חיבור ושייכות: תכנון ועיצוב אקלקטי בפנטהאוז ביופילי

אחרי עשר שנים של פרק ב' בחיים, הזוג החליט לבנות את הקן שלהם. בהתאמה לשניהם בוצע תכנון ועיצוב אקלקטי ביופילי

כ-120 +100 מרפסות מ"ר
ליאור טייטלר
ענבר בן צבי
ענבר בן צבי

אם שאלתם את עצמכם מה זה עיצוב ביופילי את התשובה תגלו בכל אחת מהתמונות המצורפות לכתבה, כי המונח עיצוב ביופילי,  נגזר משתי מילים בלטינית: "ביו"  שזה חיים וטבע, ו-"פיליה" (Philia) שזה אהבה.  עיצוב ביופילי מחבר את האדם לטבע המתחדש כול הזמן. הסגנון הזה הותאם לפנטהאוז בגליל ים שממוקם מול נוף מדהים. האישה, עירונית באופייה הציגה בפני המעצבת ענבר בן צבי בקשות פונקציונליות, הגבר, חקלאי בנפשו, ביקש להיות מחובר לטבע, לצומח ולחי. בהתאמה לשניהם שזה ביתם הראשון בפרק ב' בחייהם, המעצבת ענבר בן צבי גיבשה סגנון עיצוב אקלקטי ביופילי. שבא לידי ביטוי בכל אחד מחדרי הבית והמרפסת. עם הטבע הניכר היטב בעיצוב שולבו זיכרונות מהעבר של שניהם ביחד ושל כל אחד מהם בנפרד, לכך נוספה פונקציונליות נדרשת, וכמובן, צמחיה שמתחדשת כל הזמן ואלמנט מים עם הרבה דגים המהווים את החי במשוואה.

מטבח וויטרינה עם צמחייה

מטבח, קטע מהסלון ופינת אוכל עם רשת צמחיה במקום וילון

2

עוד כמה מילים על ביופיליה

ביופיליה, זו לא מילה מפחידה, להיפך, כי המהות של עיצוב ביופילי, טמונה בשייכות וחיבור לטבע.  העיצוב הביופילי נועד לממש לדיירי הבית את הצורך האנושי  להיות משויכים ומושפעים מהטבע. חיבור עם הטבע, בכל צורה אפשרית, צמחייה, נוף, חומרים שנראים טבעיים ואפילו תמונות של טבע ונוף. מחקרים הוכיחו שעיצוב ביופילי  משפיע על בריאות נפשית וגופנית, יצירתיות, רווחה ושלווה.

עיצוב מרפסת

מרפסת גדולה שהיא למעשה גינת מאכל, מלאת פירות וצמחי תבלין

8

אקלקטיות מחברת עבר הווה ועתיד

"בפגישת ההיכרות שלי עם הדיירים העתידיים של  הפנטהאוז, שמחתי לגלות כי  אחרי עשר שנים של זוגיות בפרק ב', בית זה עומד להיות ביתם המשותף הראשון, הרגשתי שאני חייבת לשלב בעיצוב מזיכרונות העבר של כל אחד מהם ושל שניהם ביחד. ליצור מהכול משהו חדש שיחבר את העבר להווה ויהווה קרקע פורייה ועשירה לעתיד משותף". התוצאה סגנון עיצוב אקלקטי ביופילי, האלמנטים העיצוביים החדשים בבית משולבים עם פריטים עיצוביים ואומנותיים מאוספים פרטיים.

פינת אוכל עם צמחייה

מתחת לרשת הצמחיה, ספריה בעיצוב אישי עם פרטי אוספים של בני הזוג

1

חיבורים שיוצרים שלמות

לאורך כל תהליך התכנון ועיצוב ביתם של בני הזוג, המעצבת הקפידה על יצירת הרמוניה שמחברת את שני בני הזוג אחת אל השני ואת שניהם יחד לבית. זה מתבטא בכל אלמנט עיצובי ובכל פרט. סימבוליות מובהקת של אלמנט החיבור מתבטא בכיור שבחדר הרחצה של הזוג. " הכיור, שיוצר מתרכובת מיוחדת של בטון, מסמל חוזק ויציבות. כסמל לחיבור הדוק ביניהם. בחרתי לעצב אותו בהשראת אומנות הקינצוגי היפנית, המאחה שברים באמצעות זהב, כסמל לחיבור בין שני אנשים עם מסע חיים, והערך של השלם גבוה יותר מסך חלקיו.

כיור קינצוגי בחדר רחצהצוגי

כיור בטון מעוצב בהשראת מסרות השחזור היפנית קינצוגי

7

שקוף, גבוה ובטיחותי

"להפרדה בין אזור השינה לבין חדר רחצה בחדר השינה של הזוג, עיצבתי קיר זכוכית מיוחד בגובה של שלושה וחצי מטר ללא חלוקה. חציו קבוע והצד שקרוב לכיור נפתח בהזזה. כדי למנוע התקלות לא רצויה בקיר, עיצבתי ידיות שחורות ובטיחותיות"

חדר שינה וחדר רחצה הורים

קיר זכוכית שקופה בגובה 3.5 מטר בין אזור השינה וחדר הרחצה

6

הרוחות שהשפיעו על העיצוב

אל מול המיטה, בחזית הארון הירקרק קבועה מראה גדולה. המראה יחד עם החלונות הגדולים יוצרים בחדר תחושה נהדרת של מרחב גדול. "החלונות הענקיים שמקיפים את החדר ופתוחים אל הנוף זה נהדר, אבל, יחד עם זאת כשפותחים אותם לאוויר צח וטבעי לעיתים יש רוחות חזקות, במיוחד לאור העובדה שהדירה ממוקמת בקומה גבוהה. לכן, את גופי התאורה שיורדים לצד המיטה עיצבתי בתוך גלילי מתכת יציבים וחזקים.  עוד אלמנט טבעי שהוספתי לחדר הוא מאוורר התקרה עשוי עץ טבעי ויוצר רוח נעימה

חדר שינה בפנטהאוז

חדר שינה עם מנורות קריאה מעוצבות עם צינורות מתכת. מאוורר תקרה ומראה מול המיטה.

