כזה עוד לא ראיתם: מטבח שחור ופסנתר בדופלקס יוקרתי בחולון

סגנון מודרני חם ויוקרתי נבחר לדופלקס בקומה ה-23 שנקנה במצב מוכן במגדל בחולון. בסלון חלל כפול עם לבנים מפירוק, מטבח שחור בנגיעות עץ מעניק את הדרמה, וגם לפסנתר של המשפחה המוזיקלית נמצא מקום

700,000
185+ 30 מרפסת מ"ר
אורית אלפסי
ענבל קרקו
ענבל קרקו

הדיירים: זוג + 4
המיקום: חולון

דופלקס בחולון, בקומה ה-23 וה-24, נקנה לאחר סיום הבניה והכיל שבעה חדרי שינה, ארבע מקלחות, שירותי אורחים ומטבח וסלון קטנטנים בחלל אחד. ההורים, בני 50, מנחת הורים ועורך דין, להם ארבעה ילדים שמתוכם שלושה מתגוררים בבית, ביקשו להגדיל מאוד את החלל הציבורי על חשבון חדרי שינה ומקלחת אחת ולעצב את הדירה מחדש כדירת יוקרה בסגנון מודרני חם ויוקרתי.

מדרגות לקומה השנייה

סלון מודרני

מדרגות לקומה השנייה
קיר בריקים בסלון

הדיירים ביקשו לעצב את הדירה מחדש כדירת יוקרה בסגנון מודרני חם ויוקרתי

קיר בריקים בסלון
שולחנות קפה בגבהים שונים

סלון מודרני

שולחנות קפה בגבהים שונים

הם ביקשו מטבח גדול ושחור, סלון גדול ומפנק, יחידת הורים גדולה עם מקלחת גדולה במקום המקורית הקטנה, עיצוב מחדש של כל המקלחות והגדלת חדר הכביסה, רצפת עץ בכל הבית, קיר טלוויזיה מעוצב ומקום לפסנתר ולאלמנטים הקשורים לתחביב המשפחה המוזיקלית ששרה, מנגנת ורוקדת. את כל אלה ביקשו לאחר אבחון פנג שואי שערכה עבורם המעצבת. האבחון הכתיב את התכנון וצבעו של המטבח השחור ואת מיקום ראש המיטה בחדר שינה. הדירה תוכננה מחדש בתלת ממד, ורק אחרי שהדיירים התאהבו בהדמיות, המשיך הפרויקט לשלב התוכניות.

מטבח שחור בנגיעות עץ

תכנון המטבח השחור נקבע לאחר אבחון בפאנג שווי

מטבח שחור בנגיעות עץ
שולחן אוכל עגול

תכנון המטבח השחור נקבע לאחר אבחון בפאנג שווי

שולחן אוכל עגול

הדירה שופצה מהיסוד במשך שלושה חודשים, וכללה ריצוף וחיפויי מחדש באריחים כהים, מבריקים ויוקרתיים. שני חדרי שינה ומקלחת בוטלו לטובת מטבח ענק ופינת אוכל, מה שהותיר סלון גדול ומרווח עם חלל כפול. בהתאם לפנג שואי ולבקשת הדיירים נבחר מטבח שחור עם מעט עץ, לו הותאם משטח פורצלן שחור עם גידים גיאומטריים בגווני לבן וחום. המשטח מטפס גם על הקיר ויוצר מראה דרמטי. המטבח גדול מאוד על מנת לאפשר בישול של כמה אנשים בו זמנית ואחסון של מצרכים רבים. במרכזו אי באורך 320 ס"מ, המכיל חמישה מקומות ישיבה. פינת האוכל העגולה מוקמה בין הסלון למטבח, וגוון האלון שלה מתכתב עם הפרקט ועם הקלפה במטבח.

חלל כפול

סלון

חלל כפול
פסנתר במקום שירותי אורחים

מקום מיוחד תוכנן לתחביבם של המשפחה- הפסנתר

פסנתר במקום שירותי אורחים

הסלון מוקם באזור שבו תוכנן המטבח במקור, עם שתי ספות בגוון תכלת וכורסת עור בגוון אבן. קיר טלוויזיה בעל חלל כפול חופה בלבנים מפירוק בגווני חום בז', ועליו תלוי מזנון עם לייסטים רוחביים באלון. בקומת הקרקע ישנו חדר עבודה להורים וחדר לאחת הבנות. המסדרון המוביל לחדרים הורחב על חשבון שירותי האורחים שבוטלו, שם מוקם הפסנתר. הקיר שתחם במקור את גרם המדרגות בוטל אף הוא, וגרם המדרגות הורחב ונפתח אל הסלון. השינוי הגדול במערך הקירות בקומה התחתונה דרש שינוי במערך מיזוג האוויר ומתזי כיבוי האש בכל הקומה.

ארון גדול בחדר השינה

יחידת ההורים הורחבה על חשבון שטחו של חדר נוסף

ארון גדול בחדר השינה
ארון מראות
ארון מראות

בקומה העליונה יחידת הורים רחבת ידיים ומקלחת שהורחבה על חשבון חלק מהחדר. מלבד מיטה גדולה ושידות, תוכננו שני ארונות שחורים, האחד עם מסגרת מתכת ומראות כהות, והשני מפורמייקה שחורה דמוית עץ, שבמרכזו שידת איפור עם מראה. פינת ישיבה עם כורסה ורודה ממוקמת לצד המיטה. מקלחת ההורים רוצפה וחופתה באריחים שחורים מבריקים עם עורקים דמויי שיש והותאם לה ארון שחור. מקלחת הילדים עוצבה בדומה למקלחת ההורים וחדר הכביסה הורחב כך שיכיל ארון גדול לקיפול כביסה וגיהוץ. "יצאנו לדרך עם דיירים שיודעים מה הם רוצים ובו בזמן סומכים על המעצבת שלהם, ויחד יצרנו בית שעונה על כל הציפיות שלהם", מסכמת המעצבת. "אם כבר מחליטים להיעזר במעצבת, אני ממליצה להקשיב לה ולתת לה להוביל. זהו מתכון לפרויקט מוצלח".

מקלחת הורים

חדר הרחצה של ההורים

מקלחת הורים
ארון מראות לילדה

חדר הבת

ארון מראות לילדה
מקלחת כללית תקריב

חדר רחצה כללי

מקלחת כללית תקריב
נגרות חדר כביסה

חדר הכביסה

נגרות חדר כביסה
1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

האם אפשר לשאול מאיפה הבריקים ומה המספר צבע שלהם? אהבתי מאוד

המלצות נוספות
בודק...