מתיחת פנים יפנית: עיצוב מחודש במשרדי חברה ליזמות ובניה

חברת SGS הוותיקה, העוסקת בבנייה וביזמות בתחום הנדל"ן, שיפצה ועיצבה מחדש את משרדיה. התוצאה: משרד מעוצב בהשראה יפנית

עמית גרון גילה שמיע זכאי ויפית רגב
awards participation badge
4000000
400 מ"ר
עמית גרון
גילה שמיע זכאי ויפית רגב
גילה שמיע זכאי

מאז שנות ה-90 שוכנת חברת SGS לבנייה ויזמות בתחום הנדל"ן, בבניין ישן בשכונת רמת החיל. את הבניין, שהיה סנונית ראשונה באיזור העסקים של רמת החייל בנתה החברה בשיתוף עם האחים שביט. מאז התרחבה החברה ולאחרונה החליטה על שיפוץ יסודי של המשרדים במטרה לצקת פונקציונליות דינמית מרעננת ועכשווית לתוך המשרד באמצעות תכנון ועיצוב מדוייק.

דלפק קבלה

דלפק קבלה במבואת הכניסה

דלפק קבלה במבואת הכניסה

להתחיל מאפס 

המעצבות גילה שמיע זכאי ויפית רגב נדרשו ליצור משרד עכשווי ומאופק. על כן, הן החליטו לקחת את המשרד לטיול בשבילים המסורתיים של יפן. המשרד קיבל אופי מודרני, המותאם במיוחד לצרכים הפונקציונליים של העובדים במשרד. אי לכך, הוחלט על פירוק והרכבה מחדש של המשרד כולו. המחיצות והתקרות המונמכות נהרסו.

מערכות מיזוג אוויר רזות החליפו את המערכות הישנות, התקרה הוגבהה עד לגובה מקסימלי ומחיצות זכוכית מרצפה לתקרה אווררו את החלל. בהתאמה לתוכנית החדשה, נבחרו חומרים כמו עץ טבעי, זכוכית, אריחי גרניט פורצלן מדוקקים, אלמנטים של נחושת ופליז וגופי תאורה ייחודיים שחלקם עוצבו במיוחד. בעלי המשרד ביקשו מהמעצבות חלוקה פנימית שתכלול חדר ישיבות גדול, 12 חדרי עובדים, חדרי מנהלים, מטבח גדול ופונקציונלי, קפיטריה ומבואת כניסה גדולה. על מנת שיוכלו לעמוד בדרישות, הוקטנו חדרי העובדים ושטחי הפנאי גדלו. מבואת הכניסה הוגדרה כרחבה שמזמינה את העובדים והאורחים לשבת בנוחות ובשלווה ומהווה את הנקודה בה מזהים מיד את סגנון העיצוב האקלקטי ואת החיבור המושלם בין החומרים.

רחבת הכניסה למשרד

סלון ואזור המתנה בכניסה למשרד

סלון ואזור המתנה בכניסה למשרד

באווירה ביתית יוקרתית

סלון רחב ידיים המשרה אווירה ביתית נעימה, עוצב בסגנון מודרני ועכשווי, כולל שטיח שעוצב במיוחד. כרקע לסלון, בולטת לעין מחיצה מעוצבת בסגנון יפני. שמעון בוזגלו, אומן רב תחומי, יצר את האלמנט העיצובי מעץ מלא ואת הריהוט לבית התה. במרחב מבואת הכניסה, ליצירת מראה יוקרתי שישתלב בסגנון העיצוב היפני המאופק, נוספו מוטיבים של פליז בצידי ובגב הדלפק, ובדלת הכניסה. עץ בונסאי יפני ועציץ גדול מודרני מוסיפים לאווירה הנינוחה

פינת ישיבה בכניסה למשרד

מחיצת עץ על גבי זכוכית ומסדרון עם קירות שקופים

מחיצת עץ על גבי זכוכית ומסדרון עם קירות שקופים

מחיצה מעוררת סקרנות

המחיצה יפנית שנפתחת לשניים, מגלה מאחוריה את האיזור הלא רשמי, בו העובדים מקיימים פגישות או יושבים לעבוד באווירה חופשית.האזור תוכנן ונבנה כבית תה יפני עבורו עוצבה מערכת ישיבה ייחודית ושונה. להשלמת האווירה, נתלו מהתקרה גופי תאורה עשויים זכוכית חלבית, שמפיקים אור רך ונעים. גופי התאורה ,של האמנית דפי רייס דורון, מוסיפים לעיצוב ומשלימים את המראה היפני.

החלטתם שאתם רוצים לעבוד מהבית – כך תעצבו את חדר העבודה הביתי – לחצו כאן >>

 

עיצוב משרד בהשראה יפנית

איזור א- פורמלי במשרד המעוצב כחדר תה יפני

חדר במשרד מעוצב בהשראה יפנית

דלפק מנייר אורז

כתשובה לשילוב בין העיצוב בהשראה יפנית לבין מודרניזם, מינימליסטי צעיר ועכשווי, עוצב בכניסה דלפק רחב ידיים, מחופה פורניר משוחזר בצבע לבן, שנראה כמו נייר אורז יפני. לדלפק נוספו מוטיבים מפליז  כמו גם דלת כניסה מפליז ולצידיה זכוכיות, המאפשרות שקיפות מן הפנים לחוץ ולהיפך.

