקלים. את השיש רכשתי במפעל פרטי, לכן המחיר היה זול בכ- 40% ביחס למחירו בחנויות המטבחים".

סלון בעיצוב מודרני

לא התפשרה על שום פרט: על אף התקציב הלא גבוה, תשומת הלב לפרטים ניכרת בכל פינה

סלון בעיצוב מודרני
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט

חלומה של הלקוחה היה לעצב בית מונוכרומטי על טהרת השחור: "הצבע השחור מעט הרתיע אותי מכיוון שהדירה קטנה יחסית ולשחור יש נטייה להקטין, לכן בעניין זה היו ביננו חילוקי דעות, אך לבסוף הגענו לעמק השווה: הקירות נצבעו בלבן, הכלים הסניטריים באמבטיה הם בהירים והוספנו שפע של תאורה שמציפה את החללים באור ויוצרת תחושה של מרחב. סיבה נוספת בגינה נמנעתי לשלב פריטים בשחור, בפרט בחללים הרטובים, היא פרקטית לחלוטין: האבנית נראית על כלים סניטריים כהים במהירות וכיום בעלת הבית מודה לי על כך שבמקרה הזה נעמדתי על רגלי האחוריות".

הבוידעם במסדרון הדירה היווה אתגר בפני עצמו: "בפועל הוא יוצר אזור חשוך ונמוך, אך בתחילה בני הזוג ביקשו ממני לא לגעת בו. תוך כדי שיפוץ הסברתי להם שאם נוריד אותו, החלל יפתח והתחושה בו תהיה נעימה בהרבה. הם התרצו ואכן הבוידעם בוטל, התקרה גבהה והאווירה באזור השתנתה פלאים".

בפרויקט המאסיבי הזה דאגה צדיק להחליף הכל מלבד 2 חלונות במרפסות: "הכל הוחלף כולל הריצוף מכיוון שלא יכולנו לשמר את הריצוף הקיים שהורכב מסוגי ארחים בגדלים וצבעים שונים, שהתבלו, באופן טבעי, עם השנים".
את הקיר שחצץ בין המטבח למרפסת ביטלה צדיק וכך יצרה חלל אחד מרווח וארוך יותר: "המטבח החדש הוא גולת הכותרת של הבית, הן בנוכחותו והן בצבעוניותו. ממטבח באורך של 3.00 מ', קיבלנו מטבח באורך 4.75 הודות לאיחוד בינו לבין שטח המרפסת. את החזיתות חיפינו בפורמייקה ננו, כדי שלא יראו טביעות אצבע על הצבע השחור. יצרתי אי גדול בו שובצו הכיריים ועדיין נותר דלפק נוח וגדול דיו ל-4 סועדים. את הצבעוניות השחורה הדרמטית מיתנתי בעזרת חיפוי בצבע עץ בחלקו התחתון. הוספתי ארונות רבים, כך שטח האחסון גדל משמעותית. עוד ממד של צבע שילבתי בכיסאות הבר המרשימים. המקרר, התנור, השיש והכיור נרכשו בצבע שחור אך הקירות הלבנים, התאורה במטבח והדלפק מוסיפים רכות. פינת האוכל הסטנדרטית בוטלה. בני המשפחה הגרעינית סועדים במטבח ובמידה ומגיעים אורחים, ניתן לפתוח קונסולה אלגנטית שנמצאת בסמוך שהופכת בקלות לשולחן סביבו יכולים לסעוד עד 14 סועדים"

מטבח מודרני בצבעי עץ ושחור

על טהרת העץ והשחור: המטבח המרשים, בצבעוניותו הדרמטית, הוא תוצר של בקשות הלקוחה

מטבח מודרני בצבעי עץ ושחור
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט
מטבח בצבעוניות של עץ ושחור

צבעוניות מונוכרומטית מאוזנת יצרה מרחב אפקטיבי ואוורירי

מטבח בצבעוניות של עץ ושחור
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט
מטבח מודרני בגוונים של עץ ושחור

חזית האי חופתה עץ וכיסאות הבר האלגנטיים מוסיפים רובד נוסף של צבע

מטבח מודרני בגוונים של עץ ושחור
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט

התכנון המקורי כלל חללים קטנים נפרדים זה מזה. כך למשל השירותים, המקלחת ומרפסת השירות בה היתה ממוקמת מכונת הכביסה, התקיימו יחד בחלל אחד. "מכיוון שהדירה ישנה, לא הצלחנו לקבל את התוכנית המקורית בה מסומנים מיקומים העמודים הקונסטרוקטיביים. התחלתי לתכנן את חדר הרחצה, אך עד רגע שבירת הקירות לא הייתי בטוחה שלא יהיו שם עמוד או קורה שאצטרך להתמודד איתם", משחזרת המעצבת. "ביום שבירת הקירות נכחתי בדירה כדי לוודא שהכל עבר בשלום וכך היה, מלבד עמוד אותו רתמתי לטובת ספסל ישיבה באזור הטוש. האמבטיה בוטלה ובמקומה תוכנן מקלחון רחב ונוח. הודות לתכנון החדש, נוצר חלל גדול בו שילבתי שני כיורים, 2 אינטרפוצים לשני מתרחצים ואת מכונת הכביסה והמייבש, שמוקמו באזור מוצנע ואפשרו לי לפתוח את החלון שמכניס לחדר הרחצה שפע של אור ואוויר טבעי".

חדר רחצה בעיצוב מודרני

חדר רחצה של מלכים

חדר רחצה בעיצוב מודרני
עיצוב: דקלה צדיק, צילום: אביב קורט

קרדיטים:

טקסטיל ותמונות- עצטרובד

 

רוצים לקרוא עוד על מעצבת הפנים דקלה צדיק ופועלה? היכנסו:

דקלה צדיק – עיצוב פנים והום סטיילינג

כשרגש, מקצועיות ודיוק נפגשים: הצצה לפועלה של דקלה צדיק

צרו קשר

    רוצים ליצור קשר עם הספק? מלאו פרטים בטופס הבא:

    [dynamictext expert_name "CF7_get_post_var key='post_title'"]

    תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *