אדריכלי וצבעוני: שדרוג חמים לדירת פנטהאוז

כולנו שואפים לחיות בסביבת מגורים מרשימה וחווייתית, כזו העונה במדויק על החלומות והמאוויים של כל אחת ואחד מבני המשפחה. כך גם במקרה של בני זוג, להם 3 ילדים, שעברו לפני כ-5 שנים לדירת פנטהאוז מעוצבת אדריכלית בגבעתיים והחליטו לאחרונה להתאימה במדויק לצרכיהם וטעמם. מעצבת הפנים יעל שביט השכילה ליצור עבורם מרחב מחיה בעיצוב צבעוני, חמים ומעורר השראה

250,000
180 מ"ר
עודד סמדר
יעל שביט מעצבים

הדיירים: זוג להם 3 ילדים
המיקום: גבעתיים

ברוכים הבאים לדירתם של בני זוג, להם 3 ילדים, שעברה לאחרונה מהפך, עליו אחראית מעצבת הפנים יעל שביט. "בני המשפחה חיו בדירה במשך חמש שנים. הדירה עברה עיצוב אדריכלי מספר שנים קודם לכן מה שאפשר לבעלי הדירה להבין מה עובד ונכון עבורם ומה פחות. מה היו רוצים לשנות מבחינה מבנית ואיזו תחושה היו רוצים להרגיש בביתם, שהעיצוב הקודם לא הצליח להעביר", מסבירה המעצבת. "בקשתם היתה, לשמר את האלגנטיות הקיימת בעיצוב המקורי ולצקת בה רובד נוסף של צבעוניות, חמימות ואינטימיות. הם ביקשו להפוך את החלל הציבורי, שחולק לפונקציות בצורה חדה ומובהקת, למרחב זורם והרמוני. בתוך כך, בני הזוג סברו שמאסטר השינה שלהם גדול יתר על המידה וביקשו להקצות חלק ממנו לטובת פינת משפחה וטלוויזיה עבור הילדים".

חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים

ברוכים הבאים לדירה, שמלכתחילה היתה נאה ומעוצבת אדריכלית, זכתה לשדרוג והפכה לחמימה ומעוררת השראה

חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר
חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים

יפיפייה מכל זווית: החלל הציבורי עוצב בתכנון החדש כזורם, המשכי ואינטימי

חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

החלל הציבורי בדירה גדול במיוחד וכולל חלל כניסה, מטבח, פינת אוכל וסלון. לצד הפונקציות הללו ניצב קיר אחד ארוך, שלכל אורכו תוכננו פינות שונות, בהן שולחן עבודה מרשים, ספריות מתכת לנוי וקיר טלוויזיה. בתוך כך, בתכנון המקורי, הספה הגדולה הפנתה את גבה לנוף האורבני המרהיב שמשקיף על גבעתיים והערים הסובבות אותה. "סכמת הצבעים במרחב היתה על טהרת גוונים של אפור, כך למשל במטבח ובקיר הארוך שחובק את החלל הציבורי", מסבירה שביט. "הצבעוניות המונוכרומטית היא שגרמה במידה רבה לאווירה אנמית וחסרת חיות, שעומדת בסתירה לאופיים של בני הבית ולתחושה אותה רצו שביתם ישדר.

חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים

סכמת הצבעים השתנתה מאנמית וחסרת חיות בגוונים של אפור לחמימה ואלגנטית

חלל ציבורי בעיצוב צבעוני וחמים
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר
סלון בחלל ציבורי צבעוני וחמים

מבט מכיוון המטבח והיציאה לחצר האירוח הקדמית.

סלון בחלל ציבורי צבעוני וחמים
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

עבור הקיר הארוך, שנמשך מן הכניסה לבית, תוכננה נגרות, שבחלקה משמשת כחיפוי דקורטיבי ובחלקה משמשת לאחסון. חיפוי העץ שולב עם ציפוי של נחושת נוזלית והבחירה הייחודית נעשתה לא בכדי. "לנחושת איכויות של מתכת טבעית בברק הטבעי שלה, באלגנטיות ובנוכחות המרשימה, אותה רציתי לשמר כחלק מה-DNA של הבית והגוון הספציפי שלה הוא היוצר את תחושת הרוך והחמימות שביקשתי להעניק ללקוחותיי", מסבירה שביט. "חלקו החיצוני של הקיר, זה המתחיל מגב הספה וממשיך לאורך קיר הנחושת כעיבוי של הנמכת המזגן, חופה בפורניר אלון מגוון לגוון אגוז, בחירוץ אותו תכננתי. הבחירה בחומר ובגוון הספציפי נבעה מהרצון לחבר את הרקע של הבית, לחלק מהבחירות המוצלחות שהיו קיימות בו (כמו שולחן האוכל היפיפה) ומהרצון להעצים את תחושת החמימות בדירה, כמו גם לאזן את תחושת הקור שהנחושת הנוזלית עלולה היתה לייצר אלמלא עבדנו איתה בצורה מעודנת ומאוזנת".

קיר כוח בחלל ציבורי צבעוני ומזמין

ארון רב תכליתי שתוכנן בהתאמה אישית לתוספת מקומות אחסון.

