אסתטיקה נטולת פשרות: הצצה לדירת פנטהאוז שכולנו היינו שמחים לגור בה

כשמדברים על תכנון מושכל ומדויק ואסתטיקה נטולת פשרות מתכוונים ככל המקרה לדירת הפנטהאוז הבאה: הצצה ליצירה אדריכלית חד פעמית אותה תכננו מרב ברמן ומיקי כתר, בעלי המשרד M2 אדריכלות בע"מ. השניים הפליאו ליצור עבור משפחה בת ארבע נפשות חווית מגורים עילאית העונה במדויק על טעמם המשובח, צרכיהם ומאווייהם ובתוך כך חיברו באופן מושלם בין חוץ לפנים.

awards participation badge
אלעד גונן
מרב ברמן ומיקי כתר

הדיירים: זוג ושני ילדיהם הבוגרים
המיקום: אזור השרון
השטח: 165 מ"ר + 185 מ"ר מרפסת
אדריכלות, עיצוב והום סטיילינג: M2 אדריכלות בע"מ – מרב ברמן ומיקי כתר
יש רגעים במסלול חייה של משפחה בהם נופלת ההחלטה לנצור את החוויות ורגעי הקסם שצברו בבית בו חיו לאורך שנים ולהתקדם לעבר ביתם הבא. במקרה של בכיר בעולם ההייטק ורעייתו- בכירה בעולם האקדמי, החיפוש אחר לוקיישן חדש נבע ממגוון שיקולים, מרביתם קשורים בקריירות המשגשגות של השניים.
לטובת העניין הם החליטו לרכוש דירת פנטהאוז בבניין בוטיק חדש באזור השרון שבנייתו הסתיימה לא מזמן. "כשהתחלנו במלאכת התכנון נוכחנו שעל מנת להתאים את הדירה לצרכים של בעליה החדשים נצטרך לשנות באופן מהותי את תכנון הפנים המקורי של היזם", כך לדברי האדריכלים מרב ברמן ומיקי כתר, בעלי המשרד M2 אדריכלות בע"מ, האמונים על תכנון ועיצוב הדירה.

סלון מטבח בית פרטי

תודו שהייתם שמחים לגור בה: מבט לעבר החלל הציבורי ובהמשכו המרפסת ונופי השרון. ריהוט ופינת אוכל: פיטרו הכט

סלון מטבח בית פרטי
עיצוב: M2 אדריכלים. צילום: אלעד גונן

"נדרשנו לפרק ולהרכיב מחדש כל פרט ופרט ואחד האתגרים שעמדו בפנינו היה תכנון חדר עבודה בליבו של המרחב הציבורי, אותו ניתן יהיה לחבר ולנתק על פי צורך. הילדים (בן שנמצא בעיצומם של לימודים אקדמאיים ובת חיילת) עודם גרים בבית אך בתכנון החדש לקחנו בחשבון מגוון תרחישים שאחד מהם צופה קדימה, לימים בהם יגיעו לבקר עם בני זוגם והילדים. בני הזוג ניצלו את המעבר לרכישת פריטים ורהיטים חדשים על מנת שיתאימו במדויק לקונספט, לחומריות ולפלטת הצבעים ויהיו נוחים ומפנקים במיוחד בעת אירוח או בילוי אינטימי בחיק המשפחה".

מטבח שחור עם עץ

מבט למטבח

מטבח שחור עם עץ
עיצוב: M2 אדריכלים. צילום: אלעד גונן
סלון מודרני שחור

מבט לסלון

סלון עם פינת ישיבה מעוצבת בשחור
עיצוב: M2 אדריכלים. צילום: אלעד גונן

עם קבלת הדירה לידיהם של הזוג החל תהליך הריסת קירות הפנים המקוריים לטובת בניית ה-LAYOUT החדש: "השינויים בתכנון הפנים היו רבים ובתוך כך גם תשתיות החשמל, התקשורת, האינסטלציה, מיזוג האוויר והתאורה הוחלפו כליל. חלונות האלומיניום המקוריים הוחלפו באלומיניום מדוקק במיוחד אותו ייבאנו משוויץ זאת על מנת שבני המשפחה יוכלו להנות ממקסימום נוף, בפרט מזה של השטחים החקלאיים הנגלים מהמרפסת".

שינויים מרחיקי לכת בתשתיות ובתכנון הפנים

קירות פנים מקוריים

הקונספט העיצובי הוא מודרני ונקי וניכר כי האדריכלים בחרו חומרים בצורה מושכלת והצליחו ליצור איזון והרמוניה בחללי הבית השונים: "חשיבה הרמונית ומאוזנת היא שהובילה אותנו עוד בתום שלב התכנון הראשוני לאתר אלמנטים מדויקים שישלימו את היצירה. פלטת החומרים הייתה ידועה עוד לפני שנכנסו הקבלנים לעבודה מכיוון שאת התכנון הראשוני גיבינו בהדמיות שהיוו בסיס מוחשי ללקוחות. בשלבים הבאים ישבנו איתם על מנת לדייק את החומרים, הצבעים והטקסטורות".

