דאלי באמבטיה, סלמון במטבח: שיפוץ נועז לדירת קרקע בתל אביב

תצוגה לאוספים וזיכרונות מהעולם, חזיתות מטבח בצבע סלמון ונגיעות ירוקות בכל רחבי הבית הפכו את דירת הקרקע החשוכה של המשפחה לבית פתוח ומואר שמלא בבחירות לא שגרתיות

125 מ"ר
שירן כרמל
שפר אדריכלים

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: תל אביב

בני זוג בעלי תודעה אסתטית גבוהה ביקשו לשפץ את דירתם בת ארבעת חדרים בתל אביב ולהפוך אותה למוארת ומרווחת עבור כל חפצי הנוי שאספו במשך השנים. השינוי נעשה מקצה לקצה בעבודה משותפת וצמודה עם משרד האדריכלים עד אחרון פרטי הנגרות, והוא מלא בבחירות צבעים נועזות, החל מהמטבח הסלמוני ועד לנגיעות הירוקות שמלהיבות את בני הבית כל פעם מחדש.

אי במבוק

להפוך את הדירה למוארת ומרווחת עבור כל חפצי הנוי שאספו במשך השנים

אי במבוק
חזית סלמון

הוא מלא בבחירות צבעים נועזות, החל מהמטבח הסלמוני ועד לנגיעות הירוקות

חזית סלמון
ספריית קיר

הדבר ניכר באוסף החפצים המשותף שליקטו ברחבי העולם.

ספריית קיר

כבר במפגש הראשון גילה הזוג פתיחות לרעיונות חדשים ומעניינים, והדבר ניכר באוסף החפצים המשותף שליקטו ברחבי העולם. תכנון אזורי תצוגה רבים היה אחד מעוגני הפרויקט, שהשפיע על בחירת חומרי הגמר והצבעים. התאורה הייתה אתגר עיצובי אמיתי, מאחר שמדובר בדירת קרקע חשוכה למדי והתכנון שם דגש על תחושת פתיחות והחדרת אור גם למעברים החשוכים.

פינת אוכל עגולה

התאורה הייתה אתגר עיצובי אמיתי, מאחר שמדובר בדירת קרקע חשוכה למדי

פינת אוכל עגולה
לבני סיליקט חשופים

המסדרון נפתח לחלל המגורים המרכזי ואל המטבח המאובזר לו נבחר גוון כתום חם תוך מחשבה על שאר האלמנטים בחלל

לבני סיליקט חשופים
חזית מטבח

למטבח הותאם משטח שיש רחב בצבע ירוק ג'ייד אלגנטי

חזית מטבח

הכניסה לדירה עוברת דרך מסדרון, שבצידו ארון בתכנון ייעודי עם נישות בנויות לישיבה, פינה להורדת נעליים, מדפי תצוגה ואזורי אחסון בפתיחה סמויה. המסדרון נפתח לחלל המגורים המרכזי ואל המטבח המאובזר לו נבחר גוון כתום חם תוך מחשבה על שאר האלמנטים בחלל. למטבח הותאם משטח שיש רחב בצבע ירוק ג'ייד אלגנטי, שמחמיא לחזיתות הכתומות ובמיוחד לשילוב עם גווני במבוק כהים בחיפוי צידי האי ופנים הארונות.

מסדרון כניסה

הדירה מחולקת לאזור האירוח ולאזור חדרי השינה, המופרדים זה מזה במסדרון עם ארון קיר

מסדרון כניסה

צמוד למטבח פינת אוכל מרווחת, המאפשרת לכל בני המשפחה לסעוד יחד סביב שולחן מרכזי שנעשה בהזמנה מיוחדת. דרך פינת האוכל ניתן לצאת למרפסת המרוצפת באריחים מצוירים, ולעבור ליד פיסת היסטוריה קטנה – לבני סיליקט, מהן בנויים קירות המבנה המקוריים, שנחשפו באופן נקודתי כמעין חלון הצצה אל העבר או כתמונה על הקיר.

אריחים מצוירים במרפסת
אריחים מצוירים במרפסת

הדירה מחולקת לאזור האירוח ולאזור חדרי השינה, המופרדים זה מזה במסדרון עם ארון קיר מקצה לקצה שנותן מענה לאחסון בדירה עם שלושה ילדים. בקצה המסדרון דלת זכוכית המחדירה אור טבעי. כדי לחלק את החדרים בצורה מיטבית בוצע שינוי קונסטרוקטיבי, שאפשר להסיר את אחד מהעמודים בתמורה להתקנת קורה. הקורה נותרה חשופה והפכה לחלק מהותי מעיצוב החללים.

חדרי השינה של הילדים ושל ההורים תוכננו כדי להתאים לריהוט המיוחד של המשפחה, שהיה מהרגע הראשון חלק מהותי בתכנון. בחדר השינה של ההורים הכורסה האנגלית נותנת את הטון, ולה הותאם טפט פרחוני צבעוני, ובחדרי ילדים נבחרו טפטים שונים לכל ילד. בחדרי הרחצה הגוונים והאריחים נבחרו בקפידה ליצירת תחושת רעננות וקלילות. חדר הרחצה של הילדים צלל לעולם בגווני ירוק, ונצבעה בו מחדש שידת וינטג' שנקנתה בשוק בניו יורק. בחדר הרחצה של ההורים שיש שחור ולבן בהדפס הומוריסטי המזכיר את שפמו של דאלי שולב עם נגיעות של פליז בברזים ובפרזול.

טפט פרחוני

בחדר השינה של ההורים הכורסה האנגלית נותנת את הטון

טפט פרחוני
אריחים דמויי שפם דאלי

בחדר הרחצה של ההורים שיש שחור ולבן בהדפס הומוריסטי המזכיר את שפמו של דאלי שולב עם נגיעות של פליז בברזים ובפרזול.

אריחים דמויי שפם דאלי
אריחים דמויי שפם דאלי
אריחים דמויי שפם דאלי
חדר הרחצה של הילדים

חדר הרחצה של הילדים צלל לעולם בגווני ירוק, ונצבעה בו מחדש שידת וינטג' שנקנתה בשוק בניו יורק.

חדר הרחצה של הילדים

"חוויית הפרויקט הייתה מלאת צבעים וזיכרונות מהעולם ובעיקר היכרות עם אנשים מדהימים. הכי קל להתחיל לתכנן מדף חלק, אבל האתגר והעניין הרבה יותר גדולים כשישנם אלמנטים קיימים שצריכים להשתלב בקו עיצובי חדש, הקושר את כל חלקי הדירה ויוצר תחושה של שלם אחד", מעידים במשרד האדריכלים.

תוכנית הדירה

תוכנית הדירה

תוכנית הדירה

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...