חוכמה ועדינות בדירת קבלן

לאחר שהילדים עזבו את הבית, ההורים, בשלב החדש בחייהם, החליטו לקדש מחדש את הזוגיות בדירת קבלן מעוצבת. בעזרת המעצבת דירה סטנדרטית הפכה לקן אוהבים

הילה גביר ניצן בן משה
80,000
110 מ"ר
הילה גביר

בנותיהן של הזוג, סטודנטיות בשנות ה-20 לחייהן, פנו כל אחת לדרכה. ההורים, שרצו להתחדש ולחדש את הפרק החדש בחייהם, רכשו דירת קבלן מרובעת, סטנדרטית וחסרת אופי. על אף שהחלוקה לחדרים התאימה לצורכי הזוג, הם החליטו לעצב אותה  במטרה שתהפוך לקן אוהבים מפנק. הם פנו למעצבת ניצן בן משה. עבודתה של המעצבת נעשתה מול האישה שלה חוש אסתטי מפותח. לשתיהן היה ברור שהעיצוב חייב להיות נקי, קליל ונעים.

בהתאמתו לסגנון החיים שלהם בו הם מרבים לארח חברים למפגשים בלתי פורמליים, המעצבת נתבקשה לתכנן כמה שיותר מקומות ישיבה ללא פינת אוכל רשמית. ליצירת אווירה חמימה ומלטפת, נבחרה קשת גוונים בהירים, עם תוספות של אלמנטים עיצוביים רבים העשויים עץ טבעי. בבחירת הגוונים ניכר דיוק רב ועל כך מעידה המעצבת ניצן בן משה: "אל מול עיני עמד כל הזמן השילוב בין גוונים וחומרים ,כי כשמעצבים בטונים בהירים קל מאוד להתבלבל ולחשוב שכל גווני הקרם יתחברו אחד לשני בקלות. אבל ההיפך הוא הנכון, כשבוחרים טונים בהירים נדרשת הקפדה יתרה ליצירת הרמוניה צבעונית ושגוון אחד לא ישתלט על האחר. כי חשוב שהתוצאה  תהיה  מאווררת קלילה ועדיין חמימה".

קיר טלוויזיה בסלון

סלון מודרני בגוונים בהירים

קיר הטלוויזיה הוארך באמצעות עבודת נגרות

משחק של "פתוח וסגור"

היות ומבנה הדירה והחלוקה לחדרים התאימו לצורכי הדיירים, עיצוב הדירה התמקד בתכנון האלמנטים העיצוביים והעמדת הרהיטים שנרכשו בהתאם לקונספט העיצובי.  בסלון. מול הספה הגדולה שהוצמדה לקיר הארוך יותר, היה קיר קטן שממדיו לא התאימו למסך הטלוויזיה. הפתרון הנדרש היה הארכת הקיר. המעצבת ניצן בן משה, ראתה בכך הזדמנות נהדרת לעיצוב ארון שיכיל  שלוש פונקציות: הארכת הקיר, יצירת מקומות אחסון רבים וטשטוש הימצאותה של  דלת הממ"ד במרכז הבית. בעיצוב הארון היא הקפידה לשמור על הרוגע שמשדרים הגוונים והבהירים, על אווירת הקלילות ועל שפת העיצוב שמורגשת בכל הבית. כדי לא לייצר עומס ויזואלי שנובע  מכריכות הספרים הצבעוניות, שהוא אחד מתחביבה העיקריים של הדיירת. בן משה,  בחרה בעיצוב המשדר משחק של "פתוח-סגור" .הארון שכולל גם מדפים פתוחים מקיף את פינת החדר וממשיך עד דלת הממ"ד, שקיבלה טיפול ויזואלי בהתאם.

קיר הטלוויזיה שהוארך באמצעות עבודת נגרות מקיף את פינת החדר

קיר הטלוויזיה שהוארך באמצעות עבודת נגרות מקיף את פינת החדר
ספרייה מעוצבת, ניצן בן משה

מבט נוסף לספרייה

ספרייה מעוצבת, ניצן בן משה

שינוי קטן הבדל גדול

כאמור, מבנה הדירה התאים ולא היה צורך לבצע שינויים מבניים. לעומת זאת נערכו שינויים במערכת החשמל מתוך כוונה להתאים אותה לתכנון התאורה ופונקציות נוספות. שדרוג נוסף ניכר בעיצוב המטבח, שמתבטא בהחלפת חיפוי הקיר. במקום זכוכית לבנה שיצרה תחושה סטרילית וקרה, נבחרו אריחי פורצלן בגוון בהיר, ונוספו אלמנטים עיצוביים עשויים עץ טבעי, אלה העניקו למטבח תחושה נעימה של חמימות שמתחברת לאווירה השוררת בסלון המעוצב בגוונים בהירים. לאי שלמעשה ממשיך את משטח העבודה נבחרו כיסאות מותאמים לצבעוניות הנראית בבית.

