עיצוב מושקע ולא יקר

במסגרת שדרוג דירת קבלן המשקיפה אל הים בחיפה, בתקציב המוקפד שניתן למעצבת שירן דדיה, ניכרים שני כיווני מחשבה, האחד עכשווי, והשני עתידי. היישום מתבטא בבחירת החומרים

120 מ"ר
גלעד רדט
שירן דדיה
מטבח וסלון

השתקפויות שבין המטבח והסלון

מטבח וסלון
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה

 

החלוקה המדויקת של הסכומים שעמדו לרשות המעצבת התבססה על מראה הדירה בהווה עם אפשרות לשינוי בעתיד. דהיינו, לאלמנטים עיצוביים שניתן להחליפם יחסית בקלות ובעלות לא גבוהה, נבחרו חומרים שנראים נהדר, אך עלותם קטנה בהרבה מהחומרים שנעשו בהשראתם, לדוגמה: קיר הבטון המרכזי בסלון עשוי למעשה מלוחות עץ צבועים בגון בטון טבעי.

סלון

קיר הבטון המרכזי בסלון עשוי למעשה מלוחות עץ

סלון
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
סלון ומטבח
סלון ומטבח
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
סלון

מבט על הסלון מלמעלה

סלון
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה

דוגמה נוספת, חזית המטבח שתוכנן ועוצב על ידי המעצבת, עשויה לוחות פורמייקה, חומר זול ויעיל לעומת חומרים אחרים המיועדים לדלתות מטבח. לעומת זאת, לרצפה בכל הדירה נבחר אלמנט עיצובי שעלול לייקר משמעותית שיפוץ עתידי, פרקט עץ טבעי ואיכותי.

מטבח

דלתות המטבח מתכתבות עם קיר הבטון בסלון

מטבח
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
מטבח

הפרקט נותן קונטרסט וחום ביחס למטבח האפור

מטבח
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
מטבח

מנימליזם אפור במראה נקי

מטבח
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
סלון

עצמת הגובה הכפול של תקרת הסלון

סלון
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה

להענקת מראה יוקרתי לדירה, דאגה דדיה להכניס פנימה את נוף הים גם בקומה העליונה, קומת חדרי השינה. קיר שחסם את הנוף ואת עצמת הגובה הכפול שמעל הסלון, נהרס, ובמקומו נבנה מסך זכוכית. ליצירת תחושת מרחב באותה יחידת שינה מרכזית, צומצם שטח חדר הרחצה למקלחת ושירותים, ואילו האמבטיה הפכה לחלק בלתי נפרד מאזור השינה, וגם ממנה ניתן לצפות אל הנוף.

חדר שינה

האמבטיה נכנסה פנימה אל חדר השינה

חדר שינה
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
חדר שינה

חדר ילדים

חדר שינה
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
חדר שינה ואמבטיה

אמבטיה מעוצבת בחדר השינה

חדר שינה ואמבטיה
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה

בחלל מיותר בקומה העליונה, שעל פי התוכנית המקורית אמור היה לשמש כפינת משפחה, עוצב חדר רחצה שנועד לשרת את המשתמשים בחדר השינה הנוסף באותה קומה. בקומה התחתונה, בין שני חדרי השינה, חדר רחצה אחד המשמש גם כשירותי אורחים.

חדר רחצה

שירותי אורחים במראה מוקפד

חדר רחצה
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה
חדר רחצה

חדר רחצה נוסף לאורחים

חדר רחצה
צילום: גלעד רדט | עיצוב: שירן דדיה

בחלל מיותר בקומה העליונה, שעל פי התוכנית המקורית אמור היה לשמש כפינת משפחה, עוצב חדר רחצה שנועד לשרת את המשתמשים בחדר השינה הנוסף באותה קומה. בקומה התחתונה, בין שני חדרי השינה, חדר רחצה אחד המשמש גם כשירותי אורחים.

חדר רחצה

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

חדר רחצה
חדר רחצה לבן מונוכרומטי

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

מראה בטון נקי המשתלב עם הארונות הלבנים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...