עבר פוגש עתיד: השיפוץ המרהיב של דירת הדופלקס שעוברת מדור לדור

דירת הדופלקס בלב הרחוב השוקק והנחשק בגבעתיים מסמלת ממש כמותו התחדשות ופריחה. הדירה, בית ילדותו של בעליה שמתגורר בה כעת עם רעייתו ושלושת ילדיו, זכתה לאחרונה לשדרוג מרהיב עליו אחראית מעצבת הפנים יעל שביט. ניכר כי בתום התהליך היא מותאמת בדיוק למידותיהם והושקעה בה מלוא תשומת הלב לפרטים.

1,000,000
180 מ"ר
מאור מויאל - סטודיו רותם
יעל שביט מעצבים
יעל שביט מעצבים
יעל שביט מעצבים

הדיירים: זוג + 3 ילדים

המיקום: גבעתיים

בדומה לבתים רבים בישראל גם דירת הדופלקס בגבעתיים עברה בעשורים החולפים לא מעט תהפוכות ושינויים: עתה הגיעה העת לבצע בבית ילדותו של בעליה, שמתגורר בה כעת עם רעייתו ושלושת ילדיו, מתיחת פנים ממשית ולהתאימה לצרכים העכשוויים והעתידיים של המשפחה הצעירה.

בתכנון המקורי כלל האגף הציבורי בדירה, הבנויה בשתי קומות, סלון, מטבח קטן וצדדי ולצידו פינת אוכל ל-6 סועדים. האגף הפרטי כלל חדר רחצה גדול ומרכזי, לצידו חדר שירותים קטן ושלושה חדרי שינה קטנים. גרם המדרגות המקורי ניצב בסמוך לחלון הוויטרינה ותחתיו סגירת גבס בתוכה אוחסנו חפצים. הגג, ששימש לאירוח, הוזנח לאורך השנים ובעלי הדירה לא ניצלו עד עתה את זכויות הבניה המאושרות לנכס.

 

 



מבט לחלל הציבורי בדירת הדופלקס שתכננה יעל שביט

מבט לחלל הציבורי

מבט לחלל הציבורי בדירת הדופלקס שתכננה יעל שביט
מבט לחלל הציבורי

אחת ממטרות השיפוץ היתה להגדיל באופן ניכר את המטבח ושטח האחסון בו

מבט לחלל הציבורי

"בני הזוג פנו אלי בבקשה לערוך שינוי מבני משמעותי שיאפשר ליצור חלל מרכזי פתוח, מואר ומרווח בו ניתן לארח משפחה וחברים", מסבירה המעצבת יעל שביט בראיון שערכנו איתה. "אחת ממטרות השיפוץ היתה להגדיל באופן ניכר את המטבח ושטח האחסון בו. אזור נוסף שנתנו לו דגש הוא חלל ייעודי לילדים המשמש לאירוח חברים ולמשחק במשחקי קונסולה".

"זאת ועוד, בני הזוג ביקשו סוויטת שינה ובה חדר שינה מרווח וחדר רחצה פרטי וכן חדר נוסף לילדים שבשנים הקרובות עתידים לגור יחד. השיפוץ המאסיבי היווה הזדמנות פז לתכנן מחדש את הגג. בני הזוג ביקשו ליצור תכנון חדש שינצל את השטח לגביו קיימות זכויות בניה וישמש בעתיד שניים מילדיהם ובמקביל להותיר די שטח שישמש לאירוח".

עמוד דקורטיבי

למעט עמוד קונסטרוקטיבי אחד שנותר במקומו מבנה הדירה המקורי השתנה ללא היכר

עמוד דקורטיבי

למעט עמוד קונסטרוקטיבי אחד שנותר במקומו מבנה הדירה המקורי השתנה ללא היכר: "אני קוראת לפרויקט משחק הכיסאות ולא בכדי", מסבירה שביט בחיוך: "חדר השינה המקורי של ההורים הפך בתכנון החדש לסלון, הסלון הפך למטבח ולאזור משחקי הילדים, המטבח הפך לחדר ילדים ושני חדרי הילדים הפכו עתה לסוויטת השינה של ההורים. את חדר הרחצה הגדול ושירותי האורחים המקוריים הפכתי לשני חדרי רחצה מרווחים- אחד עבור סוויטת ההורים וחדר רחצה כללי המשמש גם כשרותי אורחים".

שביט ביטלה את גרם המדרגות המקורי ושינתה את מיקומו. את החלל שנוצר תחת גרם המדרגות האלגנטי והעדכני ניצלה בחוכמה כקיר הארונות הגבוהים במטבח וכארון שירות בו ממוקמת מכונת הכביסה ומקום רב לחומרי ניקוי.

במקביל לתהליך השיפוץ החלו שביט ובני הזוג בהליך קבלת היתר בניה לניצול הזכויות הקיימות לגג ועבורו בוצע תכנון עתידי לבניית שני חדרי שינה וחדר רחצה עבור שני הבנים הבכורים. בנוסף מתוכנן אזור ייעודי לאירוח הכולל מטבח חוץ.

