צילום: פייר מיקאל כהן
המקום: מסעדת ברנז'ה, מתחם שרונה תל אביב
מסעדת ברנז'ה, שנפתחה מחדש לאחר רענון קונספטואלי וקולינרי עם מטבח ספרדי, ממוקמת במבנה טמפלרי היסטורי במתחם שרונה ומשתרעת על פני שלוש קומות. בשתי הקומות הראשונות ממוקמת המסעדה, ובקומה העליונה בר וחלל לאירועים פרטיים.
חדר פרטי בקומה העליונה
צילום: פייר מיקאל כהן
האתגרים שעמדו בפני המתכננים נבעו מהגדרתו כמבנה לשימור מחמיר. אל חלל המסעדה נכנסים דרך מדרגות כורכר שהן חלק מהמבנה ההיסטורי. המדרגות יורדות אל תוך המבנה, החפור בגובה חצי קומה. ההיתר אפשר שינוי בתכנון המדרגות הפנימיים, המבנה חוזק מבחינה טכנית, והצבעים שומרו לצבעי המקור שהיו קיימים במבנה, וכך גם הפתחים, הדלתות ועיטורי הפנים.
חלל קומת הכניסה. צילום: לימור קלר
ההשראה לעיצוב הגיעה מהחלל הנתון, ששידר אופי של מלאכה ויצרנות, ולכן אופי הריהוט והשימוש בחומרים בסיסיים וטבעיים כמו ברזל חשוף ועץ אלון מסיבי, מתחבר לאופיו של המקום כמקום מלאכה היסטורי.
בקומת הקרקע מסעדה הבנויה סביב מטבח פתוח בתפיסה של בר טאפאס ספרדי. קירות הכורכר לא טופלו, אלא קיבלו חיזוק מבני לגמר הטבעי שלהם. עמודים מבניים חוזקו על ידי פינות ברזל טבעי חשוף, ומדפי ברזל לבר ויין הושארו פתוחים ללא חיבור לקירות. אלמנטים שונים נתלו מהתקרה ולא עוגנו לקירות.
צילום: לימור קלר
בקומה העליונה, בתוך חללים של דירה טמפלרית היסטורית, ממוקם הבר שעוצב באווירה לאונג'ית נינוחה. אזור זה, שבו שילוב של חומרים רכים יותר, משלים את חוויית הבילוי במסעדה. כאן הריהוט רך וסלוני עם ספות קטיפה נמוכות, שטיחים ותמונות על הקירות.
צילום: פייר מיקאל כהן
רשימת ספקים חלקית:
נגרות: חוצעץ, רונן לנגליב
מסגרות: ג'ורג' בהו
מסגרות ועבודות פליז: איציק דרעי, אור כשדים
רישוי: אירמה כראל – סימון כראל מהנדסים יועצים
ייעוץ מטבחים: ג'קי דבח – Design Culinar
גופי תאורה: אבי בנטולילה, אדיסון תאורה
סטיילינג: אדוה הופשטיין