בבנימינה: בית חדש בן -100 שנים

זוג הורים לשתי בנות בוגרות, הציב בפני האדריכל איציק ניב אתגר: בניית בית חדש ומודרני שישתלב בסביבה כפרית היסטורית ויראה כבן 100

אלעד גונן איציק ניב
awards participation badge
300 מ"ר
4000 מ"ר
אלעד גונן
איציק ניב
איציק ניב
איציק ניב

בבנימינה, המושבה החקלאית שנוסדה לפני 100 שנה בכספי הנדבן הברון רוטשילד, ביקשו זוג הורים לשתי בנות בוגרות, מהאדריכל והמעצב איציק ניב, שיתכנן ויבנה להם בית מודרני ועכשווי. תכנון פנים הבית צריך להכיל מרחבים גדולים לבילוי ואירוח, שלוש סוויטות פרטיות, שתיים לבנות ואחת להם. לכאורה בית רגיל, אבל כאן הגיע האתגר הגדול. תכנון הבית ומראהו החיצוני חייב להתאים לסביבתו הכפרית ההיסטורית.

פינת אוכל

פינת אוכל מודרנית, בין המטבח לסלון

פינת אוכל בין המטבח לסלון

במנהרת הזמן

בתחילה מתרשמים מחזית הבית החדש, שנראה כבית שנבנה במאה שעברה אך עבר שיפוץ ומתיחת פנים. פותחים את הדלת הכניסה המחופה אבן גרניט שחורה, ובבת אחת נכנסים למאה ה-21. מסדרון רחב וארוך מוביל למרחב החברתי שנמצא בחלקו האחורי של הבית, אל מול מרחבי הנחלה, שבעבר הייתה שייכת לאחת ממשפחות מקימי המושבה. ליצירת מעבר מעניין ולא מסדרון אטום וחסר עניין, עוצבו לאורכו שתי חצרות פטיו פרטיות.

מסדרון בכניסה לבית

מסדרון בכניסה לבית עם דלת כניסה ופטיו

מסדרון בכניסה לבית עם דלת כניסה ופטיו

חדרים נפרדים פטיו משותף

מצד אחד של המסדרון עוצבו שתי יחידות שינה לבנות, בין שתי החדרים מוקמה החצר הפרטית שלהן. לפטיו שלוש קירות זכוכית שקופה, שני קירות מקשרים בין שני חדרי הבנות והקיר השלישי פונה למסדרון, ממולו מרחבי החצר שמקיפה את הבית.

 

מה זה בעצם עיצוב מודרני – לחצו כאן >>

 

פטיו בין שני חדרים

פטיו בין שני חדרים ומסדרון

פטיו בין שני חדרים ומסדרון

פינת האוכל מרכז הבית

הדבר הראשון שמתגלה לעיני הנכנסים שמתקדמים לאורך המסדרון, זו פינת האוכל שממוקמת בין המטבח לסלון. שולחן וכיסאות עץ אלון תואמים מוכנים ומזומנים לארוחות חגיגיות רבות משתתפים. מעל השולחן, גוף תאורה מפוסל בצורה אמורפית מפותלת. הנברשת הייחודית מחזקת את תחושת המרכזיות של פינת האוכל.

פינת אוכל, פטיו וסלון מודרניים

פינת אוכל מודרנית, עם גוף תאורה מפוסל

פינת אוכל מודרנית, עם גוף תאורה פיסולי

בין שני קירות שקופים

הסלון שממוקם לצד פינת האוכל, עוצב בין שני קירות שקופים. מצד אחד חודר פנימה מראה הפטיו הפרטי של ההורים ומהצד השני מתגלה במלוא יופיו  נוף הנחלה, שחלקה קטן עוצב כחצר אחורית לבית.

סלון מודרני

הסלון בין קיר הפטיו והקיר שפונה לחצר

הסלון בין קיר הפטיו והקיר שפונה לחצר

שם המשחק: טיק

במטבח, בניצב לקיר ארונות גדול בו מוסתר המקרר, עוצב אי גדול עשוי שיש. בצמוד לחלון הגדול, משטח עבודה עשוי שיש גם הוא ובו הותקנו הכיור והכיריים. כל הדלתות במטבח חופו בעץ טיק, מה שגרם לכך שעל אף סגנון העיצוב המודרני מינימליסטי, חיפוי עץ הטיק משרה אווירה חמימה, ביתית ונעימה. גווניו הטבעיים מתמזגים עם האבן הטבעית שמהווה את הריצוף בכל הבית. הריצוף נעשה ללא פוגות, על מנת להדגיש את מרקם האבן.

