קירות מעוגלים, אווירה ביתית וטעם טוב

על מגרש פינתי במרכז הארץ, בית ישן, עם קיר מעטפת מעוגל, הפך תחת ידיה של המעצבת מאיה האזרחי לבית מודרני עם טאץ' כפרי

בית מודרני כפרי
ניצן הפנר מאיה האזרחי
225 מ"ר
700 מ"ר
ניצן הפנר
אחמד חילמי
מאיה האזרחי
מאיה האזרחי
מאיה האזרחי

משפחה בת שש נפשות, הורים וארבעה ילדים, שמו עינם על מגרש פינתי וגדול שעמד למכירה בישוב בו הם גרים. מיקום המגרש וגודלו התאים להם, כמו כן מספר חדרי השינה והשטחים הציבוריים. אבל, מראה הבית היה מיושן, חנוק קצת ואפלולי.

המעצבת האירה את עיניהם של בעלי הבית והצביעה על הפוטנציאל הגדול ועל האופן שבו ניתן להביא את הבית לנראות המיוחלת. השיפוץ שנעשה בבית היה מקיף וייסודי. הוחלפו כל התשתיות, קיר ועמוד יסוד במרכז המרחב הציבורי נהרסו, ובתיאום עם מהנדס, הם הוחלפו בקורת פלדה שהפכה לחלק מעיצוב הפנים.

סלון מעוצב

סלון מעוצב בצבעים רכים

סלון מעוצב

הדיירת – חברה שיודעת בדיוק מה היא אוהבת

האישה, בעלת טעם טוב וחוש אסתטי מפותח, ידעה לתאר במילים את כל מה שהיא אוהבת ולאיזה בית היא מצפה. היא ביקשה מהמעצבת שהבית יהיה עדכני אך לא מודרני מידי, שתהיה בו אווירה ביתית, משפחתית, חמה, ושיתגלו בו נגיעות כפריות. יחד הן החליטו שחדר העבודה של הדיירת יהווה חלק מהמרחב החברתי. כדי שלא לפגוע בהמשכיות ותחושת האופן ספייס, קיר חדר העבודה עשוי זכוכית שקופה.

המדריך המלא לעיצוב בסגנון מודרני >>

פינת אולכ בבית מודרני כפרי

חדר עבודה עם קיר שקוף

חדר עבודה עם קיר שקוף

אין כמו עץ לטאץ' כפרי

לריכוך המראה המתכתי של קורת הפלדה שחוצה את המרחב החברתי, מאיה יצרה גומחות בהן היא שילבה אלמנטים של עץ, חומר שיוצר חמימות נעימה וקורץ, מעצם היותו חומר טבעי, לטאץ' הכפרי. בפינת האוכל, עם שולחן עץ מסיבי, מסגרת החלון הורחבה והפכה לספסל ישיבה. בסלון מעל פינת הישיבה עוצבה גומחה שגבה חופה בעץ. התאורה ששולבה בו מגבירה את תחושת החמימות.

בית מודרני כפרי

פינת אוכל, אדן חלון וגומחה בסלון עשויים מעץ

אדן חלון וגומחה בסלון מחופי בעץ

תכשיטים במטבח?

כיאה למשפחה שמארחת המון ואוהבת לאכול ולבשל, למטבח הוקצע שטח גדול ומרווח. במרכזו אי גדול עם משטחי עבודה נוחים ודלפק לארוחות יומיומית. בשלב עיצוב המטבח שהגיע אחרי החלוקה והתכנון הפונקציונלי. החליטה המעצבת לצאת מהנורמה הקבועה של מטבח בגוון אחד ואחיד. כך התקבל מטבח ייחודי בו משולבים גוונים של לבן, עץ טבעי ושחור שמתכתב עם דלת הכניסה הסמוכה. הידיות שנבחרו לחזית הארונות נראות כאוסף של תכשיטים, יחד עם הכיסאות בגווני פסטל עדינים המראה מושלם ובמטבח שוררת אווירה ביתית נעימה ועליזה.

מטבח בבית מודרני כפרי

אוסף ידיות מעוצבות בחזית ארונות המטבח

מטבח מודרני עם ידיות מעוצבות

שינוי קטן עושה את כל ההבדל

המדרגות נשארו במקומם המקורי, אבל בהתאם לשפת העיצוב שנבחרה, הוחלף המעקה והן חופו בעץ שממשיך את מגמת נגיעות העץ הכפריות. במפלס התחתון של הבית, אחד מתוך ארבעה, עוצבו לצד הממ"ד שירותי האורחים שזכו לנגיעה דרמטית, שונה במקצת מעיצוב הפנים בכל הבית.