קיר כוח בחלל ציבורי צבעוני ומזמין
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר
קיר כוח בחלל צבעוני וחמים
קיר כוח בחלל צבעוני וחמים
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

את המטבח, שהיה צבוע בגוון הכללי של הדירה, שדרגה שביט על ידי צביעת החזיתות בגוון כחול עמוק, שמתכתב באופן פנטסטי עם הבחירה בנחושת הוורדרדה: "זוהי צבעוניות משלימה שתמיד עובדת", היא מסבירה. "את הקלפה המקורית החלפתי בקלפה עשויה פורניר מגוון, בדומה לחיפוי הקיר, ויצרתי נישה בחלקו של האי, הפונה לפינת האוכל, גם היא מאותו פורניר. מטרתה ליצור עניין ולהנגיש את נושא האירוח בבית. את הלבשת החלל המרכזי השלמתי על ידי שילוב של חפצי אמנות, אקססוריז וגופי תאורה חדשים".

חזיתות המטבח המקוריות נצבעו מחדש בגוון כחול עמוק

3
מטבח צבעוני בחלל חמים ומזמין

הקלפה המקורית הוחלפה בחדשה, עשויה פורניר מגוון

מטבח צבעוני בחלל חמים ומזמין
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

את אזור המשפחה החדש יצרה שביט על ידי סיפוח חלק מיחידת השינה של ההורים לחלל המרכזי: "שלב זה כלל תכנון מחדש של חלק מיחידת ההורים, השלמת ריצוף בלוחות שיש של הרצפה בחלל המרכזי ותכנון תאורה וחשמל חדשים", היא אומרת. "בכדי לייצר תחושה של חלל תחום ואינטימי, אך לא סגור וחנוק, השתמשנו במשרביה- אלמנט סבכה דקורטיבי כקיר. המשרביה מדברת עם החומרים בחלל המרכזי, אינה משתלטת, ויוצרת עניין וסקרנות נוספת, בפרט בקרב אלה המבקרים בבית לראשונה. שידת הטלוויזיה היא למעשה חלק מהנגרות המקורית של יחידת ההורים, שפורקה ונצבעה מחדש. במקום ספה יצרתי מרבץ צבעוני וכיפי, שמעניק מחד תחושה חמימה המותאמת לילדים ומאידך משדר אלגנטיות, זאת הודות לבחירת הבדים הייחודית. גם בפינה זו שילבתי אמנות, המדברת בשפתה של האומנות בחלל הציבורי שמשתקף מבעד למשרביה התוחמת את הפינה".

חדר משפחה וטלוויזיה

בכדי לייצר תחושה של חדר משפחה תחום ואינטימי, אך לא סגור וחנוק, השתמשנו המעצבת במשרביה

חדר משפחה וטלוויזיה
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר
חדר משפחה וטלוויזיה

המרבץ הצבעוני מעניק מחד תחושה חמימה המותאמת לילדים ומאידך משדר אלגנטיות הודות לבדים הייחודיים

חדר משפחה וטלוויזיה
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר
משרביה החוצצת בין חלל ציבורי לפינת משפחה

וכך נראית המשרביה מהעבר השני

משרביה החוצצת בין חלל ציבורי לפינת משפחה
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

את התהליך מסכמת המעצבת כחווייתי במיוחד: "לקחנו דירה, שהיתה מלכתחילה מעוצבת ומושקעת לכל הדעות, והצעדנו אותה צעד משמעותי קדימה, על מנת שתקלע לטעמם ולצרכים של בעליה. בפועל התהליך לא תמיד היה פשוט. חלמנו בגדול ולא כל בעלי המקצוע יכלו להגשים אותם בצורה המיטבית והראויה. עברנו תהליך ארוך של סינון, התמודדות עם בלתי צפוי וגם לא מעט אכזבות, אבל בסופו של דבר הגענו לתוצאה מרשימה, כזאת שבעלי הבית גאים ונהנים ממנה".
"ככלל, אם אתם מצויים בתהליך בניה או שיפוץ, אני ממליצה בחום להביא את עצמכם- אל תתפשרו ואל תשמרו דברים בבטן, גם המעצבת הכי מוכשרת בעולם לא תמיד תדע לפענח את שעל ליבכם. דיאלוג בריא ומפרה הוא שיבטיח שתהיו מרוצים מהתוצאה וחשוב מכל, מחוברים לבית שאתם חיים בו".

חלל ציבורי משפחתי, צבעוני ומזמין
חלל ציבורי משפחתי, צבעוני ומזמין
עיצוב: יעל שביט, צילום: עודד סמדר

רשימת ספקים חלקית:

נגרות: נגריית אייל פארן

חיפוי נחושת נוזלית: שמואל לינסקי

אומנות: גליפס, פרפלו

משרבייה: ענבל אריחים מצוירים

מרבץ: מילגה

אקססוריז: פלורליס

רוצים לקרוא עוד על מעצבת הפנים יעל שביט ופועלה? היכנסו:

יעל שביט – המעצבת ששמה את השלמות במרכז

מהפך בחודשיים: עיצוב מהיר לדירה משפחתית

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...