מהפיניקים דרך הברון דה רוטשילד ועד היום
בדרך להגשמת חלומם ובמטרה לעמוד בהצלחה באתגרים שהציבו לעצמם, כל אחד משלושת המקימים החלו לגבש את הרעיון, בתחום עיסוקו והתמחותו. אסף, בעל תואר ראשון בהנדסת מזון, היה לישראלי הראשון שהתקבל ללימודים בפקולטה ליינות בבורדו שבצרפת, לטובת תואר מתקדם בתחום. בתום לימודיו הוא יצא לסיורי יין במקומות שונים בעולם. בכל אחת מהמדינות אליהן הגיע, אסף למד וחקר את המאפיינים של סוגי היינות שמיוחסים לאזור או למדינה. בשנת 2002, כשחזר לישראל, גילה אסף בין היתר את היין הייחודי שעשוי מענבי הקריניאן, ומוכר עוד מתקופת עמי כנען. ענבי הקריניאן היו בין זני הענבים הראשוניים שהביא הברון רוטשילד לארץ, עם חידוש תעשיית היין בארץ ישראל במאה ה-19.הענבים נקלטו היטב באדמה הים תיכונית, והאקלים המקומי השפיע על הטעם העשיר של הענבים. מענבים אלה, אסף פז, המכהן היום כיינן יקבי ויתקין , פיתח יין ישראלי ייחודי המופק מענבי מורשת ישראלית. הוא ממשיך לפתח טעמים ויינות מקוריים מזני ענבים ותיקים ונשכחים, דרך זנים עכשוויים וייחודיים ועד מגוון בלנדים לא שגרתיים.
מעניין …. שילוב של היסטוריה, נוסטלגיה, לימודים ויבוא ידע מקצועי הבשילו ליקב. נבקר אצלכם בקרוב.
כל הכבוד על הכתבה מה שם היקב