הדיירים: זוג + 3
המיקום: ראשון לציון
המשפחה גדלה, וההורים החליטו לעבור לדירה מרווחת יותר שתתאים לצרכים החדשים שלהם. הדירה החדשה שרכשו הכילה במקור חמישה וחצי חדרי שינה, אך יחד עם המעצבת יעל שביט הוחלט לבטל את חצי החדר, ולהגדיל על חשבונו את החלל הציבורי. בהיבט העיצוב, הדיירים ביקשו ליצור שפה אחידה בכל חללי הדירה, אך להתאים את חדרי השינה לאופיו ולטעמו של כל ילד. מול כל הדרישות האלה עמד מרכיב חשוב נוסף: הזמן. כיוון שהדיירים פנו אל המעצבת בסמוך לאכלוס, עמדו לרשותם חודשיים בלבד, כך שנדרש תהליך עיצוב מהיר במיוחד.
מבחינת המעצבת היה מדובר בסגירת מעגל מרגשת, משום שהדירה הראשונה שהיא עיצבה בחייה הייתה עבור המשפחה הזאת. "הלקוחות הגיעו אלי כשהם כבר מכירים את תהליך העיצוב מולי ויודעים שאני תופרת פתרונות מקצה לקצה ומלווה אותם יד ביד עד רמת פריט האקססוריז האחרון", היא מספרת. "בזכות ההיכרות המקדימה עם בני הזוג וילדיהם, הצלחנו לעשות את הבלתי יאמן ולבצע את כל התהליך, מתחילתו ועד סופו, בחודשיים".
עמדו לרשות בעלי הבית חודשיים בלבד, כך שנדרש תהליך עיצוב מהיר במיוחד.
מלבד הביטול של חצי החדר, בוצעו בדירה עוד מספר שינויים מבניים חשובים. בין היתר הוחלט להקטין מעט את החדר של אחד הילדים, ולהגדיל על חשבונו את יחידת ההורים. שינויים נוספים בוצעו בתכנון נקודות החשמל, האינסטלציה והתאורה, במטרה להתאים אותן להעמדת הריהוט בצורה הטובה ביותר.
עוד מטרה חשובה שעמדה לנגד עיני המעצבת, הייתה ליצור כמה שיותר מקומות אחסון. עם תכנון מדויק וחשיבה יצירתית, הצליחה המעצבת לנצל כל פינה בבית לטובת אחסון של בגדים וחפצים שונים. אחד הארונות המשמעותיים ביותר נמצא באופן מפתיע בסלון, במקום שבו הייתה במקור נישה לטלוויזיה. ארון זה מחופה כולו בחזיתות שחורות, מה שהופך אותו לקיר כוח משמעותי, וגם יוצר ניגוד מעניין בינו לבין ארונות המטבח הלבנים. מול הארון ניצבת ספה ירוקה ששוברת את המונוכרומטיות בחלל ומכניסה הרבה עניין.