מטבח מודרני

מטבח מודרני, ארונות מחופים טיק והאי עשוי שיש

מטבח מודרני, ארונות מחופים טיק והאי עשוי שיש

מהכניסה ועד לסלון

לכול אורכו של המסדרון, מהכניסה ועד לפטיו הצמוד לסלון, עוצבה יחידת המגורים של ההורים. כמו בכל הבית, גם באזור השינה שלהם מודגש הקו הנקי, המודרני והמינימליסטי, בגוונים בהירים וחף מפריטים מיותרים.

חדר שינה הורים מודרני מינימליסטי

חדר שינה הורים בסגנון מודרני מינימליסטי

חדר שינה הורים בסגנון מודרני מינימליסטי

חלון מהארון

גם בחדר הארונות הצמוד לאזור השינה של ההורים, בולטת חזית הארונות הלבנה. בין שני ארונות הקיר שעוצבו לכל אורכו של החדר, שידת אחסון נוספת עשויה עץ טבעי ומשטח שיש. בקצה החדר, חלון גדול הפונה לחצר.

חדר אונות הורים

חדר ארונות לבן עם אי עשוי עץ טבעי ושיש

חדר ארונות לבן עם אי מעץ ושיש וחלון

החיפוי שעושה את ההבדל

עיצוב חדרי הרחצה בבית דומה. חדרים מלבניים, המכילים משטח גדול עם כיור, לצד מקלחונים מרווחים וחיפוי שיש המגיע עד לתקרה. מה שמבדיל בין חדרי הרחצה הוא סוג השיש שנבחר לחיפוי.

חדרי רחצה מודרניים

חדרי רחצה מחופים בשיש

חדרי רחצה מחופים בשיש

בדרך חזרה אל ההורים

הפטיו השני, הממוקם בצמידות לחדר המגורים, מאפשר מקום ישיבה שקט ואינטימי, המתחבר לחלל הציבורי ומעניק למסדרון  הכניסה אור ופתיחות. הפטיו הזה הינו אחד משתי הגינות הפרטיות שעוצבו לאורך המסדרון. ייחודם משפיע באופן משמעותי על עיצוב הפנים וכמויות האור הטבעי ששוטפות את פנים הבית.

 

לכל חדר בבית יש המון רעיונות – לחצו כאן >>

פטיו - חצר פנימית

פטיו צמוד לסלון

פטיו צמוד לסלון

מרחב פתוח למרחב

דרך החזית האחורית של הבית, שכולה עשויה קירות זכוכית וויטרינות גדולות, המרחב החברתי הפנימי מתחבר אל המרחב החיצוני הגדול. החצר הגדולה שצמודה לבית, עוצבה להנאת הדיירים ואורחיהם. מתחת לפרגולת עץ שממשיכה את גג הבית עוצבו שתי פינות ישיבה. במקביל אליהן מוקמה בריכת שחיה בגובה אחיד להנאת האורחים והמארחים.

חצר אחורית עם בריכה

החצר האחורית עם בריכת השחייה

חזית אחורית

זה רק נראה שנבנה במאה שעברה

במטרה לתת לבית החדש מראה של מבנה שנבנה במאה שעברה ועבר שיקום שיפוץ ומתיחת פנים עכשווית, כל חזיתות הבית חופו באבנים מקומיות מסוג חירבה וכרוכרית, המזכירות את אבני מבצר שוני הקרוב. גג הרעפים האפורים מחולק לשניים היוצרים מבואת הכניסה שקטה, אינטימית וחיצונית לבית, התחומה בין שלוש קירות ומחופה בפרגולה עשויה עץ ומתכת.

בית חדש שנראה כמו עתיק

חדש שנראה כמו עתיק ששוקם

חזית חדש שנראה כמו עתיק ששוקם
תוכנית הבית
13

קרדיטים לספקים:

10 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוצאה מעלפת - מרווח,מואר,נוח,מכיל הרבה אחסון. עטיפה וחומרים חמימים,נוחים.

מדהים , חומרים טבעיים, עבודה ברמה , מחשבה נכונה , תכנון אדריכלי מושקע. שיתוף פעולה בין האדריכל לבעלי הבית עשה את זה ״שאפו״

מושלם ! עבודה נהדרת ! רק מילים טובות !

מהמם

מיוחד במינו, בית נדיר

מקסים וברמה גבוהה. מעניין כמה עולה שיפוץ כזה...........

בית מהמם ברמה גבוהה! מעניין כמה עולה בנייה כזו..........

בית מהמםם!!!

עיצוב מהמם של הבית ושל הגינה

מושלם. מאיפה פינת האוכל?

המלצות נוספות
בודק...