5

חלודה שייכת לטבע

"חלודה זה תהליך טבעי שחי, צומח ומשתנה כראקציה עם הטבע". כך מסבירה ענבר בן בצי את בחירת המשטח הניאוליט למטבח שלמעשה עשוי גרניט פורצלן אבל מדמה חלודה טבעית. לצד המטבח לצורך הסתרת ארון החשמל והתקשורת ותוספת של מקומות אחסון למטבח, ענבר עצבה ארון שבחזית שלו חיתוכי CNC של עלים שצוירו על ידה. לעיצוב החתכים שלוש מטרות: מראה מיוחד, אוורור לפנים הארון ואמצעי לפתיחת הדלתות ללא תוספת של ידיות.

מטבח מודרני

אי גדול עשוי עץ ומשטח נאוליט בגוון של חלודה. בצד חזית ארון עם פתחים בחיתוכי CNC

4

בסלון, דו שיח מרכך בין בטון ובמבוק עם אש אמיתית לחימום

" לקיר המרכזי בסלון, שוב בחרתי בלוחות ניאוליט הפעם בשני גוונים של בטון אפור, כהה ובהיר. זה מתחבר למראה המטבח החיצוני שחודר פנימה. כרקע לקיר הבטון התלת ממדי עיצבתי קיר במבוק דחוס, שכידוע במבוק זה חומר ירוק, אקולוגי ובר קיימא.  המראה הטבעי והחם של הבמבוק מרכך את קיר הבטון, בתחתית הקיר – קמין על גז שמחמם את הבית באופן אפקטיבי עם אש אמיתית. לתחושת האש אין תחליף".

קיר בסלון תלת ממד

לצד הקיר, ספריה בעיצוב אישי, עם מוט מתכת חלול בגוון מוזהב אליו מחוברים גופי תאורה

3

גינה במרפסת מחייבת קונסטרוקציה

"חלומו של בן הזוג הוגשם במרפסת שהיא למעשה גינה. יש בה הכול עצי פרי מניבים, פרחים, צמחי נוי ותבלינים. לכל אלה עיצבתי אדניות עשויות מתכת בנפחים שונים,  מחשש לכובד שייווצר עם האדניות, האדמה והצמחייה שתגדל עם הזמן,  התייעצתי עם מהנדס קונסטרוקציה, רק אחרי אישורו המשכתי בעיצוב המרפסת. צמוד למעקה עיצבתי בר ישיבה משקיף אל מרחבי הנוף".

בר ישיבה במרפסת

עציצים טבע חי ונושם ואדניות עצים וצמחיה ובר משקיף אל הנוף

9

טבע חי ונושם

"בלי מים אין חיים. תחושת הקרירות שלהם, רחש פכפוך המים, גמישות תנועת החיים בתוכם ותחושת הצחות הנקייה הם הביאו אותי לעצב אלמנט של מים במרפסת המצויד במשאבה שממחזרת את המים, מעלה אותה מהבריכה ובמפל קטן הם נשפכים אליה חזרה".

למנט מים במרפסת

אלמנט של מים ומפל שהוא משאבה הממחזרת את המים בתוכם דגים

10

לסכום דברי המעצבת ענבר בן צבי :

"כמתכננת ומעצבת פנים פיתחתי שיטת עיצוב ייחודית המבוססת על תפיסת השייכות. זה התחיל לפני 23 שנים כשמצאתי את עצמי גרה בבית שלי, אך מרגישה לא שייכת, התחלתי לבדוק מה הגורם לתחושת השייכות, רק בהמשך הבנתי כי שייכות היא אלמנט פסיכולוגי מאוד משמעותי. בעקבות התהליך שעברתי ופיתוח תפיסת השייכות בעיצוב, הגעתי לשיטת עבודה שונה מהמקובל. התוצאות מדברות בעד עצמן,  כל הלקוחות שלי שבפרויקטים שלהם מימשתי את תפיסת השייכות, מאושרים בביתם או בבית העסק שלהם, ולכל פרויקט ניראות שונה לחלוטין. ההבנה כי שייכות היא מפתח לאושר הביאה אותי גם להרצות בנושא. בתפיסת השייכות אני משלבת תכנון ועיצוב בריא לאדם ולסביבה, גם כיועצת בניה ירוקה ומתכננת מבנים נגישים. תפיסת השייכות מחברת בין צרכים, ערכים ורגשות ושמה דגש גם על ביופיליה – כפי שמשתקף בפרויקט זה".

מרפסת גינה בפנטהאוז

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

5

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

פינת ישיבה במרפסת מהווה ממש סלון נוסף

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ממש יפה, סוף סוף בית שהוא לא רק ליופי אלא רואים בו חיים!!!

סופסוף יופי. סופסוף אופי. של הדיירים ולא של המעצבים ושל עוד מיליוני וריאציות של טרנד אחד שכולן עוד מאותו הדבר.

מהמם

בודק...