
המקום: קפה גן סיפור "גן בעברית", מיכאל וחנה לוין, ראשון לציון
אל שני הסניפים של "קפה גן סיפור" בהרצליה ובחולון, מצטרף אח צעיר נוסף – הסניף בראשון לציון, אשר הוקם על חלק משטחו של בסיס צריפין שפונה לצורך יצירת ריאה ירוקה בעיר. שני מבנים ישנים ששימשו כנשקיות נותרו כפי שהיו, והעירייה החליטה להסב את אחד המבנים למשרדי מנהלת הגן, ואת המבנה השני לבית קפה למבקרים בגן.
#banner#
#banner#



המבנה שקיבל סטודיו העיצוב היה מבנה מלבני וצר בעל גג רעפים. הוא היה ארוך ומוזנח, ללא קירות תומכים וללא חגורות בטון, ועם סרט חלונות צר בחלקו העליון של המבנה. ברור היה שכדי להפוך את המבנה לבית קפה מזמין יש לפתוח פתחים נרחבים לכניסת אויר ואור, וגם כדי לאפשר לשוהים בבית הקפה ליהנות מנוף האגם המקסים שממול.



עבודת השיפוצים החלה במרץ: בהנחיית הקונסטרוקטור הוחלט לחזק את המבנה באמצעות שלד פלדה חדש. אך במקום להסתיר את השלד החדש ולקבל קירות "נקיים", הוחלט בסטודיו להשאיר את השלד גלוי – על מנת ליצור מפגש בין ישן לחדש, ובכך גם לשמר את הנופך הנוסטלגי של המקום. השלד החדש נצבע בצבעים מגוונים ושמחים – טורקיז, צהוב וכתום – על מנת לתת קונטרסט לקירות הישנים ולסרט החלונות המקורי שנותר כפי שהיה.


בנוסף לחלונות הקטנים, נפתחו פתחים חדשים לכל אורך המבנה, אשר נתחמו במשקופי פלדה מאסיביים לצורך חיזוק המבנה. כמו כן נפתחו 4 סקיילייטים בגג הרעפים בכדי להחדיר פנימה את צלליות עצי האקליפטוס הסובבים את המבנה. הריצוף שנבחר עבור בית הקפה עשוי שברי שיש משוקעים בבטון בשיטה מסורתית. הריהוט מגוון וצבעוני ומאפשר אזורי ישיבה שונים עם פינות אינטימיות.


המוטיב החוזר ב"קפה גן סיפור" הינו אהבת הספר, אשר באה לידי ביטוי בשעות סיפור והרצאות שונות הניתנות ללקוחות המקום (בשיתוף פעולה עם עמותת "סיפור חוזר"). האהבה לספרים באה לידי ביטוי לא רק בקונספט, אלא גם בעיצוב, ולכן הוחלט לשלב במקום אלמנטים נוספים הקשורים לשפה העברית. על גבי הפלטות של השולחנות הודפסו ציטוטים משירים; הותקנה מחיצת ברזל עם חיתוך לייזר של טקסט מ"הכבש ה-16"; וסיפור המעשה של "גן סיפור" נכתב בשבלונה על גבי קירות המבנה.



בנוסף לאלמנטים בעברית, נבחר למקום ריהוט שמשלב בתוכו מידוף לספרים, למשל קונסטרוקציית עץ ומתכת ובה מדפי ספרים; מדפי תצוגה בצורת עץ, המעטרים את קיר הבר; מדפי ספרים על הקירות ועוד.







גם המנות במקום מוגשות ומעוצבות בצורה רעננה, ממש כאילו העלים נקטפו כעת מהגן שסובב את המקום, והדגים נשלו זה עתה מן האגם הסמוך. כלי ההגשה כפריים ותואמים גם הם לאווירה. כדי להשלים את הקונספט ה"סיפורי", חלק מהמנות נקרא על שם סיפורי ילדים ידועים: הסלט של נחמה (הכינה נחמה), אייס תות של אריה (האריה שאהב תות) וכדומה. עוד מסתתרות בתפריט גם "מנות" משעשעות, כמו "מים לכלב" ו"מים חמים למוצץ של הילד הראשון" הניתנות חינם אין כסף.

צילום: לירון ורדי

המקום לפני השיפוץ:


רשימת ספקים חלקית:
מיתוג: דה פול
קונסטרוקטור: פיבו קאד
מנהל הפרויקט: גדי ורדי
עוד מקומות שכיף לשבת בהם:
בניחוח צרפתי-ארצישראלי: בית של לחמים עם שיק נוסטלגי
כמו בבית מלון: מסעדת ארוחות הבוקר הכפרית של פתח תקווה

553
מקסים !!!!
מדהים!
עיצוב כיפי..נקי...מושך...כל הכבוד
בית קפה במקום נשקיה
מקום מקסים בגן מקסים חבל שלא כשר
תודה רבה על הפירגון
עיצוב מקסים ומרחיב לב. חבל שלא כשר.
קפה. גן. סיפור. ראשון לציון.
עיצוב יפהיפה. פנים וחוץ. משב רוח מרענן בעיצוב הקלישאתי הרווח במקומותינו. אני גרה ממש רחוק, אבל בטוח אבוא לחוש את המקום על אמת.
בית קפה חביב ליד הבית
בוא נבקר שם בסופש!:)
נשקיה - בית קפה
ביצוע מקסים ביותר
לתגובה 1- תנוחי! ולמעצבים-פשוט מושלם! יישר כוח!
מקום מקסים
פשוט וואו ענק.
נפלא
פשוט נפלא! מכל בחינה. הצבעים והפתרונות והרהיטים והציטוטים והאור והבאת הטכנולוגיה לקדמת העיניין. תענוג.תודה
מקסים ומרנין !! האם המקום כשר? תודה
יופי של אזור לבית קפה, אך....
א. עיצוב מקושקש מדי. ב. ילדים עלולים ליפול למים, באין גדר..