תחושת המרחב הגדול שמורגשת עם הכניסה למשרד, חוצה את גבולות מבואת הכניסה והסלון  וממשיכה הלאה לכיוון המסדרון שמוביל אל חדר הישיבות, חדרי העבודה, ואל הקפיטריה. באמצעות קשת הגוונים הבהירים שנבחרה, השראת העיצוב היפני ,וקווי עיצוב מודרניים מינימליסטיים הן השיגו את מטרתן.  ספריית תאים מוארת ניצבת מול חדר הישיבות, הספרייה עולה מהרצפה ומגיעה לתקרה. פריטי אקססוריז שנבחרו בקפידה ושולבו בתאי הספרייה, מתכתבים עם נרטיב העיצוב

ספרייה בכניסה לחדר

ספרייה עם אקססוריז בכניסה לחדר

ספרייה עם אקססוריז בכניסה לחדר

להגברת המוטיבציה

אל מול חדרי העבודה הרשמיים, מאחורי קיר זכוכית שקוף, עוצבה קפטריה גדולה לרווחת העובדים. השולחנות והכיסאות עוצבו בקווים מודרניים מעוגלים. במקביל, בצידו השני של החלל, עוצבו ארונות אחסון עשויים פורניר אלון, בהם, כמו במטבח ביתי, שולבו מכשירי חשמל לשירות העובדים. הקיר שמעל משטח בעבודה חופה באריחי קרמיקה ירוקה מאוירת בעלי זהב. הפינות המעוגלות בתקרת הגומחה, מתחברות למגמת היצירה שנמצאת בכל חללי המשרד. בצד הקפטריה הוקם חדר ישיבות אפורמלי, המיועד לישיבות קטנות של עד חמישה אנשים. החדר מחופה אריחי קטיפה אקוסטים, המשרים רוגע ומתכתבים עם הצבעוניות הרכה במשרד.אפילו השרותים תוכננו במטרה לייצר נוף אחר. חומרים מתקדמים,אריחים מדוקקים ותאורה נסתרת, בשילוב עם כיור קוריאן צר ואפילו מוזיקה שבוקעת מהרמקולים תורמים לאווירה. דלת השרותים כמעט ולא נראית לעין ורק האייקון מפליז מסגיר את קיומה.הדלת מחופה אף היא בחומר מדוקק בקו אפס עם שאר החיפוי של המסדרון.

קפיטריה במשרד

קפיטריה מעוצבת בקפידה לנוחיות העובדים

קפיטריה במשרד

ישיבות פתוחות וסגורות

בחדר הישיבות שתוכנן למספר רב של משתתפים, בולט החיבור האופטימלי בין עיצוב מודרני ואלגנטי לבין פונקציונלית מתקדמת. גם כאן, החדר חופה בגרניט פורצלן מדוקק מסוג טרווטין. מסגרות החלונות שהתיישנו הוחלפו במסגור אלומיניום צבוע בצבע טרקוטה, שהעניק לחלונות מראה חדש וייחודי. המסגרת הרחבה יוצרת מעין פספרטו, דרכו חודר פנימה הנוף בפרספקטיבה של עומק. בחדר הישיבות שולבו מערכות אודיו ווידאו, הנשלטות באמצעות מערכות שליטה מתקדמות. התאורה החכמה, שבחלקה מוסתרת מאחורי אלמנט עיצובי מקומר, הותאמה לתרחישי אווירה שונים הניתנים לשליטה באמצעות שלט-רחוק. למקרים של ישיבות סגורות, בחלקו הפנימי של חדר הישיבות, לכל אורכו של קיר הזכוכית, עוצב ווילון הניתן לסגירה בעת הצורך

חדר ישיבות

חדר הישיבות למספר רב של משתתפים

חד ישיבות עם קיר זכוכית

נקודה ירוקה ומשמעותית

מגמת הייחודיות ניכרת גם בעיצוב התאורה. המעצבות שמו דגש רב על בחירת גופי תאורה שיפיצו אור רך, כשהם מותאמים ספציפית לכל אחד מחללי המשרד. התאורה משרה אווירה נעימה ורגועה שמתחברת לצבעוניות ולזיקה היפנית. בנוסף לתאורה הכללית, במסדרון שולב גוף תאורה עגול וירוק המוקף בהילת אור . גוף התאורה מרמז על עקרונות דת השינטו ביפן שמאמיניה דוגלים בטבע ירוק

מסדרון במשרד
מסדרון במשרד עם גוף תאורה עגול וירוק

סכום אישי של המעצבות גילה שמיע זכאי ויפית רגב :

"הסינרגיה המושלמת שמאפיינת את עבודתנו המשותפת, באה לידי ביטוי במגוון פרויקטים גדול שביצענו:  דירות ובתים פרטיים, התחדשות עירונית, מבני ציבור, מרכזי מבקרים משרדים ועסקים. באמצעות תכנונים מדויקים המשלבים פונקציונליות ואסתטיקה, עיצוב קפדני ומוקפד, כולל עיצוב מוצר, אומנות ומיתוג כשנדרש, אנחנו מלוות את הלקוחות שלנו תוך התאמה מדויקת לצרכים, שמירה על מסגרת תקציבית ועמידה בלוח זמנים. התחושה הנהדרת של עמידה בכל האתגרים, מילאה אותנו גם בסיום שיפוץ ועיצוב משרדי חברת SGS. בתוצאה שמדברת בזכות עצמה, יצרנו מרחבים ציבוריים ופרטיים העונים על הצרכים של העובדים ולקוחות החברה, המלווה במראה צעיר, עכשווי, יוקרתי, אלגנטי ועם זאת מאופק. אך מעבר לשביעות הרצון שלנו, הדבר שמשמח אותנו ומגביר את המוטיבציה שלנו לפרויקטים הבאים, הם השבחים שקיבלנו מהעובדים, המנהלים ואורחים שביקרו במקום

עוד עיצובים של חדרי רחצה – לחצו כאן >>

 

מסדרון במשרד

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

קירות שקופים לאורך המסדרון בשילוב דלתות פורניר

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

מחיצות זכוכית ועץ טבעי במסדרון

קרדיטים לספקים:

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...