 

בבית מודרני כפרי

מדרגות משודרגות וכיור נחושת בשירותי אורחים

מדרגות משודרגות וכיור הנחושת בשירותי אורחים

החוץ ממשיך את הפנים

כמובן שחלק נכבד מבילוי שעות הפנאי של המשפחה ומהאירוח, מתקיים בחצר שברובה מרוצפת. לצורך כך לצד בריכת השחייה, עוצבה פינת ישיבה, מטבח חיצוני מאובזר הכולל אי גדול.

חצר בית מודרני כפרי

חצר אחורית עם בריכת שחייה

חצר אחורית מעוצבת ומרוצפת

הנאה מושלמת וצבעונית

מול הטרסה בצדה האחד של הבריכה, שכולה הוקדשה לצמחייה, בקצה השני של הבריכה עוצבה פרגולה גדולה מנותקת ממבנה הבית, שמשמשת כפינת אוכל גדולה. צבעוניות הכיסאות ששולבה בעיצוב המטבח, מהדהדת שוב בפינת האוכל החיצונית.

בריכה בביתמודרני כפרי

פינות הסבה ואכילה ליד הבריכה

פינות הסבה ואכילה ליד הבריכה

עולים לגובה 

במפלס העליון, תוכננה ועוצבה להורים סוויטה מפנקת. באזור השינה הושם דגש על תכנון ועיצוב ארונות הבגדים המכילים שפע של מקום אחסון. מהתקרה הגבוהה בה משולבת תאורה, גולש וילון פינתי רך ונעים שבעת הצורך מסתיר חלון הפונה אל מרחבי הנוף.

חדר שינה מודרני

חדר שינה של ההורים עם חלון פונה לנוף

חדר שינה של ההורים עם חלון פונה לנוף

 טוהר, ניקיון ויוקרה

בצמוד לאזור השינה, עוצב חדר רחצה גדול ומפנק. קירות החדר חופו באריחים דמויי שיש "קלקטה" המשרים אווירה של טוהר, ניקיון ויוקרה. לכל אחד מבני הזוג כיור משלו, מקלחון גדול ומפנק עם ספסל ואבזור ברמה גבוהה ומדויקת.

חדר רחצה מודרני

קירות חדר הרחצה מחופים באריחים דמוי שיש

קירות חדר הרחצה מחופים באריחים דמוי שיש

פינה עגולה בחדרו של הבן

כל אחד מארבעת הילדים קיבל חדר שתוכנן והולבש בהתאם לאהבתו וטעמו האישי. כל שני ילדים חולקים חדר רחצה משותף. בחדרו של הבן, בהתאמה לפינה המעוגלת של הקיר עוצב דלפק עץ שהוא למעשה שולחן עבודה.

חדר ילד מודרני

שולחן כתיבה עוצב בהתאם לצורת הקיר

שולחן כתיבה עוצב בהתאם לצורת הקיר

זוויות ישרות בחדרה של הבת

קירות לבנים וצחים, וחזית הלבנה של הארונות, בולטים על רקע רצפת פרקט העץ הטבעי. לכך מתווספים כוננית וורודה וכיסא וורוד שהותאם לשולחן כתיבה. השולחן עשוי כמדף שיוצא מהארון. החדר כולו משדר קלילות מודרנית צעירה. והתוספות הוורודות מעניקות לחדר מראה ותחושה של רכות נעימה.

חדר לילדה

חדר בת ברובו לבן עם נגיעות וורודות

חדר ילדה

לסיום דבריה של המעצבת מאיה האזרחי:

"היה לי לעונג להיות שותפה מלאה לפרויקט ולהוביל אותו. בעלי הבית הם חברים טובים שלי, מודה שהיו לי קצת ספקות לגבי העובדה שנעבור יחד תהליך כל כך מורכב. אבל צלחנו את זה בצורה הטובה ביותר. כך יצרתי עבורם בית מוקפד ומרשים שאינו מנקר עיניים. משולבים בו חומרים ומרקמים היוצרים יחד אווירה ביתית נעימה וחמימה לצד יוקרתיות. אך החשוב ביותר הוא שהבית מותאם במדויק לאהבות, רצונות וצרכים של כל אחד מבני המשפחה".

עיצוב כפרי – כנסו וקבלו השראה >>

מדרגות בבית מודרני כפרי

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

מראה כללי של המרחב החברתי

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

סלון מדרגות וכניסה לחדר עבודה

קרדיטים לספקים:

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מהמם - נקי ולא מנקר עיניים

מהממם ממש נעים ומזמין

יפיפה...אדריכלית מוכשרת

המלצות נוספות
בודק...