המטבח בדירת הדופלקס שתכננה יעל שביט

ניצול אופטימלי של גרם המדרגות לטובת קיר גבוהים

המטבח בדירת הדופלקס שתכננה יעל שביט
עמוד הקונטרוקטיבי

העמוד הקונטרוקטיבי המקורי נותר בעינו

עמוד הקונטרוקטיבי

שביט בחרה בפלטת חומרים עדכנית ועל זמנית על טהרת פרקט עץ בגוון לבנה, אריחי גרניט פורצלן בטקסטורת טראצו, ברזל שחור וגוונים טבעיים של חמרה וירוק: "בחרתי בפלטת חומרים ובצבעוניות חזרתית שחוזרת בכל החללים בכדי לייצר הרמוניה ולקשר בצורה האופטימלית בין החללים: באגף הציבורי, בחדר הרחצה הכללי ובחדר הילדים יצרתי טוויסט עיצובי עוצמתי ולעומתם, בסוויטת השינה של ההורים ובחדר הרחצה הצמוד אליו בחרתי בפלטה רגועה ואלגנטית יותר".

פוף שחור

שימוש בפלטת חומרים וצבעים עוצמתית ועל זמנית

פוף שחור

עם הכניסה לבית נגלה החלל המרכזי ובו המטבח, הסלון ופינת המשחקים הממוקמת בין שתי הפונקציות. המטבח תוכנן כמטבח מקבילי- חלקו האחורי ממוקם  תחת מדרגות הברזל המכופף וחלקו הקדמי כולל את פונקציית הבישול והכיור מה שמאפשר תפקוד אופטימלי של משטח העבודה. חזיתות המטבח עשויות פורמייקת NANO עמידה ביותר בגוון ירוק שחור מהפנט.

הסלון, שמשמש כמקום מפגש האולטימטיבי של בני המשפחה בסוף היום, ממוקם בהמשך לעמוד הקונסטרוקטיבי. שביט השכילה לבחור בספת ר' בגוון חמרה חמים שמדגישה את היותה פינה אינטימית, משפחתית ומחבקת. מזנון האחסון מתחת לטלוויזיה תוכנן ויוצר בהתאמה אישית ובו מאוחסנים בצורה נסתרת משחקי הילדים לצד תאים פתוחים בהם סלסלות ייעודיות. במקומה של פינת אוכל מאסיבית התופסת שטח רב נבחרה קונסולה הנפתחת לשולחן באורך 2.70 מ' סביבה יכולים לשבת 12 סועדים. ביום יום היא משמשת לנוי, כך החלל הציבורי נותר פתוח ואוורירי".

כניסה לבית

ניצול חכם של שטח יקר מפז: הקונסולה נפתחת בעת הצורך לשולחן אוכל עבור 12 סועדים

כניסה לבית

בכדי לנצל את הקומה בצורה האופטימלית ויתרה שביט על המסדרון: "לרוב מדובר בפונקציה חשובה מאחר והיא מאפשרת ניתוק והפרדה בין הציבורי לפרטי. בכדי לייצר בכל זאת הפרדה בחרנו לעבוד עם דלתות קו 0, שמותקנות במישור קירות החלל הציבורי והן נטולות משקוף. כך דימינו המשך רציף של הקיר וטשטשנו את הכניסות הדומיננטיות לחדרים", מסבירה המעצבת.

"חדר הרחצה הכללי משמש כחדר הרחצה של ילדי המשפחה והן כחדר שירותי אורחים, לכן  הרשיתי לעצמי "להשתולל" עם פלטת צבעים וטקסטורות המאחדת את כל הצבעים והגוונים השולטים בבית תחת חלל אחד. אריחי הטראצו המרהיבים מכילים בתוכם גוונים של לבן, שחור וחמרה שובבית ואריחי הבריקים הירוקים נפרשו בדוגמת פישבון שמייצרת עניין בחלל".

צבעוניות בחדר הרחצה

טקסטורות ופלטת צבעים עוצמתית

צבעוניות בחדר הרחצה

סוויטת ההורים המרווחת עוצבה בגוונים טבעיים שממשיכים בהרמוניה את אלה המככבים בחלל המרכזי. הטוויסט העיצובי מתקבל בדמותן של ידיות ארון חדר השינה בגוון חמרה שחוזר על עצמו כמעט בכל חלל. חדר הרחצה הצמוד ליחידת המאסטר ממשיך בצבעוניות השקטה של חדר השינה אולם האריחים המשמשים לריצוף וחיפוי הם אריחי טראצו המתכתבים עם אלה שבחדר הרחצה הכללי. עבור כל אחד מחדרי הרחצה בחרה שביט כלים סניטריים בטכנולוגיות חדישות בגוונים מחמיאים.

סוויטת ההורים שדופלקס שתכננה יעל שביט

גוונים הרמוניים ושקטים בסוויטת השינה של ההורים

סוויטת ההורים שדופלקס שתכננה יעל שביט
סוויטת ההורים בדופלקס שתכננה יעל שביט
סוויטת ההורים בדופלקס שתכננה יעל שביט
חדר רחצה

חדר הרחצה הצמוד ליחידת המאסטר ממשיך בצבעוניות השקטה

חדר רחצה

חדר הילדים, שנבנה על יסודות המטבח ואזור פינת האוכל הקודמים, כולל ארון גדול שמספיק לאחסון בגדיהם וחפציהם  של שלושת הילדים. בשלב זה ממוקמת בחלל מיטת קומותיים. בקרוב תצטרף מיטת התינוק של ביתם השלישית, עד לסיום הקמת חדרי הילדים בקומה העליונה.

רשימת ספקים חלקית:

פרקטים ודלתות: דומוס נייצ'ר, ריצוף, חיפויים וסניטריה: א.א קרמיקה, תאורה: שופלייט, עבודות אלומיניום:  אלומיניום Nanoi

חדר הילדים בדופלקס

הצצה לחדר הילדים

חדר הילדים בדופלקס
חדר הילדים
חדר הילדים
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...