"השקענו שעות רבות בבחירת החומרים, המרקמים וסקלת הגוונים. כך למשל בגווני נגרות המטבח וחלק מנגרויות הבית אותן יצר דוד גרוס, נגר אומן. על מנת להגיע לגוון האופטימלי נדרשו ניסיונות רבים במעבדות צבע מקצועיות עד לשביעות רצוננו ורצון הלקוחות. פלטות השיש נבחרו בקפידה מתוך מנעד רחב של פלטות- כל פלטה נבחרה פרטנית ושם הלקוח על גבה. בשלב הבא כל פלטה צולמה ונסרקה למחשב, הועלתה לפוטושופ ושובצה בספרור דייקני במקומה בתכניות העבודה. דוגמאות נוספת לרמות הדיוק הם שולחנות הסלון שמורכבים ממסגרות שיוצרו בעבודת יד אומן וכמובן פרטי הנגרות ברחבי הדירה שבוצעו CUSTOM MADE ברמת דיוק מושלמת".

קירות זכוכית

בחירות נטולות פשרות

קירות זכוכית
פינת אוכל שקופה
פינת אוכל שקופה

"בני הזוג עובדים מסביב לשעון לכן חשוב היה לנו ליצור עבורם חדר עבודה נעים ומרווח בלב החלל הציבורי, שישתלב בהרמוניה באסתטיקה הנקייה. יצרנו ספריה מרשימה בה שולבו ספרים ופרטי אומנות אותם ליקטו בעלי הדירה לאורך השנים. הספרייה, פרי עבודתו של דוד גרוס נגר אומן, יוצרה מפלטות עץ דובדבן SELECTED שנבחרו בקפידה. בכדי להעמיק את הקשר בין חדר העבודה לחלל הציבורי השתמשנו באותן פלטות גם לחזית האי במטבח וכן עבור חיפוי של נישות שונות. בין שתי הפונקציות ניתן לחבר ולהפריד בלחיצת כפתור על פי צורך זאת הודות למחיצת זכוכית ואלומיניום מתקדמת ווילונות חשמליים אותם ניתן להגיף בעת הצורך".

קירות נעים בליחצת כפתור

חיבור וניתוק בלחיצת כפתור

קירות נעים בליחצת כפתור

המרפסת גם היא אחת מגולות הכותרת בדירה. היא תוכננה ועוצבה כך שתתן מענה לתרחישי אירוח שונים: "יצרנו הפרדה רעיונית בין הפונקציות השונות. כך למשל אזור בו ממוקמים הסלון, פינת האוכל ומטבח החוץ ובאזור נוסף תכננו חדר כושר פעיל, סאונה מפנקת ושפע של פתרונות אחסון. בכדי ליצור קשר בלתי אמצעי בין המרפסת לדירה החלפנו את הוויטרינה הקבלנית למערכת מינימל שאפשרה לנו ליצור דיוק מושלם, ולבעלי הדירה להנות ממקסימום נוף. בכדי ליצור מפלס אחיד בין פנים הדירה למרפסת, הרצפה המקורית פורקה והורכבה מחדש על מעין רגליים. כך יצרנו ריצוף צף תחתיו עוברות מערכות החשמל, המים והניקוז. המראה שמתקבל הוא הרמוני ומייצר המשכיות ורצף בין שני האגפים".

רהוט חוץ בסגנון סלוני

חלוקה והפרדה מושכלת בין הפונקציות השונות במרפסת

רהוט חוץ בסגנון סלוני
ספסל חוץ מעוצב
ספסל חוץ מעוצב
עיצוב: M2 אדריכלים. צילום: אלעד גונן
מאסטר בד רום

כל פרט תוכנן בקפידה, גם במאסטר השינה של ההורים

מאסטר בד רום
עיצוב: M2 אדריכלים. צילום: אלעד גונן

בחירת חומרים מושכלת גם בחדרי הרחצה והשירותים

חדרי רחצה ושרותים

רשימת ספקים חלקית:
קבלן: אלכס אגר, אלומיניום: חלונות ווינטק, ריהוט: פיטרו הכט, שיש: פרביטל, מטבח ונגרות אומן: דוד גרוס, טקסטיל: ארז חודאדאד מחברת 'בורדה' וילונות, תאורה:  ST תאורה ותומאס תאורה, סאונה: תרמורי ישראל, בית חכם: SAFE מערכות מיגון, התראה ותקשורת, ריהוט מאסטר הורים: אריק בן שמחון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...