הלכה על כל הקומה: עיצוב דירה מחוברת

הדיירים רכשו שתי דירות צמודות באותו בניין, והפכו אותן לדירה מחוברת אחת. הצצה לפרויקט יצירתי במיוחד

1,500,000
250 מ"ר
אורן עמוס
מור ורד

 

הדיירים: זוג + 4
המיקום: פתח תקווה

הרחבה של בית פרטי היא מהלך יחסית שכיח, אבל מה קורה כשרוצים להרחיב דירה שנמצאת בתוך בניין מגורים משותף? בפרויקט הזה הדיירים נקטו בצעד יצירתי, והחליטו לרכוש את הדירה שצמודה לדירת הדופלקס שלהם, ולחבר בין השתיים. הדיירים ביקשו לנצל את גודלה של הדירה המחוברת כדי ליצור הפרדה בין חלל האירוח לחלל החדרים, וגם כדי לחצוץ בין האזור שמשמש את ההורים לבין זה שמשמש את הילדים.

סלון מודרני שחור לבן

החליטו לרכוש את הדירה שצמודה לדירת הדופלקס שלהם

החליטו לרכוש את הדירה שצמודה לדירת הדופלקס שלהם,

מעצבת הפנים מור ורד מסבירה שהדירה נועדה להיות יוקרתית, אך עם זאת ביתית ונעימה. הקו שהנחה אותה, לדבריה, היה יצירת זרימה. ואכן, אפשר למצוא את מוטיב הזרימה באלמנטים שונים בדירה המחוברת – מגרם המדרגות, דרך פרטי הנגרות ועד לרהיטים ולמוצרים המשלימים. בנוסף, המעצבת דאגה ליצור איזון של צבעים וחומרים. בכל חללי הדירה נעשה שימוש ניכר בגוונים שחורים ואפורים, אך לצדם שולבו נגיעות חמימות של עץ וירוקים.

דוגמה לצבעוניות הנבחרת אפשר לראות בסלון, שם שולבה ספה אפורה שעליה פוזרו כריות ירוקות. מול הספה ניצב כוח שחור שעוטף את הטלוויזיה ואת גרם המדרגות המחופה עץ. להשלמת המראה, פוזרו בחלל צמחים טבעיים ונתלה גוף תאורה מוזהב.

סלון מודרני עם גרם מדרגות

אפשר למצוא את מוטיב הזרימה באלמנטים שונים בדירה המחוברת

אפשר למצוא את מוטיב הזרימה באלמנטים שונים בדירה המחוברת
סלון
הלכה על כל הקומה: עיצוב דירה מחוברת
פינת אוכל

פינת האוכל יושבת על נקודת החיבור של שתי הדירות

פינת האוכל יושבת על נקודת החיבור של שתי הדירות

מתוך קיר הכוח בסלון אפשר לעבור אל פינת האוכל, שכוללת יחידת נגרות מרשימה עם קמין עצים מובנה. פינת האוכל יושבת על נקודת החיבור של שתי הדירות, ומסמלת את המעבר מאזור האירוח לאזור הפרטי. בצדה השני נמצאת פינת ישיבה לא רשמית, שבה יכולים בני המשפחה לנוח ולבלות ביחד. בשונה מהסלון הכהה, פינת הישיבה הזאת מרוצפת בפרקט חמים ומעוצבת בגוונים בהירים שמעניקים לה מראה יומיומי ונינוח יותר.

פינת אוכל

מתוך קיר הכוח בסלון אפשר לעבור אל פינת האוכל

מתוך קיר הכוח בסלון אפשר לעבור אל פינת האוכל
Mor Vered - Hadera 34, Petah Tikva-13
פינת משפחה

בשונה מהסלון הכהה, פינת הישיבה הזאת מרוצפת בפרקט חמים

בשונה מהסלון הכהה, פינת הישיבה הזאת מרוצפת בפרקט חמים

לבקשת הדיירים, בתכנון החלל הפרטי נעשתה הפרדה בין חדר ההורים לבין חדרי הילדים. חדר ההורים יושב על שטח של שניים וחצי חדרים, כך שהוא מהווה סוויטה של ממש. החדר כולל חדר רחצה שקוף חלקית, חדר ארונות גדול, פינת איפור, ואזור ישיבה זוגי.

כל אחד מארבעת הילדים קיבל חדר שינה משלו, עם חדר רחצה צמוד. החדרים עוצבו בהתאם לרצונות של הילדים, אך תוך התחשבות בשפת העיצוב שמאפיינת את הדירה כולה. הגישה ההרמונית הזאת ממשיכה גם אל חדרי הרחצה, שם רואים חזרה על הגוונים שמופיעים בשאר החללים של הדירה המחוברת.

חדר שינה ענק

חדר ההורים יושב על שטח של שניים וחצי חדרים

חדר ההורים יושב על שטח של שניים וחצי חדרים
סוויטת הורים גדולה

החדר כולל חדר רחצה שקוף חלקית, חדר ארונות גדול, פינת איפור

החדר כולל חדר רחצה שקוף חלקית, חדר ארונות גדול, פינת איפור
חדר רחצה

הגישה ההרמונית הזאת ממשיכה גם אל חדרי הרחצה

הגישה ההרמונית הזאת ממשיכה גם אל חדרי הרחצה
חדר רחצה
הלכה על כל הקומה: עיצוב דירה מחוברת
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

int(0) cat: 561prof: 0
המלצות נוספות
בודק...