מטבח לבן בדירת קבלן

מטבח לבן עם תוספות של עץ

מטבח לבן עם תוספות של עץ

אלמנטים מחממים של עץ

כהשלמה לארון מוצרי החשמל שהפך ליחידה חצי פתוחה בגוון עץ טבעי, עוצבו מדפים צפים לצד הכיור. אך מה שיותר מהכול מחבר את המטבח לסצנת האירוח והפינוק הפרטי של בני הזוג, זה ארון אחסון פתוח לבקבוקי יין כשמתחתיו מדף לתליית כוסות יין. להדגשת אלמנט הרכות בעיצוב, כל המדפים תוכננו על פינות מעוגלות.

מדף ליין וכוסות

במטבח מדף ליין וכוסות תלויות

במטבח מדף ליין וכוסות תלויות

מרפסת מזמינה צמודה לסלון

מתוך הסלון, במבט אל החוץ, בצידה השני של הוויטרינה הגדולה שניתן לכסות אותה בווילון דקיק ואוורירי, מתגלה מרפסת קטנה ונעימה המותאמת לסגנון החיים של הדיירים

מרפסת מעוצבת

מבט מהסלון למרפסת

מבט מהסלון למרפסת

מראה מעל העיר

המרפסת החולשת על הנוף של קריית ביאליק ומגיע עד אופק הים, תוכנן מדף נוסף התואם בעיצובו את המדפים במטבח. במרפסת הקטנה סה"כ 9 מ"ר, שולבו כמה שיותר מקומות ישיבה מבלי לפגוע בדירת הקבלן המעוצבת. לצד מערכת ישיבה, נוסף כיסא ערסל מתנדנד ושרפרף שיכול לשמש כשולחן או מקום ישיבה נוסף.

מרפסת בדירת קבלן

מרפסת קטנה עם פינת ישיבה

מרפסת קטנה עם פינת ישיבה

קצת דרמה בחדר שינה

בניגוד למרחב החברתי שבכולו בולטים הגוונים הבהירים, חדר השינה קיבל התייחסות אישית עם תוספת דרמטית מזערית. לצורך כך, לקיר שבגב המיטה נבחר צבע כהה שנע בין אפור לכחול. הגוון המרשים שמשפיע על כל החדר, רוכך באמצעות בעבודת נגרות מרשימה של גב המיטה שנמשך גם מעבר לגבולות המיטה המרחפת ועליו תלויות שני כונניות. רוך ונשיות רכה מוסיפה המראה המעוגלת עם תאורה נסתרת שמשמשת כפינת איפור.

חדר שינה בדירת קבלן

חדר שינה עם קיר כחול וגב מיטה מעץ

חדר שינה עם קיר כחול וגב מיטה מעץ

סיכום הפרויקט מפיהן של המעצבת והדיירת

"כמו בכל פרויקט, תהליך החיפוש ובחירת הפריטים היה מדויק, ניתנה חשיבות לכל פרט,  לדוגמה, הספה בגודל הנכון ובגימור הנכון, הכורסאות וגוון העץ שישמור על ההרמוניה העיצובית. התאמה של כל פינה בבית לאופיים של הדיירים כללה גם את חדר הארונות שצמוד לחדר השינה. במהלך עיצוב דירת הקבלן הסטנדרטית, הושם דגש מיוחד על התאורה שהותאמה במדויק לעיצוב והוסיפה לאווירה הרצויה"

ועל כך מעידה הדיירת: "החלום שלי הוגשם והפך למציאות בזכותה של ניצן. עבודתה המקצועית והמסורה, חריצותה והקפדתה על כל פרט ופרט, תוך הקשבה מלאה והתחשבות בצרכים וברצונות שלנו. על אף שלא וויתרה ועשתה הרבה מעבר למצופה ממנה, ניצן עמדה בלוח הזמנים בדייקנות מפתיעה. זה ממש לא מובן מאליו, ולי נותר רק לומר לה, תודה !"

חדר שינה בדירת קבלן

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

בחדר השינה כניסה לחדר ארונות ומראה

קרדיטים לספקים:

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מקסים ויפה

אצל מי עשיתם את הווילונות ואיזה מבע נקרא הצבע של הוילון ? תודה

המלצות נוספות
בודק...